Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malowana
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 4:55 pm Temat postu: jak wytrzymać bez palenia!? |
|
|
Hej! Pewnie jak wielu z Was jestem nałogowy palaczem, który nałogowo próbuje rzucić palenie. Zastanawiam się nad skuteczną metodą. Wróciłam niedawno z WB. Znajomi doradzili mi, żebym uskuteczniła walkę z nałogiem np. zakładając się ze znajomymi, że jak nie zapalę przez dwa miesiące to wpłacą pieniądze na jakieś cele charytatywne. Fajna sprawa, bo jestem wolontariuszką w schronisku. Myślicie, że to dobry pomysł? Może ktoś ma z tym jakieś doświadczenie. Czy sytuacja, kiedy znajomi zapłacą lub kupią karmę dla schroniska, będzie na tyle skuteczna, żeby się nie wycofać.
Szukam opinii, bo zastanawiam się, czy wstyd i konieczność oddania kasy znajomym są na tyle skuteczne, żeby porzucić wieloletni nałóg |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MistrzSeksu
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2011 8:54 am Temat postu: |
|
|
musisz znaleźć coś, co zmotywuje Cię do rzucenia. musi to być baaardzo silna motywacja, jeśli jest to zakład ze znajomymi- ok. może dołóż do tego, że jak jednak zapalisz, to sama będziesz musiała wpłacić na cel charytatywny, będzie to podwójna motywacja
usuń stronę www z podpisu
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Einstain
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2012 11:47 pm Temat postu: |
|
|
Ja myślę, bardzo dobrze Cię zmotywowali. Moją motywacją był niestety wielki brak kasy, bądź co bądź na papierosy idzie kilka stów miesięcznie. Spróbuj tabletek - 100-tabletek.html. Są rewelacyjne, bo rzuciłam na jednym opakowaniu palenie ja, mąż, moja mama i sąsiadka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lego
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2012 10:05 pm Temat postu: |
|
|
zdecydowanie musisz miec dobrą motywacje, no i pomyśl o pieniądzach któe zaoszczędzisz plus będziesz miał bielsze zęby itp. powodów do nie palenia jest dużo. Zacznij małymi kroczkami, może elektroniczny papieros Ci pomoże? W mojej pracy ostatnio zrobił się modny powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aleks_andra
|
Wysłany: Sro Wrz 12, 2012 10:11 am Temat postu: sposób na radzenie sobie z paleniem a raczej niepaleniem |
|
|
Mój chłopak próbował rzucić i ratował się wszelkimi produktami Niquitin. Ale zawsze mozna spróbować czegoś bez nikotyny. DrWitt ma w ofercie nowe gumy funkcjonalne i jedne z nich maja własnie pomagać palaczom. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
a_gusia_83
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 8:53 am Temat postu: gadająca popielniczka |
|
|
Zobacz co znalazłam, muszę to komus kupić w prezencie:
error
gada i krzyczy jak palisz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
uhbnji
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Wto Lis 06, 2012 2:49 pm Temat postu: |
|
|
Można spróbować przerzucić się na [color=red]usuwam. Następnym razem otrzymasz ostrzeżenie. Gosia85[/color] ale nie zawsze to wystarcza starym, nałogowym palaczom. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
viola5231
|
Wysłany: Sob Sty 12, 2013 10:15 pm Temat postu: |
|
|
Oj to jest na pewno bardzo ciężkie. Można sobie pomóc zmieniając środowisko. Np wyjechać gdzieś w ]polskie góry i przestać myśleć o wszystkim innym. Człowiek mimowolnie nie ma chęci na odruchy, które w domu byłyby dla niego normalne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
jovitka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 11:46 pm Temat postu: |
|
|
Przede wszystkim nie myśleć o paleniu. No i zająć czym ręce. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Petro
|
Wysłany: Czw Mar 28, 2013 4:16 pm Temat postu: |
|
|
Ja z własnego doświadczenia polecam elektroniczne papierosy. Pomagają w uzależnieniu psychicznym, a fizyczne jest do przeżycia moim zdaniem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|