Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Patrycja45
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 23, 2013 10:09 am Temat postu: |
|
|
o boziu, czy to zaraz wszystko musi być reklamą???
masakra |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 6:57 pm Temat postu: |
|
|
czytaj regulamin to zobaczysz co jest reklama a co nie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kruczek
|
Wysłany: Pon Lut 10, 2014 8:38 pm Temat postu: |
|
|
jestem świeżo upieczoną mamą i mam takie doświadczenia w temacie: na szkole rodzenia powiedziano mi, że w szpitalu w którym rodzę można oddać krew pępowinową na tzw. cele naukowe bez opłacania, czyli oddajesz ją do banku ale nie "rezerwujesz" jej dla siebie. Ta krew jest przechowywana i w razie gdyby była potrzeba jest użyta przez... kogoś innego. Oczywiście jeśli Tobie byłaby potrzebna masz do niej pierwszeństwo, jeśli nie została już wykorzystana. Uważam, że to uczciwy układ. Tyle teorii. W praktyce jak już rozpoczęła się u mnie akcja porodowa w ogóle nie było mi w głowie, żeby poinformować położną o tym, że chcę oddać krew pępowinową. Dopiero jak zobaczyłam łożysko to sobie przypomniałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Tu_pak
|
Wysłany: Pon Lut 24, 2014 9:18 pm Temat postu: |
|
|
Tak rzeczywiscie jest - w wielu szpitalach mozna charytatywnie oddac krew pepowinowa - ta forme uznaje, sama nie bede wykupywala abonamentu w banku krwi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eizzy Spamer
Ostrzeżeń: 3
|
Wysłany: Pią Maj 30, 2014 9:21 am Temat postu: |
|
|
a może wiecie na jak wygląda to oddawanie krwi pępowinowej? Bo trochę bym się bała oddać ale jak bym wiedziała jak. Naczytałam trochę na ten temat. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|