Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Kropelkowanie- pytania

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 10:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jesli nie doszlo do wytrysku to po co brac escapelle? Neutral ja bym nie brała...ale my to my oni to oni..decydujcie sami.

Dodano po 1 minutach:

a biała plama....jestem prawie pewna ze to od sluzu...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
akatsuki

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lip 21, 2009 11:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rozumiem.. ale wiem zawsze kiedy bedzie mi dobrze.. nie moglo byc tak zebym przeoczyl wytrysk chyba ze mi rurka przecieka........ zasze to czuje.. to byla tak jakby mala kropelka biala - dziewczyna sadzi ze to tez byl sluz. nie wezmie tabletki
spoko dzieki za odpowiedzi jestescie bardzo zyczliwe Smile
Powrót do góry
pablo2374

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 1:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po kilku godzinach prxeglądania internetu, z glową pełną informacji -często sprzecznych trafiłem tu do Was, chciałbym prosić o opinię. Fakty są takie :
w noc z 18/19.07 kochałem się z dziewczyną co zakończyło się wytryskiem na zewnątrz
początek cyklu przypada na 09.07 - cykle regularne 28 dni
ponieważ niestety były to dni płodne - być może rozpoczęła się już owulacja po 20 godzinach dziewczyna zażyła escapelle

Jakie jest ryzyko ciąży ? Czytałem że escapelle nie działa gdy doszło już do implantacji. Czy jest możliwe żeby stało się to już w ciągu tych 20 godzin ? Czy łącząc to że był to stosunek przerywany i tabletkę escapelle powinniśmy się martwić ? Czy raczej istnieje niewielki procent szans że zakończy się to niespodzianką ?
Powrót do góry
carboczar

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 6:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pablo2374
Jeśli jest tak jak to opisujesz,to ryzyko jest ,można powiedzieć zerowe.
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 10:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pablo2374 napisał:
zy jest możliwe żeby stało się to już w ciągu tych 20 godzin

jest...nawet i w 16h jest mozliwosc zajscia w ciaze...nie zawsze tabletka zadziała...

Dodano po 1 minutach:

ale z tego co piszesz to bez sensu było branie tabletki..po co... nie doszlo do wytrysku w srodku...napewno sie jej cykl rozreguluje i okres spozni sie wiec nie mysl ze to ciaza a duza dawka hormonow spowoduje przesuniecie okresu..
ja bym nie brała tabletki Smile tak czy siak w ciazy nie bedzie Very Happy

Powrót do góry
pablo2374

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 11:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

carboczar napisał:
pablo2374
Jeśli jest tak jak to opisujesz,to ryzyko jest ,można powiedzieć zerowe.

Było tak jak opisałem, martwi mnie najbardziej to nieszczęsne kropelkowanie 10% wg wskaźnika Pearla to i tak za dużo. Fakt że te 10% pomniejszone o skuteczność tabletki to już dużo mniej ale.... i to jest chyba to prawie zerowe o którym piszesz

Dzięki Wind za optymizm szkoda że udało nam się zdobyć tabsa dopiero po 20 godzinach

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, słowa otuchy bardzo pomagają Smile, czeka nas teraz trudny okres 2 tygodnie czekania. Już jest ciężko. Wolelibyśmy nie być wyjątkiem potwierdzającym regułę.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 3:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pablo2374 napisał:
Dzięki Wind za optymizm szkoda że udało nam się zdobyć tabsa dopiero po 20 godzinach

chce Was tylko uswiadomic ze nie zawsze escapelle działa... czasem jest za pozno ale u Was nie ma co sie martwic Smile bedzie dobrze. nic nie poleciało Smile

Powrót do góry
pablo2374

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind, ale ja dziękuję za drugą część wypowiedzi, te podziękowania za optymizm były szczere - nie z "przekasem" Smile

Ostatnio zmieniony przez pablo2374 dnia Wto Wrz 01, 2009 7:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 5:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tego co mi wiadomo to w moczu plemniki gina Razz
aha ok Razz odebrałam to jako własnie podziekowania z "przekasem" - wybacz Razz

Powrót do góry
pablo2374

PostWysłany: Sro Lip 22, 2009 7:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze może to zabrzmi śmiesznie ale co jeśli.... nie oddawałem moczu w ciągu tego czasu, w tym stresie już nie pamiętam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 27 z 42