Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Nie Mar 13, 2011 3:31 pm Temat postu: |
|
|
.. no, czyli do kilku minut _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulabe
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 6:02 pm Temat postu: |
|
|
czy plemniki giną pod wpływem mydła, czy jest jakaś szansa że pozostają na mydle jestem jeszcze młoda bardzo dlatego pytam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Jesteś młoda;) Poczytaj troszkę podręcznik z biologii . Tam wszystko zrozumiale jest opisane. Jak dochodzi do zapłodnienia, ile żyją plemniki itd.
Mydło niszczy plemniki . _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 15, 2011 11:17 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | Poczytaj troszkę podręcznik z biologii . |
proponowałabym nasze forum. o wiele jaśniej jest to opisane niz w podrecznikach. zeby gimnazjalisci czytali te podreczniki to nie byłoby małolat z brzuchem _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Mar 16, 2011 2:20 pm Temat postu: |
|
|
dokładnie, szczerze powiedziawszy tam nie ma żadnych przykładów z życia ani logicznego wytłumaczenia .. na naszym forum jest wiele przykładów i jasno opisanych sytuacji wiem na swoim przykładzie, gdyby nie forum to dalej nie orientowałabym się w wielu sprawach . _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
róża22
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 2:31 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie. Z pewnością temat ten był już wielokrotnie omawiany (przepraszam za ewentualne przynudzanie ), ale chciałabym poznać Wasze opinie...
Niewiele ponad dwa miesiące temu rozpoczęłam współżycie ze swoim chłopakiem. Zabezpieczamy się na przemian przy pomocy prezerwatyw i stosunku przerywanego (co do tego ostatniego, wiem, że jest bardzo ryzykowne, stąd post umieszczony w tym dziale). Chciałabym spytać, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w ten sposób? W jakiś tydzień po ostatnim stosunku (w dniu spodziewanej @) robiłam płytkowy test ciążowy i następny trzy dni po pierwszym (oba dały wynik negatywny). Jednak @ spóźnia mi się piąty dzień, choć poza tym nie zauważyłam u siebie żadnych innych objawów, wyjąwszy codzienne silne bóle brzucha i boków od czasu pierwszego dnia, w którym @ powinna wystąpić (choć nie wiem, czy to się do objawów ciąży zalicza ).
I czy jest możliwe, że nie miesiączkuję dlatego, że ,,nawkręcałam'' sobie ciążę i zestresowałam się niepotrzebnie?
Pytam, bo chwilowo nie mam możliwości zweryfikowania swoich obaw poprzez badanie u ginekologa czy jakiegokolwiek innego lekarza. Byłabym wdzięczna za jakiś odzew |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 3:53 pm Temat postu: |
|
|
roza stosunek przerywany to zadna metoda. jesli juz sie ja stosuje to tylko w przypadku bardzo regularnych cyklow i doskonałej znajomosci organizmu, zarowno swego jak i partnera no i pod warunkiem ze jesli dojdzie do ciazy to nie bedzie to koniec swiata, a wrecz przeciwnie - miła niespodzianka.
co do pytania...
jesli nie doszlo do wytrysku w srodku, nie pekła gumka podczas stosunku to nie ma mowy o ciazy.
mam pytanie:
stosujecie raz sex w gumce a raz bez zadnego zabezpieczenia? i wtedy opieracie sie na przerywańcu?
co do testow to najwczesniej robisz je po 16dniach od stosunku i nigdy wczesniej! a najlepiej w dniu @. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
róża22
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 1:48 pm Temat postu: |
|
|
Gumka nie pękła, wytrysku w środku nie było. I tak, stosujemy właśnie tak, jak napisałaś.
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Co do testów, byłam nieco skołowana: na niektórych ulotkach jest napisane, że test zadziała już po sześciu dniach, z kolei w necie większość źródeł podaje, że po czternastu. Za oświecenie mnie w tej materii dziękuję również |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Nie Mar 27, 2011 9:42 pm Temat postu: |
|
|
róża22 napisał: | Gumka nie pękła, wytrysku w środku nie było. |
wiec spokojnie czekaj na @
a co do testow : to najpewniejszy wynik otrzymasz po 16dniach a nie po 6
pzdr _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
róża22
|
Wysłany: Pon Mar 28, 2011 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Naczytałam się o kropelkowaniu i wystraszyło mnie to trochę. Uspokoiłaś mnie
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|