Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lineska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2016 9:25 pm Temat postu: Leki na sen |
|
|
stosujecie jakieś leki nasenne? Ostatnio mam spory problem ze spaniem, ciezko mi zasąc i łatwo sie budze wystarczy dosłownie nawrt cichy dźwięk i się zrywam z łóżka, to pewnie przez to że mam problemy rodzinne i caly czas moje myśli wokół tego krąża, zastanawiam się nad jakimiś lekami nasennymi ale nie chciałabym brac czegoś o czym był padła i rano byłby problem ze wstaniem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
primos
|
Wysłany: Sro Sie 31, 2016 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli nie chcesz się truć jakimś chemicznymi lekami na sen, najlepiej poszukaj takich typowo ziołowych, które mają działanie wyciszające i uspokajające. Leki na sen, najlepiej niech dobierze Ci lekarz. Wiem co to znaczy mieć problemy ze snem. Okropne, też tak miałam ale poszłam do lekarza, który przepisał mi tabletki, nie pamiętam jak się nazywały, ale po nich zasypiałam jak dziecko, a następnego dnia nie byłam otumaniona. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lineska
|
Wysłany: Pon Wrz 26, 2016 3:14 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki, byłam u lekarza ale kazał mi pić melisę :/ bo na inne mocniejsze to jeszcze za wcześnie, szkoda ze nie pamiętasz jakie miałaś przepisane, na rzie kupilam sobie nerovomix sen i chociaż jakoś nie byłam przekonana to jednak to pomogło nie ma to jak w końcu się wyspać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
martalem88
|
Wysłany: Pon Lip 24, 2017 7:03 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma leków nasennych, są tylko leki które przyśpieszają sen ale nigdy nie rozwiążą one problemów zaburzeń snu. Zaburzenia snu są zjawiskiem wieloczynnikowym, dlatego przyjmowanie leków nasennych to tylko chwilowe oszukiwanie organizmu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justdobosz21
|
Wysłany: Pią Sie 11, 2017 1:01 pm Temat postu: |
|
|
Godzinę przed pójściem spać zagotuj sobie banana ze skórką przez 10 min w wodzie, i wypij ten napar. Mi pomógł miałam twardy sen i sie wyspałam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Stefan829
|
Wysłany: Wto Paź 03, 2017 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Mi wystarczy herbata Lord Nelson ze specjalnej receptury. Ułatwia zasypianie
________
Somatodrol opinie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karina90
|
Wysłany: Czw Lut 22, 2018 11:07 am Temat postu: |
|
|
Tez od dość dawna miałam problemy z zasypianiem. Piłam melise i nawet pomagala, ale ten smak..nie znosze ziół, ale na mnie działąją, poszłam do apteki i pani dała mi nervomix, to są ziołowe tabletki, więc nie uzależnia, a zasypiam po nim bardzo szybko |
|
Powrót do góry |
|
|
|
al4be
|
Wysłany: Wto Cze 26, 2018 5:09 pm Temat postu: |
|
|
Zależy co jest przyczyną problemów ze snem. Ja łykam melatoninę 5mg i daje radę. Mocniejsza jest ponoć hydroksyzyna
|
|
|
rozalia123
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2018 1:10 pm Temat postu: |
|
|
jak się rano czujecie po tym nervomixie? przydao by mi sie coś takiego na wyjazdy co by mi pomoglo zasnąć, bo zwsze jak gdzies jadę na szkolenie to spac nie mogę i chodzę jak zombie potem cąły dzień i jak tu sie szkolic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zoltapigwa
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2018 11:57 am Temat postu: |
|
|
Ja się czuję ok, nie zamula, jak mówiśz o tej wersji sen to polecam, dużo szybciej po nej zasypiam i czuję się rano wyspana, też mam podobny problem z tym spaniem poza domem, cięzko to idzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|