Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iloonka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 9:49 pm Temat postu: Lesine, czy ktos słyszał? |
|
|
Witam,
Mój ginekolog ostatnio przepisał mi tabletki Lesine, czy ktos z was juz o nich słyszał? Są jakieś skutki uboczne?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 12:30 am Temat postu: |
|
|
Co do skutków ubocznych, jest to jak przy każdych lekach i preparatach indywidualna sprawa każdego organizmu. Na jedne będzie działał w jakis sposób, na inne zupełnie inaczej.
A możliwe skutki uboczne masz wypisane w ulotce:
Cytat: | Możliwe skutki uboczne: Często: zaburzenia miesiączkowania, krwawienie międzymiesiączkowe, ból piersi, bóle głowy, depresja, migrena, nudności, spowolnienie, biała wydzielina z pochwy i zakażenia grzybicze pochwy. Niezbyt często: zmiany popędu płciowego, zbyt wysoki lub niskie ciśnienie krwi, nudności, trądzik, wysypka skórna, silny świąd, zakażenia pochwy, zatrzymanie płynów i zmiany masy ciała. Rzadko: astma, wydzielina z piersi, problemy ze słuchem, zakrzep krwi (zakrzepica) w naczyniach nóg lub płuc Lek stosowany zgodnie z zaleceniami nie wpływa na sprawność psychomotoryczną, zdolność prowadzenia pojazdów oraz obsługi maszyn. |
Oznacza to, że takie skutki uboczne występowały u pacjentek na etapie badań klinicznych tego preparatu, lub innego o tym samym składzie. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pchlina
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 10:09 pm Temat postu: Re: Lesine, czy ktos słyszał? |
|
|
[quote="iloonka"]Witam,
Mój ginekolog ostatnio przepisał mi tabletki Lesine, czy ktos z was juz o nich słyszał? Są jakieś skutki uboczne?
pozdrawiam[/quote]
Nie ma skutków ubocznych:-) ja lesine toleruję świetnie! Cera jest duuuużo ładniejsza i ochota na bara bara też lepsza :-) Biorę je od końca lutego i będą to już na zawsze moje pigułeczki
Polecam je:-)
A teraz idę już zaatakować mojego chłopaka...
nara |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pchlina
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2011 9:12 pm Temat postu: |
|
|
ILOONKA jak się czujesz po Lesine? Ja czuję się cały czas super - nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych mam ochotę na sex i ładną cerę.
Napisz ILOONKA co u Ciebie:-) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iloonka
|
Wysłany: Pon Cze 27, 2011 12:05 pm Temat postu: |
|
|
Hej pchlina, jak do tej pory czuje się super! Na początku przez kilka dni miałam małe plamienia, lecz wszystko wróciło do normy. Też zauważyłam, ze poprawiła mi sie cera, co najważniejsze nie przytyłam i nie straciłam ochoty na sex |
|
Powrót do góry |
|
|
|
heke
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 10:30 am Temat postu: |
|
|
witajcie
wczoraj zostały mi przepisane tabletki Lesine Jestem ciekawa jak to będzie, bo ostatnie dwa lata brałam OC-35. Lekarz mówił, że przy przejściu na nowe nie powinien mój organizm robić problemów... Ale zobaczymy
Póki co, mam nadzieję, że będę się czuła tak jak Wy
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iloonka
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2011 2:39 pm Temat postu: |
|
|
No ja czuje się rewelacyjnie po zmianie. Przestraszyłam się trochę tych plamień na początku, ale wiadomo, organizm musi sie przyzwyczaić do nowych hormonów. Daj znać za kilka dni jak się czujesz heke i czy też zauważyłaś jakieś zmiany.
Pchlina ile płaciłaś Lesine? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
heke
|
Wysłany: Czw Lip 14, 2011 7:23 pm Temat postu: |
|
|
Biorę je od niedzieli, póki co nie widzę zmian Może jestem tylko nieco bardziej zmęczona, ale to przez pogodę i praktyki pewnie.
Myślę, że więcej będę mogła powiedzieć po 1-szym cyklu
Za jedno opakowanie w jednej aptece płaciłam 34,50zł, a w innej dostałabym je już za 29zł - ale nie do mnie było kierowane pytanie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iloonka
|
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 1:50 pm Temat postu: |
|
|
heke napisał: | Biorę je od niedzieli, póki co nie widzę zmian Może jestem tylko nieco bardziej zmęczona, ale to przez pogodę i praktyki pewnie.
Myślę, że więcej będę mogła powiedzieć po 1-szym cyklu
Za jedno opakowanie w jednej aptece płaciłam 34,50zł, a w innej dostałabym je już za 29zł - ale nie do mnie było kierowane pytanie |
Spokojnie, porównanie będziesz miała po miesiącu lub dwóch Drogo płaciłaś u mnie są Lesine po 28 zł. A co wcześniej brałaś heke? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
heke
|
Wysłany: Wto Lip 26, 2011 3:37 pm Temat postu: |
|
|
Wcześniej 2 lata OC-35, czułam się po nich świetnie, ale ginekolog stwierdził, że czas na zmianę
A Ty bierzesz Lesine jako pierwsze czy wcześniej też coś stosowałaś? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|