Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Łupież

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 12:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak ani zaden szampon ani dermatolog nie pomaga to co wtedy?? Question Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Maksi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 1:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmmm szczerze mówiąc to ja nie wiem co w takim wypadku zrobić...

Tego ESLEVE też próbowłaś? Bo on stosunkowo nowy:)
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 4:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe to nie o mnie chodzi- tylko o znajoma Wink ja dzieki Bogu nie mam tego problemu.. Laughing
Aha no i Elseve tez był i nic..z tego co wiem Rolling Eyes

Powrót do góry
Iron

PostWysłany: Pią Maj 11, 2007 6:40 pm    Temat postu: Łupież?! A co to takiego? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
chcialbym dzisiaj polecic wszystkim nowy szampon elseve intensive przeciwko lupiezowi. stosuje go od niecalego tygodnia i jestem pozytywnie zaskoczony poniewaz jest on naprawde skuteczny i szybko usuwa lupiez. a jakie sa wasze typy szamponow? czy moze ktos z was stosowal szampon o ktorym pisze? jezeli tak to opiszcie swoje wrazenia.

---edit by Wind_of_hope---
Temat został przeniesiony z działu "Rodzina" do "kosmetyki i pielegnacja ciała"
Powrót do góry
Foka

PostWysłany: Nie Lip 01, 2007 5:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zarówno łupież suchy jak i tłusty swędzi, tyle, że suchy łatwiej jest wyleczyć. Do leczenia łupieżu suchego najlepszy jest head&schouders do skóry wrażliwej, natomiast z tłustym jest większy problem i do jego zwalczenia najskuteczniejszy jest szampon przeciwłupieżowy Vichy.

PCO, starania 6 lat
laparo+elektro 15.10.2008
*+17.05.2009 Natalka 22tc pp Sad
Powrót do góry
ewelina15253

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 12:17 am    Temat postu: Łupież Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja siostra ma dotkliwy problem.
Od dłuższego czasu na jej głowie pojawia się dość intensywny łupież.
Stosowala ona lek nizoral, ktory do czasu pomagał.
Czy to możliwe,że moze to byc łuszczyca?
Jakie leki stosować?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 1:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niekoniecznie łuszczyca. Sam łupież niekoniecznie o niej musi świadczyć.

Niech spróbuje Stieprox, a później jeśli to nie pomoże to Polytar F (tylko uprzedzam on śmierdzi smołą i włosy od niego też śmierdzą ale pomaga).
kawuszczyn
Zbanowany

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Lut 22, 2009 3:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moze dermatolog w ostatecznosci jak nie bedzie poprawy? Lupiez, a luszczyca to roznica.
Powrót do góry
masia21

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sob Maj 23, 2009 5:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łuszczyca to plamy łuszczace sie i schodzace w postaci łusek. Maja srebrny kolor. Gdy jest stan zapalny pojawia sie krew.
Umiejscowienie: głowa, łokcie, kolana, plecy. Najlepiej jest wysuszyc zmiany np. na słoncu ( wtedy najlepiej ogolic głowe na łyso ), dobre efekty daje rowniez smarowanie zmian zwykla oliwka dla dzieci
Powrót do góry
Macedonia

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Pią Lip 31, 2009 8:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No nie do końca się zgodzę z masia21. Ja na to dziadostwo choruję od 18-stu lat. Słońce nie zawsze pomaga a czasami wręcz szkodzi. Sprawa z oliwką OK. Najlepiej niech siostra wybierze się do lekarza. On szybko oceni czy to ł, [po co ma się stresować (kolejny z powodów pogarszających się zmian łuszczycowych).
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4