Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Łupież

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gabryjela

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 11:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Więcej szczegółów by sie zadło ale raczej to łupież. a chyba najskuteczniejsze są szampony, np fajny jest [reklama] bo jest do różnego typu włosów i jest taki to wyjtkowo silnego łupieżu chyba ten bym Ci radziła i do tego po myciu lotion bez spłukiwania z tej serii.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gabryjela

PostWysłany: Sro Kwi 07, 2010 1:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy są leki to nie wiem...z kosmetyków to bardzo dobry jest [reklama]
Powrót do góry
goxa

PostWysłany: Czw Cze 16, 2011 1:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Słyszałam bardzo dobrą opinię o szamponie Pirolam. Ponoć wielu lekarzy go przepisuje osobom cierpiącym na łupież. Mam zamiar go wypróbować. na stronach aptek ma dość dobre opinie. no i można go kupić bez recepty ale tylko w aptece.
Powrót do góry
niasia

PostWysłany: Czw Sie 16, 2012 8:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A więc jest to szampon na receptę? Długo nie miałam problemów z łupieżem jak systematycznie stosowałam szampon przeciwłupieżowy. Po zmianie skóra na głowie zaczęła swędzieć, sypać się. Co zastosować?
Powrót do góry
primaverka

PostWysłany: Wto Kwi 16, 2013 10:39 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bardzo dobrze sprawdza się u mnie Selsun Blue- szampon można dostać w aptece bez recepty. Idealnie sprawdza się również przy wrażliwej skórze głowy
Powrót do góry
Juvital_pl

PostWysłany: Pon Cze 17, 2013 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli mowa o łupieżu tow pierwszej kolejności warto skontaktować się z dermatologiem,który powinien doradzić odpowiedni szampon. Z reguły te na receptę są bardziej skuteczne niż popularnych firm.
Powrót do góry
kokarda

PostWysłany: Sro Lip 24, 2013 7:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bardzo dobrze działa szampon Pirolam z cyklopiroksolaminą. U mnie po 4 tygodniach nie ma łupieżu, złagodził mi też stan zapalny skóry głowy i włosy wyglądają zdrowiej.
Powrót do góry
Mariolka666
Zbanowany

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sie 01, 2013 1:28 pm    Temat postu: reeeee Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A mi z kolei pomaga DANDRENE z Jego składniki bardzo dobrze robią mi na łupież. Nawet nizoral mi nie pomagał!! Ale co ja tu będę pisała, łupież to przeszłość!
Powrót do góry
Juvital_pl

PostWysłany: Sro Wrz 18, 2013 7:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szczerze mówiąc to pierwsze słysze na temat tych szamponów,moze ktoś jeszcze ich używał i napisze swoją opinię na ten temat? To byłoby nawet wskazane.
Powrót do góry
somba90

PostWysłany: Wto Kwi 07, 2015 9:52 am    Temat postu: koloryzacja włosów a łupież Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja kiedyś również miałam problem z ciągle powracającym łupieżem i trudno było mi dojść do tego, czym było to spowodowane. Teraz już wiem, że przyczyną był zły dobór fzrby. Farba farbie nie równa, osobiście mogę polecić farby do włosów firmy Garnier - nie podrażniają skóry głowy, przy koloryzacji nie odczuwam już pieczenia itd.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4