Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Mam dosc okularow i soczewek:( Co robić?:(

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Zdrowy tryb życia i medycyna naturalna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Piotrowa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Lut 21, 2008 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha, czyli ulepszone Smile a jakie jest ich dawkowanie? Pytam, iz na kropelkach zwylke podane jest - używac w razie potrzeby. A potrzeby moga być rózne...Wiadomo, ze wszystko w nadmiarze moze zaszkodzic.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lut 22, 2008 12:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
tylko pytanie, czy można stosować z miękkimi soczewkami kontaktowymi? po składzie patrząc, to raczej tak, ale głowy nie dam.

no więc kupiłam dzisiaj starazolin i z soczewkami jest tak, że na ulotce pisze, żeby zdjąć soczewki przed zakropleniem i mniej więcej po 15 minutach można je założyć.

Piotrowa napisał:
a jakie jest ich dawkowanie?

1-2 krople 2-3 razy dziennie. jeżeli nie będziesz widziała poprawy po ok. 2óch dniach stosowania, to dobrze się przejść do okulisty Smile
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 11:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja mam pytanko co do ceny starazolinu? ile kosztuje i ile jest jego w buteleczce?
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 2:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

opakowanie starazolinu ma 10 ml i ja zapłaciłam chyba coś ok. 12 zł (nie wiem dokładnie, bo wywaliłam rachunek a kupowałam też inne rzeczy).
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Sob Lut 23, 2008 3:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki Emilko!Smile

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Nie Lut 24, 2008 2:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

emilka napisał:
opakowanie starazolinu ma 10 ml i ja zapłaciłam chyba coś ok. 12 zł (nie wiem dokładnie, bo wywaliłam rachunek a kupowałam też inne rzeczy).

tia, a visine kosztuje do 20 zlotych w aptece, to juz jest przegiecie, zeby 10 ml plynu tyle kosztowalo.
Powrót do góry
Piotrowa

PostWysłany: Pon Lut 25, 2008 12:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem visin są duzo przereklamowane. Drogie i jakosc średnia. Sprawie sobie starazolin. I nasza produkcja polpharmy Smile
Powrót do góry
marakub

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem, absolutnie macie rację, musze mieć"ustabilizowaną wadę" Ale mimo wszystko pojadę na konsultacje, a nóż lekarz powie mi coś konkretnego?
Powrót do góry
gonzo

PostWysłany: Sob Mar 01, 2008 8:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja używałem kiedys kropli visine. Nie były szczególnie dobre. Tych Polpharmy nie znam, ale zapytam się o nie w aptece. Przydadzą mi się do jazdy samochodem po nocach. Idź do lekarza. Nie ma to jak porada specjalisty!
Powrót do góry
marakub

PostWysłany: Sro Mar 05, 2008 1:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety mam wrażenie,że przez te moje kilku czy nawet kilkunasto godzinne siedzenie przed kompem czy TV niezle zniszczyłam sobie oczy ( jeżeli tak o oczach w ogole można powiedzieć)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Zdrowy tryb życia i medycyna naturalna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4