Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Piotrowa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Ja za to znalazłam ostatnio świetne soczewki -------- filmik fajny, ale niestety wg regulaminu nie podajemy na forum tego typu linków, więc skasowałam. pozdrawiam. emilka ---------- Może one cos poradzą, sa bardzo uniwersalne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Cze 20, 2008 4:19 pm Temat postu: |
|
|
ja noszę dailiesy od czasu do czasu i sobie bardzo je chwalę. nawet przy kompie mogę w nich siedzieć i oczy nie bolą _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pan Sting
|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Ja noszę okulary prawie całe życie i pewnie złożą już mnie w nich do trumny, przyzwyczaiłem się Natomiast mój syn, który odziedziczył po mnie ślepowidztwo zarzeka się, że jak dorośnie zrobi sobie laserową korektę wzroku. Ponoć to bezpieczne, ale jakoś nie przekonuje mnie taka wiązka majstrująca mi w oku |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Borys
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 8:03 pm Temat postu: Re: Mam dosc okularow i soczewek:( Co robić?:( |
|
|
marakub napisał: | Nie wiem czy bardziej denerwuje mnie fakt, ze nosze okulary czy ze, co chwilkę musze wymieniać szkła za nowe. Już nie mam sił. Jak powstrzymac pogarszający sie wzrok. |
lykaj duzo luteiny, kwasow omega 3, na pewno nie zaszkodzi. sa rozne suplementy w aptekach, dobrze zbilansowany jest superoptic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pannaZmokrąGłową
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 7:05 pm Temat postu: |
|
|
noszę okulary od ładnych kilku lat i teraz chce je zamienic na soczewki. ale słyszałam np, że od soczewek szybciej narasta wada.
może ktoś z was zmienił okulary na soczewki i może się podzielic wrażeniami? czy jest lepiej, jakie soczewki polecacie (miesięczne czy kwartalne). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 12, 2009 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Dobrze dobrane soczewki nie powinny mieć wpływu na wadę wzroku...
Mnie wada nie narasta...Ale ojej przyjaciółce wada wręcz się zatrzymała...Wcześniej jak nosiła okulary wada stale rosła. Niewiele ale jednak...Zaczęła nosić soczewki i nagle wada stanęła... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pannaZmokrąGłową
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 2:17 pm Temat postu: |
|
|
to dla mnie dobre wieści
u optyka pani polecała mi soczewki miesięczne, bo te kwartalne są podobno gorszej jakości. o co może chodzic? że przy kwartalnych jest jakiś dyskomfort noszenia? nowicjuszka, jakie ty nosisz? może polecisz mi jakąś konkretna firmę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Ja nosze soczewki johnson&johnson i jestem bardzo zadowolona. Kupuje sobie kwartalne (to są po prostu 3 opakowania miesięcznych w niższej cenie niż pojedyncze miesięczne) tyle (nie wiem jak to wygląda przy innych firmach, bo ja od samego początku noszę soczewki tej firmy).
Jakby te kwartalne robili rzeczywiście jedne szkła na 3 miesiące, to tak w połowie czasu przeznaczonego na ich noszenie nic byś już nie widziała...
Odradzam jednodniowe, bo nie dość że droższe, to jeszcze ciężko założyć bo są bardziej hmm wiotkie...Delikatniejsze w każdym razie Ale to już Ty sama musisz wypróbować jakie Tobie bardziej odpowiadają _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pannaZmokrąGłową
|
Wysłany: Nie Wrz 13, 2009 2:53 pm Temat postu: |
|
|
ok, dziękuję bardzo za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lidia81
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Marudom i osobom, które lubią wygodę polecam zainteresowanie się soczewkami hydrożelowymi. Jak dla mnie rewelka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|