Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tvisha Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 05, 2008 12:15 am Temat postu: |
|
|
nie lubie jesc kanapek z maslem ... szukam zazwyczaj obejscia ... oliwa z oliwek ok ale czasem trzeba znizac wszystko ze wzgledu na budzet
---------
tak pomyslalam ze i tak w sumie bardzo dobrze sie odrzywiam wiec czasem mozna rezygnowac z bardzo zdrowej rzywnosci ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trinitrotoluen Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 08, 2008 1:35 am Temat postu: |
|
|
Wg mnie monotonia zabija. Raz masło, raz margaryna, czasem oliwą chleb obsmaruję. Bo poglądy są naprawdę różne co do masła i margaryny. Natomiast z oliwą wiadomo - jest zdrowa i pozytywnie wpływa na gospodarkę lipidową (a więc też na układ krążenia). _________________ Fide, sed cui, vide! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Lis 10, 2008 5:30 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam się, najlepiej urozmaicać, jednak smaku prawdziwego masełka żadne inne tłuszcze nie przebiją :P
ps. trinitrotoluen, gdzieś Ty się podziewał jak Cię nie było? ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trinitrotoluen Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 3:43 am Temat postu: |
|
|
emilka napisał: | zgadzam się, najlepiej urozmaicać, jednak smaku prawdziwego masełka żadne inne tłuszcze nie przebiją |
Co racja to racja. I do tego świeży, chrupiący, cieplutki chleb z makiem. Czasem można zaszaleć
Cytat: |
ps. trinitrotoluen, gdzieś Ty się podziewał jak Cię nie było? |
Miło, że pytasz.
Miewam takie okresy, że omijam wszystko co ma "med" w nazwie szerokim łukiem. _________________ Fide, sed cui, vide! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Borys
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 9:16 pm Temat postu: |
|
|
trinitrotoluen napisał: | Wg mnie monotonia zabija. Raz masło, raz margaryna, czasem oliwą chleb obsmaruję. Bo poglądy są naprawdę różne co do masła i margaryny. Natomiast z oliwą wiadomo - jest zdrowa i pozytywnie wpływa na gospodarkę lipidową (a więc też na układ krążenia). |
no jesli chodzi o maslo to sprawa tez jest jasna. zaburzaja te jasnosc jednak konkurencji i producenci margaryn ...coz...an czyms trzeba zarabiac. ja pamietam jednak jak dr pluta w wysokich obcasach napisal prawde na temat bialego sera, ktory uwaza sie za swietne zrodlo wapnia, a tak naprawde caly wapn idzie do serwatki a pozniej do sciekow, natomiast ser zolty, choc nei kazdy wie , ma kilka razy wiecej wapnia zewzgledu na inna technike produkcji!. z maslem jest to samo. poza tym niech sie martwia ci co nie wiedz,a ci co wiedza, je jedza pomagaja zdrowiu a nie szkodza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 11:59 am Temat postu: |
|
|
w ogóle, to sobie przypomniałam, że czytałam ten artykuł i słyszałam, że przez producentów twarogu dr Pluta jest znienawidzony :D ale w sumie jak udziela wywiadu, to co ma robić - ściemniać? pff szczerze mówiąc też wolę żółty ser niż biały tak jak masło niż margarynę :P
no i jestem bogatsza o kolejne smakowe doświadczenie - masło ziołowe też 'kerry' - żesz w mordę - bardzo dobre, tak na tosta z czosnkiem, tym nieszczęsnym twarogiem lub do jaja na miękko ;) _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
metis
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 08, 2008 7:38 pm Temat postu: |
|
|
masło, choć teraz jestem na diecie i właściwie wszystko bez tłuszczu a potrawy niesmażone lecz gotowane, a jeżeli do kanapki to 5 g masła albo bez idzie przeżyć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kawuszczyn Zbanowany
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 2:10 am Temat postu: |
|
|
Nie ma u mnie w domu zadnych maryn, masla ani podobnych MIX'ow, majonezu tez nie kupuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|