Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
dada Gość
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 10:35 am Temat postu: Czy można być w ciąy a mieć okres? |
|
|
co mnie niepokoi?a mianowicie to, słyszałam że można mieć okres ale być w ciąży.Niepokoi mnie mój okres nie był taki jak zawsze reczej mam regularny i nie taki skąpy jak ten ostatni. Było to raczej plamienie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 1:45 pm Temat postu: |
|
|
dość dużo jest teori na temat okresu czynnikóków wpływających na niego etc. Poczytaj forum a zapewniam Cie żę znjadziesz odpowiedz na swoje pytania a jeżeli nie to jest jeszcze cały internet gdzie to pisze polecam [zakaz umieszczania linków na forum] oraz szkoła i lekarze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edyta
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 3:07 pm Temat postu: |
|
|
Zgadza sie,ze poczatek ciazy moze byc zwiazany z niewielkim krwawieniem.Ale z tego co czytalam sa to raczej sporadyczne przypadki.Najlepszym rozwiazaniem bedzie wizyta u ginekologa.Kompetentnie okresli czy to ciaza i skad to plamienie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 11:05 am Temat postu: plamienie???!!! |
|
|
Witam !!
Chciałam prosić was o porade, 28 października miałam ostatni okres (mój cykl to tak mniej więcej co 32 dni) a 16 listopada zaczełam jakoś tak dziwnie plamić a w sobote troszkę zaczełam krwawić. Krwawienia nasilają się wieczorem i towarzyszy temu ból brzucha i prawego jajnika. Prawie cały czas pracuje i nie mam kiedy wybrać sie do lekarza ale w środe chyba mi sie uda. Nie wiem czy to moze być ciąża w sumie kochamy się z mężem bez zabezpieczenia ale nie czuje się tak jak bym miała byc w ciąży.Prosze pomóżcie mi bo troszkę się boje!!!!!
agudagu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2005 1:00 pm Temat postu: |
|
|
Sama zauważyłaś że dużo pracujesz, praca, stres zmęczenie, to wszytko wpływa na organizm, mimo że nam sie zdaje że jesteśmy w stanie podołać jeszcze większej liczbie obowiązków a ta nie nadwyręża nas znacznie, to organizm jednak czuje to obciążenie.
Ból jajnika może być spowodowany jego przeziębieniem, pogode mamy jaką mamy. Jednak wizyta u lekarza powinna rozwiać tą ewentualność (bądz też ją leczyć - nie leczone przeziębienie jajnika możę prowadzić do kłopotów z płodnością). Ale skąd jest ból to już na 100% lekarz oceni.
Ewentualność ciąży? hmm jak narazie masz przeczucia, w takim wypadku może pomódz test ciążowy który można kupić w kazdej aptece |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 5:06 pm Temat postu: Krwawienia podczas ciąży |
|
|
Jak sie jest w ciazy to ile razy maxymalnie mozna miec okres ? Wyczytalam w internecie ze 3 razy czy to prawda ? A jezeli 3 razy to dlaczego tak sie dzieje ze ma sie okres bedac w ciazy ? I czy mozliwe jest bo wyczytalam ze taka jedna dziewczyna napisala ze jej kolezanka poczas ciazy miala przez 6 miesiecy okres ?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2006 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Owszem jest możliwe aby bedąc w ciaży mieć "okres" 3 do 4 razy (4 razy to juz naprawde żadkość) a cała taka sytacja tez nie należy do iększości. Chodz nie jest niczym złym i nie grozi niczemu To nie jest taki typowy ani obfity okres, to raczej plamienia, chodz czesto nazywane okresem podczas ciąży - łatwiej to powiedzieć niż tłumaczyć sie że to nei do końca tak
6 razy, osobiście nie slyszałem o takim przypadku, chodz toretycznie przy zabużeniach hormonalnych jest to możliwe, ale w tedy to juz powinno być wszystko pod kontrolą lekarza
Wszystko to zależy od gospodarki hormonalnej. Bo to ona warunkucie ustąpienie miesiączki na czas ciazy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AAA Gość
|
Wysłany: Sob Lut 18, 2006 9:31 pm Temat postu: |
|
|
a aj mam takie pytanko wlasnie co do tych akrwawien w ciazy ktore najczesciej nazywamy okresem:)czy podczas tych krwawien kobiety maja takie typowe dla miesieczki objawy,np jesli ktoras zawsze boli w taki charakterystyczny sposob kregoslup,brzuch i piersi sa takie ociezale to wtedy tez??czy mozliwe jest bycie w ciazy jesli jest to krwawienie a takie objawy pojawiaja sie tylko wraz z tym wlasnie krwawieniem a zaraz po nim zwyczjnie ustaja??bardzo bym prosila o odpowiedz:)pozdrawiam wszystich cieplutko:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
justyska
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 9:46 pm Temat postu: Miesiączka w czasie ciąży ??? |
|
|
Witam!
Do tej pory wydawało mi sie to nie mozliwe, ale trafiłam na pewne fora dyskusyjne, zaczelam czytac i sie zastanawiam - moze jestem w ciazy ???
Od ostatniego zblizenia z chlopakiem mineło 5 miesiecy, przez te miesiecy mialam normalne 5 miesiaczek, zadnych objawow, robilam tez test wyszedl negatywnie. Czy mam sie czego obawiac, mozliwe to jest ze nic nie czuje , mam normalne miesiaczki i jestem w ciazy ??? Do tej pory bylam przekonana ze miesiaczka = brak ciazy, a teraz zaczynam sobie wkladac do glowy rozne niestworzone historie. Jak to jest z ta miesiaczką w ciazy? a i jescze jedno czy np w 5 miesiacu ciazy widac juz zmiany brzucha ??? Prosze o odpowiedz!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 10:03 pm Temat postu: |
|
|
Owszem czasem zdażają sie "miesiączki" podczas ciazy. Chodz to bardziej plamnienia czy tez zabrudzenia niż normalna miesiączka.
Tak w piąty miesiącu już powinien brzuszek sie ukazać.
Najgorsze objawy (najbardziej dokuczliwe) występują do 3 miesiąca, dlatego że organizm twój nie traktuje w tedy dziecka do końca jako osobnego organizmu - zanim wszystko sie rozwinie jest traktowany jak pasorzyt (chodzi w sensie biologicznym - jako organizm nie mogący samemu istnieć i jego życie jest całkowicie zależne od życia Twojego, w puźniejszym okresie już jest symbitem - czyli współistnieje razem z tobą ale w danych warunkach, twoim łonie, jest wstanie żyć już odrębnie - serce i inne układy już same działaja poprawnie).
Jeżeli nie jesteś pewna co jest tak właściwie grane, to idz do lekarza - w 5 miesiącu już na 100% określi jaka jest sytacja.
Jeżeli okazalo by sie e tak, no to tylko cieszyć sie że tak dobrze to zniosłaś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|