Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 1:13 am Temat postu: |
|
|
ja Ciebie szczerze mówiąc nie rozumiem. po co się zastanawiać jak łatwo i szybko można to sprawdzić? tak, wszystkie Twoje objawy mogą świadczyć o ciąży ale wszystkie te objawy mogą towarzyszyć innej przyczynienp.
- twardy brzuch i jego wzdęcia mogą być wynikiem nieprawidłowej diety, mało ruchu, guzach, mięśniakach
- obrzmiałe piersi mogą mówić o zbliżającej się miesiączce, zapaleń w obrębie gruczołów sutkowych, zaburzeniach hormonalnych
- zmiany nastrojów mogą być przyczyna przesilenia, pogody, przepracowania, braku snu, zmian depresyjnych
idź do lekarza albo zrób test. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosis
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 1:18 am Temat postu: |
|
|
Mam wiekszy brzuch ale nie mam wzdęć a zła dieta to raczej u mnie niemozliwe,prowadze bardzo zdrowy tryb życia.Generalnie chodzi mi o te krwawienia tzn czy to nie jest przeczeniem ciazy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 1:23 am Temat postu: |
|
|
nie jest przeczeniem ciąży. jeżeli nie była taka jak zawsze tylko bardziej skąpa, to może na poczatku coś takiego występować. a są zmiany w śluzie w czasie cyklu? obserwujesz skok temperatury na owulacje? jakieś symptomy owulacji? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosis
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 1:29 am Temat postu: |
|
|
temperatury nie sprawdzalam natomiast wyplywa e mnie taki mleczny sluz ktorego niegdy wcesniej nie zauwazylam.A disiaj do tego strasnie mi jakby spuchly jajniki i strasnie bola a nawet pry wyklych miesiaczkach mnie nie bolaly. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 1:33 am Temat postu: |
|
|
no to ja już tutaj nic innego jak wizyty u lekarza lub testu ciążowego nie doradzę. tak jak mówię - takie objawy (włącznie z takim śluzem) mogą wskazywać na ciążę jednak dopiero objawami pewnymi są: zwykle pozytywny test ciążowy, możliwość oglądania embrionu lub pęcherzyka przez usg, usłyszenie bicie serca płodu przez ultradźwiękowy dekoder i ruchy dziecka. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosis
|
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 1:37 am Temat postu: |
|
|
dziekuje ci bardzo bo tak naprawde nie mialam z kim o tym pogadac.Napewno teraz zrobie test.Dziekuje za rady i wyrozumialość.Jak bede znala wynik to napisze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania81
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 4:54 pm Temat postu: Re: Krwawienia podczas ciąży |
|
|
Mam pytanie, po czterech tygodniach bez miesiaczki zrobiłam test wyszedł pozytywny, a teraz dostałam normalnie miesiaczke nie wiem co robic troche sie boje, mam nadzieje ze to nie poronienie co prawda nie wiem ile bedzie trwała bo mam ja 2 dzien a to poczatek ciazy 6-7 tydzien co o tym myslicie.troche sie denerwuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 5:07 pm Temat postu: |
|
|
natychmiast do lekarza a moze to plamienia a nie okres? sa bardzo obfite? tak czy inaczej musi wybrac sie do gina, jesli to ciaza to powinnas natychmiast zaczac brac kwas foliowy i inne witaminki-ale tylko po konsultacji z lekarzem _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ania81
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 6:16 pm Temat postu: |
|
|
biore kwas foliowy, a krwawienie jest dosc obfite jak przy miesiaczce... myslisz ze to moze byc cos powaznego?? strasznie sie boje
Czasami mam plamienie ale jak sie zmecze np. duzo chodze to ono sie a w nocy ustepuje myslisz ze powinnam odpoczac,4 dni temu byłam u lekarza i wszystko było w porzadku.
-----edited by emilka-----
staraj się nie pisać bezpośrednio kilku postów pod sobą. korzystaj z opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 7:41 pm Temat postu: |
|
|
jak najbardziej powinnas sie oszczedzac. dziwne ze lekarz mowi ze wszystko w porzadku... krwawienia podczas ciazy ?:|wg mnie nie wroza nic dobrego. radziłabym Ci zmienic lekarza w trosce o siebie i malenstwo. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|