Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Mięśniak w 9 tygodniu ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martaz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 04, 2008 9:11 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Magda 1 napisz co u ciebie, jak ciąża przebiega.
Jestem w siudmym tygodniu ciąży, mam 3 mięśniaki 4 cm, 3,5 cm, 3 cm śródścienne. Pierwszy lekarz mnie wystraszył, więc zmieniłam na bardziej doświadczonego. Trzeba myśleć pozytywnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
martaz

PostWysłany: Sob Wrz 13, 2008 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Szkoda, że tu już nikt nie zagląda tak bym chciała z kimś porozmawiać na ten temat. Crying or Very sad
Powrót do góry
patrycja32szczecin

PostWysłany: Sro Wrz 24, 2008 1:19 pm    Temat postu: Witam Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie !

Jejciu, dawno mnie tu nie było (ostatnio jako patrycja30szn, no tak, latek przybywa, a nie ubywa).
U mnie wszystko w porzadku. Dzidzia skończyła dwa latka. Mięśniaki są, nie robiłam jeszcze z nimi nic - mam nową pracę i jakoś nie mam czasu na zrobienie sobie wolnego na zabieg. Wiem, wiem, żadne tłumaczenie zdrowie ważniejsze!
Widziałam, że Agnesr ma już drugie dzieciątko! Znaczy się czytałam, że jest w ciąży i jak ją troszkę znam (tylko z netu niestety:) ) - wszystko poszło gładko i pięknie.

Dziewczyny piszcie, dzielcie się nawzajem spotrzeżeniami, obwami, podejrzeniami ! To pomaga. Naprawdę.

Niech znowu tu się zrobi cieplutko, milutko i POZYTYWNIE !!!!

Pozdrawiam CMOK CMOK CMOK
Powrót do góry
martaz

PostWysłany: Pią Wrz 26, 2008 6:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety jestem tu sama. Szkoda Crying or Very sad
Powrót do góry
agnesr
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Wrz 28, 2008 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Melduje sie ... nadal mam miesniaki, a jakze ... i mam juz DWOCH pieknych zdrowych synow ... roznica wikeu 20 miesiecy ... Patryk niebawem skonczy 2 lata, Krystian ma juz 4 miesiace.
Decyzja podjeta z premedytacja, dokladnie przemyslana, a ciaza zaplanowana ... polecam te roznice wieku. Jest bossssssssssssko i naprawde nie jest ciezko. Starszak nie jest zazdrosny ... wszystko uklada sie cukierkowo.

Pozdrawiam i zycze wszystkim duuzo zdrowka-
Powrót do góry
kasiczek102

PostWysłany: Pią Paź 10, 2008 10:49 am    Temat postu: MIęśniak a ciąża Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Mam mięśniakowatą macicę całą aż pod żebra. Największy mięsniaczek ma ok 6cm u dołu macicy. Obecnie jestem w 7 tygodniu ciązy. Jest to moja trzecia ciąza. PIerwsza zakończyła sie porodem - cesarka w 27 tygodniu Konradek zmarł po 4 godzinach. Drugi poród w 34 tygodniu - cesarka - Emilka teraz w listopadzie skończy dwa latka.
I moje pytanie brzmi - wczoraj z nienacka zaczełam krwawić wyleciał skrzep i mnóstwo krwi. Byłam pewna że to koniec. Pojechałam zaraz do szpitala okazało sie że ciąza żywa a krew nie wiadomo skąd. DOstałam Duphaston i l4 dwa tygodnie. Czy ktoś miał podobnie. Jakieś propozycje skąd ta krew???
pozdrawiam
Kasia
Powrót do góry
martaz

PostWysłany: Sob Paź 11, 2008 11:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć
Na początku ciąży miałam 3 mięśniaki, teraz jestem w 12 tyg i doszły jeszcze trzy Crying or Very sad .Dostałaś L4 tylko na 2 tyg.? Ja dostałam na początku ciąży i cały czas będę na zwolnieniu.Nie powinnaś wracać do pracy, za duże ryzyko.
pozdrawiam. Odezwij się czasem to pogadamy.
Powrót do góry
kasiczek102

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 8:58 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WItam,

L4 nie chciałam bo generalnie czuje sie dobrze a poza tym mam 3 tygodnie urlopu jeszcze wiec na razie wziełam 1 tydzień . l4 planuje gdzieś od stycznia kiedy wiem że będę musiała iśc na podszycie. I zakładam że dla mojej córci będzie to trudne przeżycie bez mamy.

pozdrawiam
Kasia
GG 1060850
Powrót do góry
martaz

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 9:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć
Dużo masz mięśniaków? Mi lekarz kazał się oszczędzać, bała bym się pracować w ciąży zagrożonej.Każdy nowy tydzień dla mnie to nadzieja, tak się boję czy wszystko będzie dobrze.pozdrawiam Smile
Powrót do góry
kasiczek102

PostWysłany: Pon Paź 13, 2008 5:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej,

Moja macica jest cała mięsniakowata nie ma miejsca bez mieśniaków.Każdy możliwy rodzaj. A jeśli chodzi o wielkość no cóż obecnie największy ma ponad 6,5 cm. Niestety nie mam możliwości leżeć i nic nie robić. Moja prawie dwu letnia córcia mi nie pozwala sie oddalić nawet na chwile. Wiec obecnie nie mam możliwości odpoczywania.

pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 38 z 41