Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Mięśniak w 9 tygodniu ciąży

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
apka15

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc wszystkim,pisze bo w piatek bylam na usg i lekarz powiedzial,ze wszystko jest dobrze.miesniaki tak sie poprzesowaly na boki ,ze w niczym nie przeszkadzaja mojej dziewczynce Very Happy .ciesze sie niezmiernie mam synka,wiec jesli sie potwierdzi i Bozia da mi urodzic szczesliwie to bede miala parke.czuje sie dobrze i juz nie moge sie doczekac tego wielkiego dnia.pozdrawiam wszystkich i zycze wszystkiego najlepszego i piszcie troche bo ostatnio wogole nic sie tu nie dzieje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
magdabr

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 6:38 pm    Temat postu: ciąża i mięśniak Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moja koleżanka jest w 6 tyg. ciąży i dowiedziała się o mięśniaku 7cm- czyli duży, który przylega z zewnętrznej strony do macicy. Bardzo sie boi o ciążę, czy ją donosi? czy ryzyko poronienia jest duże? Jest pod opieką lekarza, który powiedział że trzeba czekać. Do którego miesiąca jest ryzyko poronienia? prosze o odpowiedz
Powrót do góry
agnesr
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Sty 31, 2008 8:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam cieplo ... jak widze z mojej starej brygady nikt tu juz nie pisze ... w sumie to chyba dobrze co? Laughing

magdabr sporo pytan zadalas, ale ja ze swojego doswiadczenia powiem Ci, ze to wszystko to bardzo indywidualna sprawa. Dopoki nie ma skurczy, krwawien mozna przejsc ciaze bez problemow.
Sa kobiety ktore traca ciaze, inne nie moga zupelnie zajsc ... ale jak poczytasz tutaj wszystkie urodzilysmy mimo roznych historii zdrowe i silne dzieciaki ... sa kobiety, ktore maja troche problemow w ciazy, i w zaleznosci od umiejscowienia miesniaka rodza naturalnie, lub przez cc.

U nas bylo bezobjawowo ... Patryk dzis ma juz prawie 16 miesiecy, i tak poki co jest z moim kolejnym synkiem ... mam kilka miesniakow, najwiekszy ma ponad 5 cm. Nie daja mi popalic ... mimo ze je mam (gdyby nie USG nie wiedzialabym ze istnieja ... a urosly wlasnie w pierwszej mojej ciazy), pozwolily mi dwukrotnie zaciazyc ... dotrwac do konca w przypadku pierwszego dziecka, urodzic w sposob naturalny, i to 9 dni po terminie.

Teraz jestem w drugiej ciazy, tej mojej z premedytacja Laughing , to juz prawie 25 tydzien. Dzieciaczek rosnie ksiazkowo. Skurczy brak ... biore tylko wieksza dawke magnezu i jak narazie to tyle.

Co ciekawe moje lozysko przy tej ciazy jak w morde przykleilo sie wlasnie do tego najwiekszego "intruza", na przedniej scianie macicy ... moze bedziemy sie wczesniej odklejac, ale na to tez nie ma reguly, trzeba czekac i nie przesadzac z wysilkiem.

Poczytaj moze np. cala moja historie ... mysle, ze kolezanka przede wszystkim musi walczyc z potencjalnym stresem, znalezc odpowiedzialnego i znajacego temat lekarza, a wszystko ulozy sie dobrze. Trzymam kciuki z calej sily.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
magdabr

PostWysłany: Pią Lut 01, 2008 9:28 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedz, już opowiedziałm wszystko kolezance. Dało to jej troche nadziei, bo lekarz powiedział że ma wysokie ryzyko poronienia. Pozostało nam tylko trzymać kciuki i może wszytko bedzie dobrze.
Powrót do góry
apka15

PostWysłany: Nie Lut 03, 2008 5:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

WITAM pisze pomimo ,ze tu juz prawie nic sie nie dzieje,ale chce sie z Wami podzielic moja szcesliwa nowina.26.01.2008 urodzilam piekna i zdrowa dziewczynke,wiec i mi miesniaki nie przeszkodzily.Na 2 dni przed terminem przyszla mala na swiat.Jestem szczesliwa.Nikola wczoraj skonczyla tydzien i jest wszystko ok.pozdrawiam
Powrót do góry
frotka007

PostWysłany: Pią Lut 29, 2008 2:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześc.w 10 tyg ciąży lekarz przy badaniu usg znalazł mięśniaka. Ciąża przebiegała spokojnie do siódmego miesiąca gdyż niestety zaistniało wysokie ryzyko wczesnego porodu, więc dwa ostatnie miesiące przebywałam w szpitalu. Wszystko sie zakończyło pomyślnie mój synek Odyseusz ma już dwa latka . Chcę tylko potwierdzic że przyszłe mamusie u których stwierdzono mięśniaki naprawdę powinny myslec pozytywnie i się nie stresowac gdyż stres jest strasznym wrogiem ciąży. A więc mamuśki głowy do góry Wink

apka15 Gratuluję zdrowej dziewczynki Very Happy

posty połączyłam ---- emilka
Powrót do góry
fruzia

PostWysłany: Sro Mar 19, 2008 5:03 pm    Temat postu: miesniak Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witajcie jestem tu nowa dzis natrafilam na te stronke widze ze nie jestem sama cala ciaze czulam sie tak sobie bole brzucha itp -pierwsza poronilam-moja corka nie spieszyla sie na swiati przenosilam ja 10 dni.maz dal w lape i za2 godziny mialam cc -szok po porodzie lekarz przyszedl i mowi miala pani szczescie wycielismy pani miesniaka 9 cm-pytanie gdzie byli wczesniej i czemu usg nie wykazalo na szczescie mala ma 3 latka ,tylko teraz nie moge zajsc w ciaze probujemy juz2 lata i nic
Powrót do góry
apka15

PostWysłany: Pon Mar 31, 2008 10:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc wszystkim ,moja Nikolka ma juz skonczone 2msc.rosnie zdrowo i wszystko jest ok.odnosnie tych miesniakow ktorych nie widzieli lekarze u ciebie tylko dopiero podczas porodu to jesli mialas usg w ciazy robione dosc pozno to mogli tego nie zauwazyc bo ja mam 2 miesniaki i lacznie mialy ok13cm. a tez nie bylo juz ich pozniej widac bo niunia zaslonila.pozdrawiam i do uslysenia
Powrót do góry
mimi

PostWysłany: Pon Maj 05, 2008 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Kobietki!
Strasznie długo mnie tu nie było i z ciekawosci tu zajarzałam.Po porodzie jestem 16 miesiecy a miesniaki nadal są. Jak na razie mój synek wymaga tyle uwagi ze juz o nich zapomnialam. Ale co bedzie jak postanowie miec kolejne dzieciątko? Sama nie wiem....
Agnesr widzę że znowu jesteś w ciąży...fantastycznie! Trzymam kciuki Wink

Pozdrowienia dla wszystkich...
Powrót do góry
magda 1

PostWysłany: Pią Maj 16, 2008 1:40 pm    Temat postu: mięśniaki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jestem w 8 tyg. ciąży , wczoraj zrobiłam pierwsze usg i załamałam się Crying or Very sad mam mięśniaka , jest duży bo ma ok 7cm od razu lekarz dał mi zwolnienie z pracy teraz leże w domu i nie moge przesteć myśle o tym co będzie dalej, dziewczyny czy któraś z was miała podobne problemy i czy udało się donośić ciąże co mam robić jak dbać o siebie żeby wszystko było dobrze , mam 27 lat .

------edited by emilka-----
podczepiłam posta pod podobny temat
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następny
Strona 37 z 41