Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zdrowitka9
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 9:37 am Temat postu: Nadpotliwość stóp. Jak z tym walczyć ? |
|
|
Zakładam ten temat bo myślę,że nie tylko ja mam problem z tym schorzeniem i że męczy on wiele osób. Ja się z tym borykam i szczerze ? Chyba tracę już nadzieję. Nie dość, że leki i różne środki są totalnie nieskuteczne to jeszcze jakakolwiek wizyta u kogoś jest bardzo krępująca. Może macie jakieś skuteczne metody walki z tym? Jak sobie z tym radzić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oktavia
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 5:17 pm Temat postu: |
|
|
Podstawą jest odpowiednia higiena stóp. Trzeba je codziennie myć (najlepiej wodą z dodatkiem olejku z sosny górskiej, rozmarynu, kory wierzby lub szałwii), ścierać zrogowaciały naskórek, wkładać czyste skarpety i używać dezodorantów do stóp. Możesz też wypróbować skarpety z dodatkiem specjalnych włókien węglowych albo wkładki z trawy morskiej lub ziół, które neutralizują brzydki zapach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
warbar Spamer
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Nie Sty 25, 2015 10:47 am Temat postu: |
|
|
Sam również miałem taki problem. Niekoniecznie odpowiednia higiena stóp okazuje się skuteczna. Sam bardzo dokładnie myłem, używałem kosmetyków oraz bawełnianych skarpetek. Nie pomagało .O ile jeszcze latem problem nie był taki duży to zimą szczególnie się nasilał. Szczególnie kiedy człowiek ma na nogach buty przez kilka godzin. Potem jak się je zdejmuje jest bardzo krępująca sytuacja.
Mi pomogły zabiegi elektroforezy. Możesz się na nie zapisać do podologa. Z jakiego miasta jesteś? Jeśli z Warszawy to mogę kogoś polecić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zdrowitka9
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 8:37 am Temat postu: |
|
|
oktavia napisał: | Podstawą jest odpowiednia higiena stóp. Trzeba je codziennie myć (najlepiej wodą z dodatkiem olejku z sosny górskiej, rozmarynu, kory wierzby lub szałwii), ścierać zrogowaciały naskórek, wkładać czyste skarpety i używać dezodorantów do stóp. Możesz też wypróbować skarpety z dodatkiem specjalnych włókien węglowych albo wkładki z trawy morskiej lub ziół, które neutralizują brzydki zapach. |
Powiem Ci,że właśnie tak robię
DO higieny stóp przykładam BARDZO dużą uwagę ale co z tego,że nałożę buty i po kilku godzinach jest przykry zapach. W pracy nie mam możliwości chodzenia w przewiewnych klapkach. Trawy cytrynowej nie stosowałam ale wypróbowałam tyle przeróżnych pudrów,że nie wiem czy będzie to skuteczne...
Warbar jestem właśnie z Warszawy . Do kogo chodziłeś na ten zabieg? I na czym on polega? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
warbar Spamer
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2015 11:08 am Temat postu: |
|
|
Do pani Katarzyny Gaździckiej. Prowadzi swój profesjonalny gabinet podologiczny na Wyszyńskiego.
Zanurzasz stopy w wanience z wodą. Przepływa przez to prąd stały. Odczuwasz jedynie mrowienie. Sam na początku obawiałem się ,że może to trochę boleć ale nic z tych rzeczy. Odczuwasz poprawę tak po 10 sesjach. Potem wykonujesz cały zabieg coraz rzadziej aż do poprawy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
oktavia
|
Wysłany: Wto Sty 27, 2015 6:57 pm Temat postu: |
|
|
Ciekawe, nigdy nie słyszałam o czymś takim. A ile kosztuje taki zabieg? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
warbar Spamer
|
Wysłany: Sro Sty 28, 2015 10:51 am Temat postu: |
|
|
Jak chodziłem na te zabiegi pamiętam, ze płaciłem 70 zł za jeden ale wiem,że w pakiecie było taniej ( sam opłacałem indywidualnie). Nie wiem jakie sa tam obecnie ceny, było to rok temu tak wiec nie wykluczam,że mogły się zmienić. Tutaj jest numer telefonu do tego gabinetu tak więc sami możecie się dopytać: (22) 225-00-20 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
anielat
|
Wysłany: Pon Mar 30, 2015 11:02 am Temat postu: |
|
|
Dobry krem albo antyperspirant są skuteczne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Eizzy Spamer
Ostrzeżeń: 3
|
Wysłany: Czw Kwi 09, 2015 2:47 pm Temat postu: |
|
|
Są też takie pudry do stóp, albo kremy, które hamują wydzielanie potu. Możesz nawet w aptece się o tym coś więcej dowiedziec. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabrysiakornak
|
Wysłany: Pią Maj 08, 2015 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Oprócz higieny, która wydaje się oczywistością można stosować apteczne antyperspiranty w kremie albo taki zabieg pudrem. Na całą noc do skarpetek się to wsypuje i podobno na kilka miesięcy starcza. Tylko niestety wysusza stopy... Nie pamiętam dokładnej nazwy ale coś z Stopą było |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|