Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 12:46 am Temat postu: |
|
|
a na mnie takie napoje w ogóle nie działają...kompletne 0 reakcji...
piłam je łącznie 3 razy w życiu, 2 razy jak się do matury uczyłam i ze 2 tygodnie temu przed ćwiczeniami z chemii żeby nie wpaść w kwas
ale nic mi nie pomagały...byłam wręcz bardziej ospała[ ] _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcinooo
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:25 pm Temat postu: |
|
|
to może spróbuj środków, które zawierają też inne substancje, a nie jak napoje bazujące na kofeinie, guaranie czy taurynie. albo może jakaś tabliczka czekolady? na mnie tabletki z yerbą i NADH zadziałały i nie raz jestem im wdzięczny za to :p |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 19, 2008 10:01 pm Temat postu: |
|
|
Znalazłam inny sposób na to...medytacja:)trzeba się tego nauczyć, ale daje takiego powera _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcinooo
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 9:09 pm Temat postu: |
|
|
z tego co mi wiadomo to medytacja nie jest taka prosta i wiążę się nie tylko z "jakimiś" ćwiczeniami, ale także z jakimś duchowym przeżyciem.. nie wiem czy dobrze myśle, ale tak mi się wydaję
to chyba nie taki prosty sposób na radzenie sobie z brakiem energii. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lis 21, 2008 1:27 am Temat postu: |
|
|
No nie prosty, ale jaki fantastyczny!oprócz tego że mam więcej energii, mniej się stresuję i jestem bardziej wypoczęta...o przecudownym relaksie nie wspominając
polecam... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcinooo
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 12:19 am Temat postu: |
|
|
ale uczysz się tego sama, czy ktoś Ci pomaga? ja może i chciałbym zacząć jakąś yogę czy medytacje, ale brak czasu zmusza mnie do innych metod polepszania swojej kondycji psycho-fizycznej w ciągu dnia... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 12:26 am Temat postu: |
|
|
Sama.Są książki, jest internet...Wszystko da się znaleźć _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcinooo
|
Wysłany: Nie Lis 23, 2008 11:31 pm Temat postu: |
|
|
zawsze mi się wydawało, że to jest jakaś wyższa szkoła jazdy z tą medytacją, więc nigdy o tym nie myślałem. zostanę jednak przy moich środkach chyba, że możesz mnie jakoś przekanać?? ;P |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 12:01 am Temat postu: |
|
|
Widzisz...napoje energetyczne mocno ingerują w nasz organizm, ich stosowanie odbija się echem na funkcjonowaniu nerek, wątroby, żołądka i ogólnie organizmu. za kilka-kilkanaścielat na pewno odczujesz tego skutki...
Medytacja pod tym względem jest o wiele bezpieczniejsza... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcinooo
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 9:55 pm Temat postu: |
|
|
ja właśnie miałem problemy z wątrobą i musiałem poszukać alternatywy dla napojów energetycznych. teraz biore tabletki koenade forte z yerbą i jest mi lepiej. a na medytacje niestety nie mam czasu. chociaz nie wiem ile to zajmuje??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|