Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ssak
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 5:29 pm Temat postu: Niechciana ciąża |
|
|
(wiec jesli dziewczyna ma 17 lat i zajdzie w ciaze a tego nie chciala) jest dajmy na to 7 dni po stosunku i robi test ciazowy wychodzi na to ze jest w ciazy co ma robic jak ma sie pozbyc ciazy!!! <piszcie> ( nie mowie o mojej kolezance )
----edit by emilka---
Proszę nie używać więcej niz trzech wykrzykników.
eit by helloween:
prosze nadawac tytułu yematom ktore bardziej sugeruja problem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 6:56 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem nie powinna usuwac najpierw sie mysli a potem działa-ale w wiekszosci przypadkow jest na odwrot..no wiec jesli dojdzie do zapłodnienia to mozna w ciagu 72h przyjac tabletke"po"-wydawana tylko na recepte przez ginekologa..natomiast w przypadku upłyniecia wiecej niz 72h wchodzi w gre aborcja,ale jest ona w Polsce zabroniona. Mozna sie jej poddac jedynie w 3 przypadkach:
- gdy za przerwaniem ciąży przemawiały wskazania lekarskie dotyczące zdrowia płodu lub kobiety ciężarnej
- gdy zachodziło uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku przestępstwa
- ze względu na trudne warunki życiowe kobiety ciężarnej
Osobiscie nie popieram jednak tego sposobu..
czym to dziecko zawiniło???
PS- nie kolezanka to kto? chyba nie mowisz o swojej dziewczynie? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ssak
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 7:01 pm Temat postu: |
|
|
nie mam dziewczyny i nie szukam mowie tak ogólnie wole byc przygotowanym na wszystkie przeszkody zyciowe xD |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 7:05 pm Temat postu: |
|
|
ja uważam, ze jak dziewczyna nie ma szans na to, żeby rodzina jej pomogła w wychowywaniu później dziecka i jest zupelnie na to nieprzygotowana, to już lepiej urodzić i oddać do adopcji niż usuwać ciążę. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 7:11 pm Temat postu: |
|
|
oo to jest rozwiazanie Zgadzam sie z Emilka chociaz nie wiem czy po urodzeniu dziecka przyszła mama bedzie dała rade rozstac sie na zawsze ze swym malenstwem...moze by jakos udalo sie utrzymac.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
karioka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 7:22 pm Temat postu: |
|
|
A po co od razu przygotowywać się na takie ewentualności? To nie lepiej przygotować się na to, by postępować w taki sposób, żeby takich ewentualności nie stwarzać? _________________ I'm your little butterfly... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ssak
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 7:23 pm Temat postu: |
|
|
to jest straszne a jak dziecko bedzie chcialo odnalesc rodzicow i znajdzie co vyscie powiedzieli takiemu dziecku ;/ (karioka masz racje) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 11:04 pm Temat postu: |
|
|
ssak tez wyzej pisałam ze najpierw trzeba pomyslec,potem działac a nie na odwrot. Ale ok. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
mm
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 12:10 am Temat postu: |
|
|
dorosnij... sex to nie zabawa trzeba sie liczyc z konskwencjami... moze najpierw poczytaj o jakims zabezpieczeniu a nie zadawaj glupich pytan...
Ostatnio zmieniony przez mm dnia Pią Maj 04, 2007 10:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ssak
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 8:15 am Temat postu: |
|
|
widn tak tak ty tez masz racje jak zawsze :* mm od tego jest forum zeby pisac na rozne tematy a taki mi wpadl do glowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|