Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arves
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:23 pm Temat postu: Nierównomierne bicie serca |
|
|
Witam, mam 16 lat i od 2 czy 3 dni zaobserwowałem objawy, które kiedyś też zauważyłem, ale nie na taką skalę. Mianowicie w ciągu dnia przez kilka godzin odczuwam nierównomierne bicie serca. Nie wiem jak to fachowo nazwać, ale co kilka uderzeń czuję jedno lub więcej takich głębszych, mocniejszych i szybszych. Dawniej też to się zdarzało, ale rzadko. Czym to może być spowodowane? Dodam, że w rodzinie tata ma problemy z sercem, o ile się nie mylę ma nadciśnienie tętnicze. Zauważyłem, że te dziwne bicie serca zaczyna się ok 16-17. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 11:08 pm Temat postu: |
|
|
nierówne bicie serca zwane jest potocznie arytmią.
może być wywołane stresem bądź innymi czynnikami.
dlatego warto przejść się do lekarza na podstawowe badania: EKG serca, morfologię, może ECHO serca. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Literia
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 4:55 pm Temat postu: |
|
|
Jasne! Trzeba pójść do lekarza a penie później na badania takie jak wyżej. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tkamil20
|
Wysłany: Wto Wrz 03, 2013 5:18 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli twój ojciec ma kłopoty z sercem natychmiast powinieneś się udać do lekarza. Jest duże prawdopodobieństwo ,że również możesz ieć kłopoty z sercem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iryssek77
|
Wysłany: Pon Paź 28, 2013 3:17 pm Temat postu: |
|
|
W takich przypadkach nie należy zwlekać z konsultację lekarską, tym bardziej jeśli ktoś z rodziny miał podobne problemy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wlodzio
|
Wysłany: Sro Lut 04, 2015 2:15 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem te wszystkie pytanie powinny być zadane lekarzowi. Ja mam arytmie serca, może to, to a może nie. Czas isć do lekarza. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agatka34
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 12:46 pm Temat postu: |
|
|
Z sercem nie ma żartów! Koniecznie trzeba iść do lekarza i skonsultować niepokojące objawy. Jak na mój gust warto by było wykonać takie badanie jak ekg, test wysiłkowy (żeby sprawdzić jak serce zachowuje się podczas wysiłku fizycznego) i skoro mówisz, że masz takie problemy w ciągu dnia, przez jakiś czas, to może też wypadałoby założyć holtera. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Halinka098
|
Wysłany: Sro Maj 30, 2018 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam się z moimi poprzednikami. Idz do lekarza, jakiegoś dobrego kardiologa np. na ranking.abcZdrowie.pl poszukaj lekarza tam prywatnie można się umówić |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AleksandraMadej
|
Wysłany: Sro Cze 06, 2018 2:44 pm Temat postu: Serce to nie przelewki |
|
|
Lepiej udaj się do lekarza, jest wielu świetnych specjalistów którzy na pewno uporają się z twoim problemem. Jednymi z godnych polecenia są kardiolodzy z www.athleticomed.pl w Bydgoszczy.
Kardiolog Bydgoszcz z www.athleticomed.pl nie ma lepszych specjalistów |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Wrz 25, 2018 8:35 am Temat postu: |
|
|
Zawsze takie przypadki polecam skonsultować z lekarzem. Nie musicie jednak wybierać sie od razu do lekarza kardiologa.Można równie dobrze wybrać się do lekarza rodzinnego.
Tętno naturalnie rośnie po wysiłku fizycznym, silnym stresie, na skutek odczuwania strachu lub silnego pobudzenia emocjonalnego. Z tego powodu nie należy pulsu serca mierzyć w takich stanach lub tuż po ich wystąpieniu. Wówczas tętno może wynosić nawet 200 uderzeń na minutę.
https://zdrowie.tvn.pl/a/puls-serca-normy-tetna-wysoki-i-niski-puls-serca-metody-na-obnizenie-pulsu
Tym polecałbym sie nie stresowac bo jes to norma. Nie jest jednak dobre jeśli plus rośnie w spoczynku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|