Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kornelia152
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 4:39 am Temat postu: |
|
|
wczoraj odebrałam wyniki bety 0,00 hmmm...
Ostatnio zmieniony przez kornelia152 dnia Sob Maj 09, 2009 6:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Maj 09, 2009 4:07 pm Temat postu: |
|
|
zuzab, w normie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wesołek
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 5:22 pm Temat postu: |
|
|
witam - wiem jakie są normy bhcg ale mam wątpliwości czy moje nie są za niskie, jeżeli któraś z dziewczyn mogłaby mnie uspokoić byłabym wdzięczna.Moja ostatnia miesiączka była 1 kwietnia po weekendzie majowym zrobiłam test apteczny i wyszła druga blada kreseczka, zrobiłam też bhcg które wynosiło 42,7 .W czwartek byłam u gin i powiedziała że widzi zarodek w szyjce macicy co oznacza że zacznie się poronienie i kazała jechać do szpitala zrobić hcg ale uważała że napewno nie wzrasta hcg wynosiło 137 (już nie lubimy tej pani).W sobotę znowu zrobiłam hcg i wynosiło 201.Denerwuję się że te wartości są za niskie gdyż ginekolożka wzbudziła strach.Szukam pocieszenia
Ostatnio zmieniony przez Wesołek dnia Nie Maj 10, 2009 11:03 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Maj 10, 2009 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Nie zadawaj kilka razy tego samego pytania w kilku tematach!!!Odpowiedź już dostałaś!!!Dostajesz ostrzeżenie!!! _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
viorica24
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 1:02 pm Temat postu: |
|
|
Witam.
Przeszukalam juz caly internet chyba i jakos konkretnej odpowiedzi na moje pytanie nie moge znalezc.
Mam cykle 33 dni.Ostatnia miesiaczke mialam 19 kwietnia.Jajeczkowanie mialam miedzy 4 a 7 maja.Mam juz jedna coreczke 2,5 letnia i wlasnie gdy bylam z nia w ciazy to mialam podobne objawy jak teraz.Okropny bol piersi,bol brzucha i uplawy biale i dosc duzo,oraz czestomocz.Nigdy wczesniej nie mialam czegos takiego np przed okresem.
Kochalam sie 4 maja oczywiscie bez zabezpieczenia.
Nie zalezy mi bardzo na zajsciu w ciaze ani tez na tym aby jej nie bylo - zebyscie nie myslaly ze podswiadomie cos tam sobie sugeruje i mam objawy
Po prostu co bedzie to bedzie
Z powodu tych objawow poszlam na badanie bHCG wczoraj czyli 27 dc /33
Wynik to < 0,10 mlU/ml czyli brak ciazy.Ale czy mozliwe jest ze ten wynik jest bledny??
Pytam bo objawy nadal sa i niepokoje sie tym a jestem strasznie niecierpliwa
Wiem ze do zaplodnienia moglo dojsc teoretycznie nawet 7 maja bo plemniki sobie czekaja na to az jajeczko dojrzeje.Czyli gdyby tak bylo to bete robilam 8 dni po zaplodnieniu.Czy wtedy mogla beta jeszcze nic nie pokazac? Wiem tez ze chyba ten chormon HCG jest wydzielany dopiero przy zagniezdzeniu sie zaplodnionego jajeczka ktore moze trwac nawet do 12 dni.Czy dobrze rozumuje ze poszlam za wczesnie i teraz wynik mogl byc falszywie ujemny?
Bylo tak u ktorejs z Was ze miala wynik 0 a potem jednak ciaza byla?
Ja po tym badaniu dalabym sobie spokoj a nawet go nie robila wcale gdyby nie te objawy ale skoro one nadal sa to mysle czy to jednak ciaza a moze cos mi jest??
Przepraszam ze tak sie rozpisalam ale moze tutaj uzyskam odpowiedz na moje pytanie
Z gory dzieki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 1:47 pm Temat postu: |
|
|
Jak najbardziej nic nie wykaże...Test robi się najwcześniej 14-16 dni od stosunku, ale skoro wiesz dokładnie kiedy miałaś owulację, to 14-16 dni od owulacji.
Powtórz betę. Jeśli tym razem wyjdzie <2 to znaczy że to nie ciąża. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wesołek
|
Wysłany: Sob Maj 16, 2009 6:17 pm Temat postu: |
|
|
poroniłam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
viorica24
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Maj 17, 2009 1:05 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odpowiedz
Czyli spokojnie musze czekac i mozliwe ze to jednak ciaza
Ale czy dobrze rozumuje ze HCG jest wydzielany dopiero po zagniezdzeniu czy od razu po zaplodnieniu komorki jajowej? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agares
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 1:52 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
odebrałam dziś wynik bety. Wczoraj od dnia mojej owulacji (sprawdzona testami i ptc....) minęło 3 tygodnie i 2 dni (+/-). Wynik bety z krwi pobranej wczoraj: 3736
Podane normy
1-3 tydzień: 6-71
4 tydzień: 10-750
5-6 tydzień: 158-31795
Widać więc, że nie mieszczę się już w normie 4 tygodnia, a przecież jestem teraz maksymalnie w 3 tygodniu i 3 dniu....czy to mozliwe, zeby beta byla az tyle wyzsza? Czy to cos sugeruje...np. ciążę bliźniaczą? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 4:30 pm Temat postu: |
|
|
normy zazwyczaj są podawane od dnia ostatniej miesiączki a nie od dnia owulacji _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|