Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magda24t
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 11:36 am Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | ---Proszę tutaj kontynuować rozmowę----tosia81 |
witam was mam pytanie jakie stężenie BHCG jest prawidłowe dla ciąży bo ja mam wynik 3tygodniu-5,4-72 jaki jest wynik pozytywny czy nie z góry dziękuje za odpowiec
witam was czy ktoś mi może odpowiedzieć na to pytanie jakie jest prawidłowe stężenie BHCG w ciąży bo mi wyszledł wynik 199,6 mlU/ml czy wynik jest pozytywny czy negatywny.Z góry dziękuje za odpowieć
---pytanie przeniesione do odpowiedniego tematu. Pytania połączone---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pon Paź 19, 2009 11:58 am Temat postu: |
|
|
magda24t przecież masz podane normy a przynajmniej powinnaś mieć. Dopasuj do widełek i masz odpowiedz. Każde laboratorium ma podane swoje normy więc sprawdź. Według moich to jesteś w ciąży ale powtarzam sprawdź na wyniku jakie są normy. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Isztar2
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 3:56 pm Temat postu: |
|
|
Witam, mam pytanie. Bralam tabletki antykoncepcyjne przez 6 lat. Odstawilam z glupoty chyba.. Jakos lipiec lub sierpien, mozliwe ze sierpien.
Pamietam ze okres z odstawienia przyszedl w terminie.
We wrzesniu (max do polowy). mialam miejsce sytuacja ze chlopak (obecnie byly chlopak) wszedl we mnie tylko na chwile na samym poczatku i skonczylo sie na seksie oralnym.
Jestem pewna ze po tym dostalam okres(mysle ze to byl koniec wrzesnia 23 moze, bo tez nie zapisalam), tylko spozniony 3-4 dni. Ale wygladal tak jak zawsze (taki jak zawsze przy tabletkach chociaz ich juz nie bralam).
Miala miejsce jeszcze jedna podobna sytuacja ale wtedy juz od samego poczatku byla prezerwatywa i tez tylko na chwile a skonczylo sie znowu na seksie oralnym. czyli zadnego wytrysku we mnie nie bylo.
Nie wiem kiedy to bylo czy kolo 20 wrzesnia czy max 29-30. Ale w ta juz watpie zeby z tego ciaza mogla byc.
Nastepnie 8 pazdziernika dostalam pamienia brazowowego, momentami z krwia i skrzepami malymi. Brzuch mnie nie bolal. Myslalam ze to okres i wzielam 2 tabletki microgynon (chcialam wrocic do tabsow). jednak po 2 dniach stwierdzilam ze to nie okres i glupia je odstawilam znowu. Po 4 dniach dostalam okres ehh pewnie spowodowany odstawieniem tych dwoch tabletek.
Oczywiscie mam schize ze jestem w ciazy. Testy ciazowe robie od jakiego 15 pazdziernika. Wszystkie sa negatywe. 19 padziernika zrobilam test z krwi bhcg i wynik mam >1 ml przy normach
Kobiety nieciezarne : 0-10 ml
mezczyzni : 0-10 ml
Jak zobaczylam wynik to w niedziele zaczelam brac tabletki i juz ich nie przerwe. W poniedzialek wizyta u ginekologa ale bardzo sie boje ze mimo tej bety on zobaczy ciaze na usg
Zawsze mialam problem z prolaktyna i zauwazylam ze z prawego sutka po scisnieciu wycieka wydzielina. Choc tym sie nie az tak nie przejmuje, bo juz kiedys bralam na to bromergon..
czy jest mozliwosc ze po tak dlugim czasie od tego malego "wyskoku" moglabym byc w ciazy jednak i beta nie wykazalaby tego ?
Czy mysliscie ze po takim czasie moge zaufac testowi z krwi?
Na pewno mialam jeden okres po tym, drugiego sie juz nie doczekalabym szybko po tych 2 tabletkach microgynonu bo dostalam po nich okres z dostawienia:(
Aha nie wspomnialam tez ze odstawienie tabletek bylo prawie rowne z rozpoczeciem przez mnie diety proteinowej i w ciagu 2,5 miesiecy schudlam 12 kg. Jadlam bardzo bardzo malo juz na sam koniec, jakies 600 kalorii max. 3 razy przy wysilku zakrecilo mi sie w glowie. A plamienie u mnie wystapilo 2 dni po tym jak diety zaprzestalam i troche wiecej zaczelam jesc. Aczkolwiek wciaz jem bardzo malo, bo juz nie czuje potrzeby ciaglego jedzenia jak przed dieta |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ruru
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 6:49 pm Temat postu: |
|
|
Witam mam pytanie moja kobieta zrobiła badania krwi... wszystkie wyniki wyszły normalnie w normie czyli że nie jest w ciąży...
Ale zrobiła te badania po około tygodniu od ostatniego stosunku czy możemy być pewni że badania wyszły prawidłowo? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 6:56 pm Temat postu: |
|
|
ale jakie badania krwi? Zrobiła bete hcg? _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ruru
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 7:01 pm Temat postu: |
|
|
Tzn. powiem tak nie wiem dokladnie zrobiła badanie krwi i mówiła że tam było to beta coś tam... i pisało że w normie aha zrobiła też pink test wyszła 1 kreska.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 7:19 pm Temat postu: |
|
|
Wiesz normalne badanie krwi czyli morfologia nie da odpowiedzi czy jest ciąża czy nie. Potrzebne jest badanie beta hcg. Warto jednak poczekać ze zrobieniem testów ciążowych i z moczu i z krwi do terminu miesiączki _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ruru
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 7:25 pm Temat postu: |
|
|
;/ jutro idzie na usg bo ma ogolna wizyte u ginekologa czyli usg na pewno wykryje nie?... Nie chcemy mieć jeszcze dziecka...
Mineło jakieś 3 tygodnie od tego jak nam sie zsuneła gumka ale nie było wytrysku ani nic wiec mam nadzieje że nie wpadliśmy...
Aha od 2 tygodni boli Ją głowa czy to możliwe że tak szybko mogą być objawy? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 7:29 pm Temat postu: |
|
|
usg powinno wykryć ciąże w jakimś 4-6 tygodniu( licząc od dnia pierwszego ostatniej miesiączki). _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
perelka1987
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 12:25 am Temat postu: |
|
|
witam. jestem tu nowa i bardzo prosze o odpowiedz.
a wiec 9 dni po owulacji zrobilam test i wyszla bardzo blada prawie niewidoczna druga kreska w ciagu 5 min. 11 dni po owulacji zrobilam Beta Hcg i wyszlo mi 2,24mIU/ml
dodam ze to niepierwszy raz robie i za kazdym razem mialam ponizej 11mIU/ml
a wartosci podane od 3 tyg ciazy w mIU/ml
3 - 5,8-71,2
4 -9,5-750
.......itd
Czy to mozliwe ze za wczesnie zrobilam hcg bo dziwnie jest troche wysokie?????
Czy jest szansa ze moge byc w ciazy?????
Czy komus sie zdazylo ze byl w ciazy z takim hcg????
i ze wzrosnie badanie bylo robione w poniedzilaek dzis mam 28 dzien cyklu narazie nie bede powtarzac tylko czekam do okresu.
Z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|