Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pyskata18
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 5:11 pm Temat postu: |
|
|
MI Pisze tak HCG < 2,00 mIU/ml
Mężczyźni < 3 mIU/ml
Kobiety miesiączkujące <4 mIU/ml
Kobiety ciężarne :
4-5 tydzień 1500-23.000
5-6 tydzień 3.400 - 135.300
6-7 tydzień 10.500 - 161.000
>> itp.. i co.. ??? jak myślisz, z tego co przeglądam to forum i inne fora to wszędzie są inne normy właśnie i się sama gubię |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 6:05 pm Temat postu: |
|
|
no to na 100% brak ciaży _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
krecik87
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 7:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam, jestem tutaj po raz pierwszy... dokładnie 8 dni temu miałam niezabezpieczony stosunek... po ok. 13h wzięłam Escapelle.... po 6 dniach od wzięcia tabletki dostałam krwawienia...wygląda zupełnie jak miesiączka ale podobno po Escapelle takie krwawienie może nadprogramowo wystąpić. Okres prawidłowo powinnam dostać 15 lutego. Strasznie panikuję, że mogę być w ciąży... tym bardziej, że po Escapelle okres może się spóźnić, a to czekanie mnie dobija...
Chcę wykonać test beta hcg, w internecie przeczytałam już chyba wszystko na ten temat i cały czas widzę sprzeczne informacje... czy ktoś mógłby mi napisać, jak szybko rzeczywiście to badanie da mi pewny wynik??? po ilu dniach od stosunku? i jaki powinien być jego wynik? błagam o jakąś rzetelną informację, bo świruję ze strachu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
eyesonfire Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 21 podziękowań w 21 postach
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 7:55 pm Temat postu: |
|
|
ja tez bralam escapelle, po 13 godzinach nie masz co sie martwic, co prawda ja wzielam po 1,5 (szybka akcja ratunkowa , ale nie martw sie.
po pierwsze to olbrzymia dawka hormonow, dlatego moglas teraz dostac normalny okres, ale za to nastepny moze nie przyjsc w ogole, ale sie nie denerwuj.
wzielam w tamtym roku 11 lutego, potem dostalam okres 23 lutego, trwal 3 dni (zawsze 6-7), a nastepny okres dostalam w maju, w kwiewtniu mialam dwudniowe plamenia i tyle.
tabletki tego typu robia w organizmie niezly sajgon i troche trwa az wszystko sie unormuje. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
krecik87
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 8:28 pm Temat postu: |
|
|
wiem. tylko że kochałam się akurat w najgorsze dni i dlatego strasznie mnie to męczy...
o matko, musiałaś się nadenerwować jak okres dostałaś w maju... ja powinnam dostać za tydzień i wychodzę z siebie...
dzięki za pocieszenie, naprawdę potrzebuję żeby ktoś mi powiedział: Nie jesteś w ciąży ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 8:32 pm Temat postu: |
|
|
no ja tez sie wtedy kochalam w najgorsze dni, ale jak wzielam tabletke to sie nie masz co martwic, najlepiej wziasc w ciagu pierwszych 24 godzin, wiec naprawde nie masz sie co martwic.
NIE JESTES W CIAZY przynajmniej nie powinnas _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
krecik87
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 8:42 pm Temat postu: |
|
|
dziękuję trzymaj kciuki żeby tak było ... a tak jeszcze swoją drogą, po ilu dniach od stosunku test betaHCG jest pewny ??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karo_ola
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 9:18 pm Temat postu: czy moge zajsc w ciąże |
|
|
Cześć jestem tu piwersze raz bo chciałabym sie czegoś dowiedzieć... z moim chlopkiem planuje sie kochac... to bedzie moj pierwszy raz... bardzo sie tego boje.... no i boje sie tego zeby nie zajsc w ciąży.... okres mialam od 28 stycznia do 1 lutego no a 13 lutego planujemy to zrobic.... no i z moich obliczen wynika ze bede miala dni plodne... no ale czytalam ze jesli bedzie to moj pierwszy raz to nie powinno dojśc do ciąży.. naszym zabezpieczeniem bedzie tylko prezerwatyma.... i czy moge zajsc w ciąże? mam nadzieje ze nie.. prosze odpiszcie mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 9:24 pm Temat postu: |
|
|
to czy to pierwszy raz to nie ma znaczenia, to zadna metoda antykoncepcji.
mysle ze prezerwatywa wystarczy, o ile dobrze ja nalozycie (niech chlopak pocwiczy zeby mu nie pekla ) i nie uszkodzicie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
misia21k7
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 9:49 pm Temat postu: Re: odp. do misia21k7 |
|
|
Aniek napisał: | do misia21k7: Mysle ze jeszcze moze byc za wczenie na euforie. Pierwsza beta byla zrobiona dobrze...Ostatnio @ mialam 17 kistopada:( wiec to na pewno nie 5-7 tc. Bylam wlasnie u lekarza, na USG widac taki jakby pęcherzyk ale ginekolog twierdzi ze to niekoniecznie moze byc ciaza. Moze byc pusty:( a podwyzszona beta moze byc spowodowana zaburzeniami homonalnymi. Powiedzial ze jest szansa 50% na 50%. Jesli to jest ciąża to byłby to 3-4 tydzień. Kolejna wizyta 19 lutego i wówczas bedzie wszystko wiadomo na badaniu USG! Trzymaj kciuki | Aniek no to trzymam kciuki zeby to była jednak fasolka!!!!I daj znać jak będziesz coś wiedzieć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|