Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.2)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 5:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to 7my tydzień Smile
Pyskata18

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 8:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha ja pierwszy test robilam po 3 tyg i wyszlo<2 u nas wogole inn normy jakos sa beznsu niewime czemu an dole psize pod wynikiem ze nop;
3-4 tydzien 1500-2300 itp
famina27

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pią Lut 27, 2009 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok wielkie dzięki,pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
famina27

PostWysłany: Sob Lut 28, 2009 11:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam jeszcze jedno pytanko,niewiecie jak wyglądają wyniki hcg w ciąży blizniaczej? Bo nie daje mi spokoju jedno,jak odbierałam wynik z hcg to pani w laboratorium spytała się czy spodziewam się blizniąt bo jak na 1,5 msc ciąży hcg wg niej było dość wysokie,wynosiło tak jak pisałam juz : 41.445mIU/mL
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Mar 01, 2009 12:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kod:
Ciąże bliźniacze wykazują zwykle wyższe stężenia gonadotropiny kosmówkowej, ale z racji dużej rozpiętości poziomu hormonu u różnych kobiet wysokie czy przekraczające normy wartości nie zawsze oznaczają bliźnięta. HCG nie powinno służyć jako wyznacznik obecności więcej niż jednego embrionu. Nie ma wyznaczonego poziomu, powyżej którego byłaby gwarancja ciąży bliźniaczej.

malwinka111

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 2:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. zrobilam w czwartek badanie , wynik to 2525, ale z norm podanych na tej kartce wynika ze moge byc zarowno w 2, 3 jaki i 4 tygodniu, juz sama nie wiem.. jak moge to dokladnie okreslic?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 4:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dokładnie sie nie da.. kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?
Pyskata18

Wysłał podziekowań: 5

PostWysłany: Pon Mar 02, 2009 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malwina a mogłabsy tu napisac te normy z tej kartki hcg:)?
basiag

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ostatni okres miałąm 20 stycznia . od tego czasu zrobilam 2 testy ciążowe, wyszly pozytywnie
wczoraj (2go marca)zrobiłam badanie bhcg i wyszedl poziom 442 czy jest to prawidlowy poziom??
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Wto Mar 03, 2009 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sadze Basiu ze moge gratulować dzidziusia Smile
Udaj sie jak najszybciej do ginekologa, bo musisz łykać kwas foliowy i odpowiednie witaminy.
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 10 z 42