Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Normy bHCG i HCG (part.3)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
klaman

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 12, 2011 1:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bylam dzisiaj u innego lekarza- powiedzial to samo. Nic nie ma, nie widac. Tzn macica jest lekko powiekszona, jutro mam powtorzyc BHCG i jesli spadnie to sie potwierdzi to o czym myslal. Bylam w ciazy, ale to plamienie to najprawdopodobniej poronienie. Ewentualnie jesli jutro wzrosnie - to moze byc bardzo wczesna ciaza, ale powiedzial ze niebardzo w to wierzy. Bo BHCG jest duzo za nieskie ...Nawet nie wiecie jak mi jest ciezko...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Paź 13, 2011 8:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przykro mi Sad
nie zawsze zarodek zagniezdzi sie w odp miejscu Sad

Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Paź 13, 2011 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

NIestety ja też myślę,że nic z tego nie bedzie. Zbyt niska beta jak na ten czas.
trzymaj się dzielnie

Powrót do góry
majka333

PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

byłam wczoraj zrobić badanie krwi i chciałam bhcg. jednak na wyniku dziś widze, ze to TOTAL HCG (zrobione w 14 dni po "niebezpiecznej sytuacji"

czy jeśli wynik jest <2,0 to znaczy, że na pewno nie jestem w ciąży? CZy lepiej znaleźć gdzieś betahcg?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 3:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lepiej bete zebys zrobiła,
w 1wszej chwili pomyslałam ze ten wynik to własnie do bety sie tyczy, ale jesli nei to lepiej zebys go zrobila chociaz nie wiem po co.

Powrót do góry
majka333

PostWysłany: Czw Paź 27, 2011 4:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no właśnie poprosiłam o bete, a dostalam wynik HCG total i normy 1500 - 23000, a ja mam mniej niz 2.. wynika, ze ciązy brak - dlatego pytam czy 13-14 dni po byłby wiarygodny? jest sens powtarzac bete?

wiem, ze to tylko prejakulat lub plemniki na papierze ale martwi mnie tak krótki okres (ale bardzo obfity 1 dnia) i temperatura 37 st. Chociaz endometrium sie zluszczyło... jest sens?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

majka ale nie rozumiiem po co pytasz skoro i tak nikomu nie wierzysz.
byłas u gin - ciaze wykluczyła.
byłas na hsc- ciazy brak.
pytałas sie mnie chyba ze 100x - rowniez Ci pow. ze nie ma powodu do obaw.
a TY dalej swoje...
juz nie wiem co Ci mam napisac.
chcesz to rob- nie to nie.

Powrót do góry
owiecusia

PostWysłany: Pią Paź 28, 2011 3:08 pm    Temat postu: wczesna ciaza Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeste, w 34 dniu cyklu, dzis mam wyniki hcg, odezwe sie potem, trzymajcie za mnie kciuki!!!!!!
Powrót do góry
spozniona

PostWysłany: Sob Paź 29, 2011 11:52 am    Temat postu: .. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej postanowilam tu zapytac bo przeczytalam w zasadzie wszysykie czesci watku w poszukiwaniu podobnego przypadku.
wiec od poczatku
@ 9.9.2011 po 29dniach, poprzednie 2 byly 24,25dni, a wczesniejsze 28-30dni
potem pojawil sie niby pms
ale najpierw na chwile zanikl w terminie spodziewanej @ potem pojawil sie znowu, ale byl inny, ewidentne objawy ciazy oprocz sennosci. od 31dc robilam testy sikane kazdy z 5 powiedzial NIE. stosunki byly w polowie cyklu, potem ok 24.09, 2-3.10, 12-13.10
@przysedl 14.10 ale slaby, 8h bardziej plamienie, potem 24h obficie ale konsystencja kurzego bialka, nastepne 2-3doby plamienie/brudzenie
przestaly mnie bolec piersi, ale zaczela sie sennosc, usypiam na stojaco nie mal. ginka dala mi skiero na hormony, ale skoro dostalam @ to mialam zrobic juz po nim.
zrobilam 25.10 - 12dc - czyli w fazie folik
progesteron 4.20 (norma 0.2-4)
estradiol 515 (norma 210-840)
hcg 5.4 mlU/ml (normy byly dopiero od 3tyg- od 18mlU/ml)

za tydzien chce powtorzyc bete bo wynik jest dla mnie niejednoznaczny

wyglada mi to na poronienie....
co sadzicie?
Powrót do góry
agnieszka29

PostWysłany: Wto Lis 01, 2011 3:54 pm    Temat postu: wyniki badań Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie
Bardzo proszę o pomoc.
Jestem mamą dwójki maluchów, od niedawna z mężem staramy sie o trzecie.3 tygodnie temu zakonczyłam karmienie piersią (córcia ma 15 miesięcy).17 pazdziernika lekarz ginekolog przepisał mi lek Bromergon w celu zakończenia laktacji.Zaznaczę,że do tej pory nie dostałam jeszcze miesiączki od czasu porodu.Po pierwszej dawce leku (17.10)bolały mnie jajniki (ból jak przy owulacji),dlatego nastepnego dnia rano zrobiłam test owulacyjny,który pokazał dwie kreski.W czasie potencjalnie płodnym(18,19,20.10)współżyłam z mężem 2 x dziennie.Po kilku dniach ponownie zaczęły się bóle jajników i w dole brzucha,przypominające ból @,sluz zmienił barwę na biały i zrobił sie kleisty,do tej pory @ jednak nie przyszła.Temp. w pochwie utrzymuje sie na poziomie 37,4-6 st.
29.10 zrobiłam badanie bhCG z wynikiem 1,2 (przy normie-kobiety nie będące w ciąży do 5).
Jednak po przeczytaniu całego wątku zaczynam mieć wątpliwości czy badania nie wykonałam zbyt wcześnie i czy jego wynik zrobiony w tym czasie był wiarygodny.Przed ciążą moje cykle zawsze miały 28 dni i jeśli nic się nie zmieniło to w najblizszym czasie powinna pojawić się @.Zastanawiam się też czy jeżeli test owulacyjny wyszedł pozytywny 18,to owulacja była tego dnia czy może pózniej(robiony nastepnego dnia pokazał już słabszą kreske).
Bardzo prosze o odpowiedż.
pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 35, 36, 37 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 36 z 41