Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pomelka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2013 9:16 pm Temat postu: |
|
|
musi być dobrze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Lut 26, 2013 8:05 pm Temat postu: |
|
|
i bedzie. jeszcze 2 tyg i uslyszysz serducho i nie rob zadnej bety. napewno przyrasta tak jak powinna.
ja wogole nie robiłam.
zrobiłam 2 testy, obydwa pozytywne i czekałam do 7tc az pojde do gin .wczesniej wiedzialam ze nie ma sensu bo bedzie sam pecherzyk.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pomelka
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 10:55 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za wsparcie, dziś było 1271 więc wychodzi na to że jest dobrze. W poniedziałek idę do lekarza, a w środę na usg. Mam nadzieję że już coś zobaczę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewelaxxx
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Mar 12, 2013 2:14 pm Temat postu: ciaza |
|
|
Witam.Jestem tu nowa. Mam mały problem.
Jestem 6 tyg po porodzie naturalnym. W czwartek mialam wizyte kontrolna u gina, który stwiuerdził, ze wszystko sie wygoiło, jest ok. Przepisał luteine na wywołanie okresu , zeby załozyc wkładke domaciczna. Niestety w czwartek wieczorem ponioslo nas z mezem. Kochalismy sie bez zabezpieczenia, nie doszedł we mnie, wyszedł. Szybko sie wytarlam recznikiem, wysiusiałam i umyłam. Luteiny nie zaczełam brac. Czy jest mozliwe, ze zajde w ciaze ? Rozmawialam z ginekologiem przez telefon to stwierdzil, ze 6 tyg. po pordzie to raczej watpi, bo to jest burza hormonów. Nie wiem czy powinnam zaczac brac luteine zeby wywolac okres? ale jesli jestem w ciazy to luteina moze pomoc ja utrzymac... ? zrobic badanie krwi na hcg ? jesli tak to za jaki czas powinnam zrobic, zeby wynik byl wiarygodny ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kasioła
|
Wysłany: Sob Mar 23, 2013 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Hej Mamuśki, jestem tu nowa i piszę w sprawie interpretacji wyników, bo niedługo wyląduję w kaftanie ze stresu:( Otóż chodzi o moje beta hCG, które wynosi 143,69 (niestety nie podano mi jednostki). Zostałam skierowana na amniopunkcję z ryzykiem 1:26 i panikuję, a tutaj na początku tematu wyczytałam, że normy beta hCG są dla mnie optymistyczne...
Czy ktoś jest w stanie mi to wyjaśnić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Fedra
|
Wysłany: Wto Kwi 16, 2013 9:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam
przeczytałam prawie wszystkie posty od roku bodajrze 2008 ale niestety nie rozwiały moich wątpliwości...
od niedzieli mam plamienia a raczej śluz zabarwiony na brunatno widac go jedynie na papierze, więc postanowiłam zrobić wczoraj test ciążowy ale nie zrobiłam go rano ale około południa wyszła bladziutka druga kreseczka taki cień cienia, więc pojechałam wieczorem na bete wynik 2 mIU/ml
norny są takie:
Poza okresem ciąży: 0 - 2,7
W okresie ciąży:
ciąża 1,3 -2 tydzień: 16 - 156
ciąża 2-3 tydzień: 101 - 4870
ciąża 3-4 tydzień: 1110 - 31500
ciąża 4-5 tydzień: 2560 - 82300
ciąża 5-6 tydzień: 23100 - 151000
termin @ mam na jutro tzn na 17.04, czyli wychodzi na to ze bete robiłam w 13dp owu...
moje pytanie czy jest szansa chociaz minimalna ze jednak to jest ciąża ale w dniu w którym robiłam dopiero doszło do zagnieżdzenia i stad moje plamienia i taki niski wynik?
nie pytam bez powodu staramy się z meżem o dzidziusia od lat i już zdecydowaliśmy się na IMSI i to byłby prawdziwy cud jesli byłabym w ciąży ale czy jest to w ogóle możliwe??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
worasek888
|
Wysłany: Pią Kwi 26, 2013 7:56 pm Temat postu: |
|
|
Wiatam mam pytanie.Dzis odebrałam wyniki hcg i jego wynik wynosi 3218 jaki to tydzien ciąży bo wczesniej robiłam usg i pan który je robił powiedział mi ze widzi 9 mm pęcherzyk ale pewny nie jest wiec nie wiem co o tym myślec. wizyte u ginka mam dopiero za pare dni a chciała bym juz cos wiecej wiedziec:) Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
trixii
|
Wysłany: Sro Maj 01, 2013 4:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam !
Ze względu na to iż lekarza mam dopiero za 25 dni pozwolę sobie o coś zapytać licząc na wsparcie.
W worek odebrałam wyniki badań
HCG 308,90 mlU/Ml 4,00 H - przeszukałam internet i według norm o ile dobrze patrze wynika 4-5 tydzień.
Zaniepokoil mnie jedna fakt iż poniżej na wyniku mam podane zupełne inne normy zaczynające sę od 4-5 tygodnia w mUl .
np 4-5 1500-23000 mUl/ml
Czym różnią się mlU od mUl
Nic nie rozumiem....
PS: Badania robione w 30 dc cyklu dokładnie dokładnie skonczony 4 tydzień.
Dodano po 10 minutach:
Bardzo proszę o wsparcie ,,,, |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cicha23
|
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 1:12 pm Temat postu: wynik hcg |
|
|
Witam, Mój wynik total bety hcg wynosi <0,100 mIU/ml. Czy to oznacza ciążę czy jej brak? Dodam,że jeśli byłbym w ciąży, to byłby to już nawet 16 tydzień. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Maj 08, 2013 1:33 pm Temat postu: |
|
|
trixii inne jednostki. Zadzwoń do laboratorium.
cicha23 masz przecież podane normy...nie ma ciazy _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|