Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Onkologia

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Onkologia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maninthemirror

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 24, 2011 4:11 pm    Temat postu: Test pomagający wykryć raka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

[zakaz reklamy na forum]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
kondziomistrz1

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 2:13 pm    Temat postu: nowotwór Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, jeżeli chodzi choroby nowotworowe, to kolega polecił mi taką strone [zakaz reklamy na forum] skorzystałem z niej ponieważ miałem dużo niepokojących objawów, ta strona pomoże wam ustalić czy wybrać się na specjalistyczne badania... pozdrawiam
Powrót do góry
Crispy

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pon Wrz 26, 2011 6:43 pm    Temat postu: RAK PIERSI U MĘŻCZYZNY, PROSZĘ O ODPOWIEDŹ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć Dziewczyny, mam do Was pytanie bo może akurat któraś spotkała się z taką sytuacją. Otóż 2 lata temu mój tata zachorował na raka żołądka, resekcja, chemia, wydawałoby się, że nam się udało.Niestety rok później wykryto niego raka jądra. Wycięcie, chemia. Badania w porządku, więc znów mieliśmy nadzieję na opanowanie sytuacji. Jednak ostatnio prawa pierś zaczęła tatę boleć i pojawił się guzek. Tomografia niczego nie wykazała, lekarz też nie potrafi określić jednoznacznie co się dzieje. Zrobiliśmy badania, które wykazały, że tata ma hormon żeński znacznie podwyższony, a markery wyszły dobrze. Lekarz kazał zrobić biopsję (odbędzie się jutro) i okazało się, że zlecił także badanie HER-2. Nic o tym nie powiedział, nie wiemy co to za badanie. Przeczytałam, że wykonuje się je u kobiet gdy już POTWIERDZI się diagnozę raka piersi. Jednak u taty nie zdiagnozowano nowotworu. Moje pytanie to, czy takie badanie wykonuje się już będąc pewnym nowotworu, czy po to by go ewentualnie 'wykryć' ?
Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Bo informacje w Internecie są niejednoznaczne i dość skomplikowane. Już sama nie wiem co myśleć. Sad
Pozdrawiam, Crispy
Powrót do góry
ankatd

PostWysłany: Sro Wrz 28, 2011 7:52 pm    Temat postu: czesc - onkologia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, nie martw się, wejdź sobie tu na stronkę, to może przydać Ci sie, mi bardzo pomogło [zakaz reklamy na forum]
Powrót do góry
cdsx

PostWysłany: Nie Gru 02, 2012 7:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Chemioterapia nie musi rzucać na kolana – dobre wiadomości z listy leków refundowanych

Osłabienie, nudności, wykańczające wymioty, wypadanie włosów – to objawy, które kojarzą się z chemioterapią, których doświadczają pacjenci, kiedy walczą z rakiem. Od niedawna refundowany jest nowoczesny lek na receptę, który zapobiega wczesnym i opóźnionym wymiotom u osób dorosłych, którym podawana jest cisplatyna w dawce >70 mg/m², czyli najczęściej stosowana chemia u chorych na raka piersi i raka płuc. Pacjent zapłaci za lek 3,20 zł.
Powrót do góry
iza_joa
Zbanowany

PostWysłany: Sro Lip 10, 2013 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam, od lat miewam poty nocne, bywają bardzo mocne, muszę się przebierać w nocy dwukrotnie, a pizama i pościel pozostaje mokra. Ostre bóle głowy, napadowe drżenie rąk. Częste oddawanie moczu, nawet przy niepełnym pęcherzu. Od lat szukam przyczyny i nic. W rutynowych badaniach krwi nic nie wychodzi. Ostatnio miewam też uczucie ćmienia w prawym podbrzuszu. Mam 41 lat, objawy od op 10 lat. Wcześniej mocno związane z menstruacją teraz nie ma reguły. Miewałam też napadowe arytmie i nadciśnienie. Nie trafiłam na lekarz, który poszedłby jednym tropem. Ja podejrzewam guza nadnercza, jutro mam wizyte u onkologa, miał ktos takie objawy?
Powrót do góry
Tiga

PostWysłany: Wto Lut 03, 2015 12:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowoczesne metody leczenia daja nowe mozliwości.
Powrót do góry
malwi22

PostWysłany: Pon Paź 19, 2015 4:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś słyszał o metodzie leczenia pestkami? Podobno zawarta jest w nich amigdalina czyli witamina B17, która skutecznie niszczy komórki nowotworowe.
Powrót do góry
aniapink

PostWysłany: Pon Gru 12, 2016 3:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc
Powrót do góry
Baranoska

PostWysłany: Sro Mar 01, 2017 6:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety nie mam dobrych wspomnień z rakiem. U teściowej wykryto glejaka mózgu w IV stopniu... 5 miesiecy od rozpoznania choroby już jej z nami nie było... młoda kobieta 47 lat... Sad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Onkologia Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4