Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu itp. (part.5)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 12:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bozienka24 wiek ciązy liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Nie inaczej.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 1:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bozienka,w piatek bedzie 12 tygodni...
trzymam kciuki,zeby lekarz Cie przyjal:)))

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 2:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bozienka, witam i ja - choć z opóźnieniem - nową forumowiczkę!! No i przede wszystkim gratuluję cudownej nowiny!

Pisałyście o zgadze - ja piłam letnie mleko. Pomagało, choć pod koniec ciąży już nie na długo. Więc brałam kolejną porcję mleczka izagryzałam migdałami. Warto unikać leżenia plackiem - najlepiej nieco wyżej.

Dziewczynki, ja po cc czuję się super. Od kiedy wyszłam ze szpitala, brałam tylko jeden przeciwból dziennie, a po tygodniu już nie brałam wcale - nie było takiej potrzeby. Moja rana jest prawie niewidoczna i położna powiedziała, że najprawdopodobniej prawie nie będzie widać u mnie blizny. Szew już zciągnięty. Ogólnie naprawdę dobrze to przechodzę - dokładnie tak, jak to sobie zaplanowałam! Laughing Laughing

Adasiowi pępuszek już odpadł, szykujemy się do pierwszego spaceru w tym tygodniu. Ależ będę dumnie chodziła z wózkiem!

Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 3:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Łobuz to super ze tak sprawnie to wszystko poszlo Smile

a mi dzis zgaga przeszla, ale za to moje drogie zaczynam czuć ruchy mojego maleństwa, narazie bardzo delikatne ale jestem pewna ze to dzidzius Very Happy

Ostatnio zmieniony przez doroti dnia Sro Cze 29, 2011 4:42 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 4:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kochane!!!
Juz po usg Smile
Wszystko w porzadku:)
Pani powiedziala,ze dzidzia jest perfect i ze jest ''little mover'' ruszala sie jak szalona,super bylo widac:)))
Okazalo sie,ze jestem w 11tyg i 1 dniu Smile takze 4 dni pomylki tylko.
Nie zrobila mi dzis badania krwi na syndrom downa,bo za wczesnie,wiec ide za tydzien i wtedy zrobia mi tez te wszystkie badania na moje choroby,mam nadzieje,ze uda im sie pobrac krew ode mnie,w koncu:D
Jestem szczesliwa i ulga niesamowita,ze jest ok:) male ma 4.37 cm Smile

Lobuz,ale super,ze czujesz sie dobrze po cc:) niejedna CI pewnie zazdrsci Smile)

sciskam Was:*

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 5:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nio dziewczynki ide dzisiaj do lekarza na potwierdzenie Smile 17:45 mam byc u gina Smile juz sie niemoge doczekac a boje sie jak niewiem tylko niewiem czego Wink
Powrót do góry
doroti

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 6:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lalunia a widzisz nie było co się tak denerwowac, dzidziuś zdrowy to najwazniejsze Smile

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 6:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti - kazda z nas chyba sie boi o malenstwo,a jak juz sie dowiaduje,ze jest ok,to taka ulga,ze hoho Smile jeszcze czeka mnie stres na badanie krwi na syndrom downa,ale powtarzam sobie,ze mloda jestem,w rodzinie nie bylo takich przypadkow,chociaz nie wiem,czy to teraz ma znaczenie.

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 7:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smile z pecherzyka wynika ze to 5 tydzien Smile jak narazie jest wsyztsko dobrze mam przyjsc za tydzien bo jeszcze serduszka niema i lekarz mowil ze za tydzien juz napewno bedzie wiec wtedy powie mi cos wiecej Smile nawet maz sie ucieszyl Smile boziu hehe na uzg widzialam taka malutenka biala plamke Smile moj dzidizus hehe zastanawia mnie tylko czy serduszko niepowinno juz bic Sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Cze 29, 2011 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bozienka24 tak jak Ci pisałam wyżej. Wiek ciąży liczymy na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki. To jest faktyczny wiek Twojego dziecka. Każda dzidzia ma swoje tempo wzrostu stąd rozbieżności pomiędzy datą wykazaną przez usg a datą liczoną z ostatniej miesiączki. Wystarczy,że lekarz kursorem zaznaczy milimetr bliżej i już wychodzi zupełnie inny pomiar. Tak więc trzymaj się daty miesiaczkowej. Zresztą termin porodu lekarz też tak ustala.
Serduszko pojawia się na przełomie 6-7 tygodnia więc spokojnie Wink)

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 24 z 40