Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 12:35 pm Temat postu: |
|
|
Bozienka24 wiek ciązy liczysz od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Nie inaczej. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 1:31 pm Temat postu: |
|
|
Bozienka,w piatek bedzie 12 tygodni...
trzymam kciuki,zeby lekarz Cie przyjal:))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 2:39 pm Temat postu: |
|
|
Bozienka, witam i ja - choć z opóźnieniem - nową forumowiczkę!! No i przede wszystkim gratuluję cudownej nowiny!
Pisałyście o zgadze - ja piłam letnie mleko. Pomagało, choć pod koniec ciąży już nie na długo. Więc brałam kolejną porcję mleczka izagryzałam migdałami. Warto unikać leżenia plackiem - najlepiej nieco wyżej.
Dziewczynki, ja po cc czuję się super. Od kiedy wyszłam ze szpitala, brałam tylko jeden przeciwból dziennie, a po tygodniu już nie brałam wcale - nie było takiej potrzeby. Moja rana jest prawie niewidoczna i położna powiedziała, że najprawdopodobniej prawie nie będzie widać u mnie blizny. Szew już zciągnięty. Ogólnie naprawdę dobrze to przechodzę - dokładnie tak, jak to sobie zaplanowałam!
Adasiowi pępuszek już odpadł, szykujemy się do pierwszego spaceru w tym tygodniu. Ależ będę dumnie chodziła z wózkiem! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Łobuz to super ze tak sprawnie to wszystko poszlo
a mi dzis zgaga przeszla, ale za to moje drogie zaczynam czuć ruchy mojego maleństwa, narazie bardzo delikatne ale jestem pewna ze to dzidzius
Ostatnio zmieniony przez doroti dnia Sro Cze 29, 2011 4:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 4:35 pm Temat postu: |
|
|
Kochane!!!
Juz po usg
Wszystko w porzadku:)
Pani powiedziala,ze dzidzia jest perfect i ze jest ''little mover'' ruszala sie jak szalona,super bylo widac:)))
Okazalo sie,ze jestem w 11tyg i 1 dniu takze 4 dni pomylki tylko.
Nie zrobila mi dzis badania krwi na syndrom downa,bo za wczesnie,wiec ide za tydzien i wtedy zrobia mi tez te wszystkie badania na moje choroby,mam nadzieje,ze uda im sie pobrac krew ode mnie,w koncu:D
Jestem szczesliwa i ulga niesamowita,ze jest ok:) male ma 4.37 cm
Lobuz,ale super,ze czujesz sie dobrze po cc:) niejedna CI pewnie zazdrsci )
sciskam Was:* _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bozienka24
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 5:13 pm Temat postu: |
|
|
nio dziewczynki ide dzisiaj do lekarza na potwierdzenie 17:45 mam byc u gina juz sie niemoge doczekac a boje sie jak niewiem tylko niewiem czego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Lalunia a widzisz nie było co się tak denerwowac, dzidziuś zdrowy to najwazniejsze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 6:44 pm Temat postu: |
|
|
Doroti - kazda z nas chyba sie boi o malenstwo,a jak juz sie dowiaduje,ze jest ok,to taka ulga,ze hoho jeszcze czeka mnie stres na badanie krwi na syndrom downa,ale powtarzam sobie,ze mloda jestem,w rodzinie nie bylo takich przypadkow,chociaz nie wiem,czy to teraz ma znaczenie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bozienka24
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 7:56 pm Temat postu: |
|
|
z pecherzyka wynika ze to 5 tydzien jak narazie jest wsyztsko dobrze mam przyjsc za tydzien bo jeszcze serduszka niema i lekarz mowil ze za tydzien juz napewno bedzie wiec wtedy powie mi cos wiecej nawet maz sie ucieszyl boziu hehe na uzg widzialam taka malutenka biala plamke moj dzidizus hehe zastanawia mnie tylko czy serduszko niepowinno juz bic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Bozienka24 tak jak Ci pisałam wyżej. Wiek ciąży liczymy na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki. To jest faktyczny wiek Twojego dziecka. Każda dzidzia ma swoje tempo wzrostu stąd rozbieżności pomiędzy datą wykazaną przez usg a datą liczoną z ostatniej miesiączki. Wystarczy,że lekarz kursorem zaznaczy milimetr bliżej i już wychodzi zupełnie inny pomiar. Tak więc trzymaj się daty miesiaczkowej. Zresztą termin porodu lekarz też tak ustala.
Serduszko pojawia się na przełomie 6-7 tygodnia więc spokojnie ) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|