FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 4:07 pm Temat postu: |
|
|
tosia81 napisał: | Ja miałam robiony |
Tosiu, a Ty dlaczego miałaś robiony masaż? Każdej kobiecie to robią? Bo mi położna mówiła tylko, ża mogę sama masować i powiedziała jak. Nie wspominała nic, że będę miała taki podczas porodu.
wind_of_hope napisał: | ja tam sama sobie nie zrobie, nie dosiegne |
Wind, poproś męża
Nie no żartuję oczywiście
Co do zęba, to mi od dawna, jeśli nie miałam leków w domu, pomagała.... wódka, albo spirytus Oczywiście nie należy tego pić, tylko mały łyk potrzymać w buzi, jak płun do płukania, tyle ile dasz radę, bo to nieprzyjemne. I potem nie płukać ust przez jakieś 2 minutki. Ostatnio jak mnie już w ciąży dopadł taki ból, że myślałam, że zejdę, to znów z tego skorzystałam i pomogło To stary sposób mojego taty
lalalunia napisał: | A jesli chodzi o to,zeby nie byc nacietym,to sie masuje pomiedzy pochwa i odbytem:) |
Lala, mi położna powiedziała, że się wkłada dwa paluszki i masuje tak jak opisałam wyżej. W tej spsoób rozciąga się krocze od strony odbytu, ale nie mówiła, żeby masować pomiędzy, tylko tam w środku, ale od dołu tylko. _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Tu mowia o ''perineal massage'' nie wiem,czy moge wpisac tu adres www... wiec jak wpiszesz sobie w youtube perineal massage to Ci wyskoczy demo:P po polsku to jakby odbyt kroczowy i tam sie powinno masowac,zeby nie doszlo do pekniecia. W gazecie nawet czytalam,ze z miesiac przed terminem warto nosic podpaske nasaczona kawa,tez pomaga,ale nie sprawdzalam, mi sie tego masazu ogolnie robic nie chcialo.
A masaz szyjki macicy to raczej po to,zeby otworzyc ja( nie umiem pisac po medycznemu hihi)
No ale moze to ja sie nie znam:P pisze tylko co ja wiem:) i slyszalam:) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 5:12 pm Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od położnej. Masaż robi się zazwyczaj aby przyśpieszyć lub pobudzić poród. Wtedy niby szybciej szyjka się rozwiera. Ja miałam masaż robiony na samym początku jak tylko położnej powiedziałam o moich problemach z rozejściem kości biodrowych. Ona myślała ,że rozwarcie nie będzie postępować wiec chciała pomóc . Oczywiście w moim przypadku było to zbędne bo rozwarcie szło jak burza ale masaż może i tak przyśpieszył wszystko. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2012 2:23 pm Temat postu: |
|
|
No mi wlasnie zrobila na przyspieszenie,bo nic sie nie dzialo w dniu mojego terminu:P I tak ten masaz nic nie pomogl:P _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Choco
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 10:55 am Temat postu: |
|
|
mm
Ostatnio zmieniony przez Choco dnia Czw Lip 19, 2012 11:45 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 3:32 pm Temat postu: |
|
|
Choco, witamy w naszym małym gronie
Przede wszystkim gratuluję!
Jesteś dopiero w 9tc, to I trymestr, w tym czasie dziewczyny często tracą wagę i to nawet kilka kg, zwłaszcza jeżeli męczą je wymioty. Tak więc na razie się nie martw, może się zdarzyć, że w II trymestrze waga tak zacznie Ci galopoważ, że będziesz chciała by zwolniła Spokojnie, pół kg to malutko, a wahania wagi ( wzrosty/spadki ) mogą Ci się zdarzać nie tylko w ciąży ale i normalnie.
Zapraszamy tutaj do nas, wpadaj częściej, bo my tutaj z Wind tylko we diwe ciężarówki jesteśmy _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Choco
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 3:37 pm Temat postu: |
|
|
mmm
Ostatnio zmieniony przez Choco dnia Czw Lip 19, 2012 11:46 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Problemów z kręgosłupem przy ciąży to Ci szczerze współczuję
Leków żadnych nie będziesz mogła raczej brać, więc nie wiem w jaki sposób lekarze mogąCi pomóc... A kiedy masz jakąś wizytę?
A w ogóle to miałaś już jakieś pierwze usg? _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
Choco
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 5:56 pm Temat postu: |
|
|
ncvv
Ostatnio zmieniony przez Choco dnia Czw Lip 19, 2012 11:45 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 24, 2012 8:41 pm Temat postu: |
|
|
Choco witamy
Wagą się nie przejmuj. Ja nie wymiotowałam w ogóle a waga leciała mi w dół okropnie. Dopiero w 3 trymestrze cos tam urosło...ale niewiele. Spokojnie _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|