Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 6:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Może być bambino, ivostin albo najzwyklejsze szare czyli teraz chyba biały jeleń się nazywa

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 8:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lobuz-na pewno chlopczyk:)) dziekujemy za komplement:)))
Tosiu- mi wystarczylo Oilatum na 1.5 mca:)
Ale ja nie kapie codziennie,to moze dlatego:) my kapiemy co drugi dzien.

Moj maly tez nie mial ciemieniuchy,mam nawet specjalny krem,ale nie musialam go uzywac:)

Wind-mi tez przy koncu juz bylo bardzo ciezko.A pod przescieradlam mialam ceratke,w razie,gdybym zalala lozko,a jak wody mi odeszly,to w nocy poczulam cieplo TAM NA DOLE i zdarzylam dobiec do lazienki. Nie odeszlo mi ich strasznie duzo,potem w szpitalu po badaniach jak mi zaczely wylatywac,to szok:D
Moderator

PostWysłany: Sro Kwi 18, 2012 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Lala my też co drugi dzień ale pewnie zalezy to od wielkości butelki Wink.
Co do odejścia wód to ja wstałam i poczułam pęknięcie w brzuchu jakby mocno Zu mnie kopnęła . Poleciało ale zdąrzyłam dobiec do wc i tam leciało i leciałoWink

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o to moze i ja podściele te ceratke Razz
hehe.

Tosiu białego jelenia to ja sama uzywam bo mam po innych mydlach jakies krostki...
nei wiedzialam ze mozna nim myc dziecko Razz Neutral Wink

lala widzisz jaki przystojniak Ci rośnie Smile
jeszcze dziewczynke do parki i rodzinka w komplecie.

a mi wieczorem tak piecze "tam na dole" ze nie wiem co jest Neutral
wroce z wc, połoze sie i pojawia sie pieczenie i chec pojscia do kibelka,mimo ze wrociłam 5seq temu..

szkoda ze podczas ost wizyty nie miałam usg, moze głowka jest juz nisko?

ost podczas przytulanek było mi tak nieptrzyjemnie ze chyba wiecej nie bedziemy tego robic Razz
wole poczekac ilestam tyg niz przezywac Razz Embarassed

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Czw Kwi 19, 2012 10:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Oj rosnie,rosnie:) Dziewczyny beda latac za nim,a mamusia nie pozowli,hihi:D

No nie obrazilabym sie jakbym miala dziewczynke za kilka lat:))
Byloby super miec parke:) wiec bedziemy celowac tak,zeby byla mala lala:)))

Wind pod koniec juz jest okropnie igraszkowac:D jak mi polozna kazala wrecz(hehe) po tym jak zrobila mi masaz szyjki,a ja nie dalam rady,masakra jakas!! moze tez strach wlasnie,ze sie ''wywola'' w jakis sposob:D
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2012 7:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala słyszałam ze ten masaz szyjki to cos okropnego..
to naprawde boli?
na czym to polega?
wsadza palce i gmera w pochwie czy jak???
czemu ma to sluzyc?
ja chyba nie chce tego masazu...

Dodano po 54 sekundach:

lalalunia napisał:
Wind pod koniec juz jest okropnie igraszkowac:

i ciezko i jest jakas obawa.
ja czuje wiekszy dyskomfort niz przyjemnosc wiec podziekuje chyba za przytulanki.
jakos przezyje Smile

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2012 9:44 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lalalunia napisał:
Dziewczyny beda latac za nim,a mamusia nie pozowli,hihi:D

E taaam, nie pozwoli, pewnie będzie rosła z dumy, że syn ma takie powodzenie ;D

wind_of_hope napisał:
słyszałam ze ten masaz szyjki to cos okropnego..
to naprawde boli?
na czym to polega?
wsadza palce i gmera w pochwie czy jak???
czemu ma to sluzyc?
ja chyba nie chce tego masazu...

Wind masaższyjki to bardzo ważna i bardzo cenna sprawa jeżeli chcesz żeby poród przebiegał szybciej i chciałabyś uniknąć nacięcia krocza.
Możesz sobie sama taki masaż fundować od ok 38 tygodnia. Położna mi mówiła jak to robić Smile Wkładasz tam dwa paluszki i masujesz na dole jak po półokręgu - tam i z powrotem, najpierw lekko później coraz mocniej, żeby rozciągać mięśnie Smile Podobno jak dziewczyna przyjeżdża do porodu to położne są w stanie ocenić czy masowała krocze czy nie Wink
Co do tego że Lali było tak nieprzyjemnie to może dlatego, że jej połozna chciała wywołać efekt jednym takim masażem, więc może zrobiła od razu bardzo silny. Bo normalnie to nie powino boleć ani sprawiać dużego dyskomfortu.

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2012 2:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Masaż szyjki nie jest targiczny jesli jest zrobiony dobrze. Oczywiście zalezy wszystko od kobiety.
Ja miałam robiony i nie odczułam różnicy ale ja miałam już skurcze więc wszystko miałam przez to "znieczulone". Myslę,że może nie bolesne ale mało komfortowe. Cos jak ostatnie badania u gina. Jak pod koniec już bada ginekologicznie to normalnie troszkę boli;)

Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2012 3:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja tam sama sobie nie zrobie, nie dosiegne Razz brzuch mi przeszkadza.

kurde odezwał sie znowu ból zęba Sad
nie wiecie czy mozna sobie pomoc smarujac go amolem ?? oczywiscie nie połykajac...

chciałabym zajac sie uzebieniem jak juz urodze Sad

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2012 4:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zle mnie zrozumialyscie:)
Mnie masaz szyjki nie bolal:P nie powiem,zeby to bylo mile uczucie,takie nieprzyjemne,ale nie bolalo:)))))
Wtedy polozna mi powiedziala,zeby pobaraszkowac,to moze urodze( to bylo dokladnie w dniu mojego terminu)
ale ja nie dalam rady juz sie sexic!! I to dla mnie byla masakra! Nie masaz:D

Wind-poloz,poloz sobie ceratke:) ja spalam lepiej dzieki temu:P hihi,a jak raz mialam skurcze i niewygodnie bylo mi na lozku,to na sofe poszlam i tez sobie podlozylam ceratke i recznik,zeby nowej sofy nie zalac:D hihi
No ale tak jak pisalam,to udalo mi sie zdarzyc do kibelka:)))))))

Ja Ci WInd nie poradze co z tym zebem...nie mam pojecia:(

A jesli chodzi o to,zeby nie byc nacietym,to sie masuje pomiedzy pochwa i odbytem:)
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 13 z 41