Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Pogaduchy o ciąży, jej przebiegu(part.9)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Mar 24, 2012 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Implantacja ( zagnieżdżenie) zarodka to tylko plamienie ewentualne a nie krwawienie;)).

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lalalunia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Mar 24, 2012 11:30 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Aha,aha:)
No to na pewno nie jest zagniezdzenie...
Okres jak nic,cieknie za przeproszeniem jak z kranu...boli:(
i w ogole wlozenie tamponu to jakas masakra byla,bolalo jak cholera,jak dlugo jeszcze bedzie mnie TAM bolec?

PostWysłany: Pon Mar 26, 2012 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej laseczki!

Wind przesliczny brzusio:) juz coraz blizej Smile jak sie czujesz? z tego co tam przelecialam po stronach to chyba niezle Smile

Lizelotko a jak tam u Ciebie? Nie dopatrzylam sie fotki brzuszka, ale napewno jest superr Smile

Lalaunia slodziak z Jamiego Smile tak apropos zachodzenia w ciaze po cesarce to trzeba odczekac min 2 lata a najlepiej 3. Po drugie jestes 2 miechy po porodzie i uwierz mi jajniki nie doszly jeszcze do siebie zebys mogla zajsc w ciaze....takie szybkie zajscie w ciaze to naprawde rzadkie przypadki. Moja znajoma zaszla w ciazke po cesarce jakies pol roku po i miala krwiaka na macicy...wiec trzeba uwazac, ale raczej przed pierwsza porzadna miesiaczka po porodzie to sie nie zdarza...Ja dostalam okres taki normalny dopiero tydzien temu a jestem juz 3,5 miesiaca po porodzie....

Moj Kubuś juz pięknie trzyma głowkę, podnosi sie juz do siadania, juz probuje sie na boki przekrecac z plecków a jak gada Smile to hohoh Smilei przecudnie sie smieje w glos jak sie go rozbawia Smile a na pleckach ma mega łaskotki Smile cudo moje kochane Smile

pozdrawiamu Was i trzymam kciuki dziewczyny!!!

PostWysłany: Wto Mar 27, 2012 12:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Doroti- ja zdaje sobie sprawe z tego, ze wlasnie najlepiej poczekac 2 lata, ale bardzo sie przestraszylam, gdzies tam w srodku wiedzialam,ze to niemozliwe, ale strach byl. Okres przyszedl, plaster przyklejony, wiec jest git. Pokaz nam swojego Kubunia;)) duzy chlopak musi byc z niego;)))
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Mar 27, 2012 8:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lala plaster tez moze zawiesc Razz
lepiej uwazac podczas zblizen Smile

doroti - własnie pochwal sie synkiem!
ma juz 3mce wiec napewno sie zmienił.

ja sie czuje dobrze.
jakos ost nawet plecy mi nie bola.
moge ponarzekac na zgage i trudnosci w ubieraniu butow,skarpet itp.
tak poza tym to nawet całkiem nieźle.
wahania nastroju tez sa.
raz płacze raz sie smieje.
swietami sie nie ciesze, wogole o nich nie mysle.
w głowie mam mnostwo obaw co do porodu wiec na rozmyslania swiateczne brak miejsc w moim mozgu Razz

wiem ze jakos to bedzie , kazda z Was urodzila to i ja urodze ale im blizej tym wiekszy stres.
w piatek byłam na usg 3d ale corka jest juz tak duza ze nie dała sie sfotografowac.. Sad
a szkoda.
liczyłam ze zobacze jej buziaka.
ehh
no ale najwazniejsze ze ma sie dobrze, jest zdrowa i wazyła 1880g, wg gin prawidlowo.
ulozona głowka w doł ,czyli tak jak od 20tc Razz
ze tez jej sie nie kreci w głowie Razz
no i wiem gdzie sa nozki, raczki, posladki itp.

Powrót do góry
lalalunia

PostWysłany: Wto Mar 27, 2012 11:32 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind co masz na mysli,ze plastry moga zawiezc? Antykoncepcja jak kazda inna...wiadomo,ze dopiero je przykleilam,to uwazam,tzn na razie nie mam na co,bo mam okres,wiec zblizen nie ma:D

A tu sie nie obchodzi wielkanocy tak jak w PL,wiec ja to juz w ogole o tym nie mysle:P bo nie obchodze,zreszta moj N i tak bedzie w pracy.

My dzis mamy pierwsza szczepionke...troche sie boje jak Jamie zareaguje.
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Mar 27, 2012 1:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wind..nie wiem dlaczego w ogóle wybrałaś się na to usg??W tym tygodniu??? To usg wykonuje się między 22 a 24 tygodniem. Później jest już dziecko duzo za duże.

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Mar 27, 2012 7:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

doroti napisał:
Lizelotko a jak tam u Ciebie? Nie dopatrzylam sie fotki brzuszka

Doroti, bo nie wrzucałam jeszcze foty, ale zaraz wrzucę, bo obiecałam zrobić to jak zacznę 30 tc Smile

Wind, super, że wszystko dobrze z Twoją małą księżniczką Smile
No w tym tygodniu to usg już wiele nie pokazuje niestety, musisz cierpliwie czekać, już niedługo zobaczysz Zuzię po tej stronie Smile
Piszesz, że strach coraz większy... ehh... a jakoś się nie boję, może to jeszcze do mnie nie dociera? W każdym razie w czwartek mam spotkanie zapoznawcze z moją przyszłą położną, może ona zdoła obudzić we mnie jakiś niepokój Wink

Lala, na pewno będzie dobrze wszystko Smile Jamie silny chłopaczek jest, więc szczepionka to będzie pikuś dla niego Smile

Dodano po 3 minutach:

A oto i Adasiowy domek Smile

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Wto Mar 27, 2012 7:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lizelotko chciałabym byc tak opanowana jak TY Smile
piekny Adasiowy domek. w sam raz Wink
chyba za duzo nie utyłas co?

Tosiu ja poszłam na usg 3d nie tylko po to by zobaczyc jak ona wyglada tylko u tej babki co chodze prywatnie to jest usg przedporodowe ktore wykonuje sie miedzy 30-31tc, w miedzyczasie mozna właczyc funkcje 3d/4d.
ja wiedzialam o tym ze mała moze juz nie byc tak wyraźna jak w 20tc ale poszłam ze wzgl na to ze ta kobieta bada o wiele dokładniej niz moja gin z nfz.
ta panstwowa odwala chałe bo musi.
a za kase spr. mi wszystkie narzady, przepływy krwi, prace serca, aorty,pepowine, wody, łozysko..no dosłownie wszystko co potrzebne.
chciałam miec pewnosc ze z bejbikiem jest wszystko dobrze jesli chodzi o wykształcone narzady.
szkoda ze fotki nie mamy ale to nic.
mam z 20tc Wink i to az 10 wiec nie jest źle.

-------------
a teraz troche Wam pomarudze.

- czuje sie jak słon, kloc, foka ;/
- wszystko mnie denerwuje i nie potrafie sie cieszyc, nawet ze swiat.
- w głowie mam tylko porod i porod i porod
- boje sie ze bede sama jak to sie zacznie, ze nie bede wiedziala co mam robic
- ciezko mi sie oddycha
- nie dam rady zalozyc butow, skarpet, o goleniu miejsc intymnych nie wspomne
- przejde pare krokow i juz sapie
- plecy od paru dni nie bolały ale dzisiaj poszłam do szkoły r na cwiczenia i znow sie zaczeło..chodze i stekam Neutral
- zgaga daje mi popalic, szczegolnie noca chociaz dzis cały dzien mnie piecze
- no i to chyba tyle.

a no i sie czuje nieatrakcyjna.
w niczym sie sobie nie podobam Sad
mam wrazenie ze moje nogi sa grube;/

ale marudze nie?
te hustawki nastrojow sa okropne Evil or Very Mad :{ Cool

Powrót do góry
lizelotka

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Mar 27, 2012 8:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope napisał:
lizelotko chciałabym byc tak opanowana jak TY

Wind, wiesz to może sie tak skończyć, że Ty przed porodem będziesz spokojna, bo się teraz wystresujesz, a ja dopiero wpadnę w popłoch Wink

wind_of_hope napisał:
chyba za duzo nie utyłas co?

Taaak... jasne... niedużo... "jedynie" jakieś 13 kg ( na razie ), a co jeszcze przede mną? Neutral

wind_of_hope napisał:
a teraz troche Wam pomarudze.

Hhehe, już widzęjak Tosia na każde Twoje marudzące zdanie odpisuje: normalne Laughing

wind_of_hope napisał:
a no i sie czuje nieatrakcyjna

Wind, podobno ciąża to najpiękniejszy czas, kiedy kobieta jest najbardziej kobieca Smile Ja tak sobie powtarzam ilekroć nie wchodzę w spodnie, które jeszcze tydzień temu były dobre, lub kiedy w sukience, w której do tej pory ładnie wyglądałam, nagle widzę, jak mi się wszędzie fałdki robią Wink

Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Ciąża i poród Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 4 z 41