FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Implantacja ( zagnieżdżenie) zarodka to tylko plamienie ewentualne a nie krwawienie;)). _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Mar 24, 2012 11:30 pm Temat postu: |
|
|
Aha,aha:)
No to na pewno nie jest zagniezdzenie...
Okres jak nic,cieknie za przeproszeniem jak z kranu...boli:(
i w ogole wlozenie tamponu to jakas masakra byla,bolalo jak cholera,jak dlugo jeszcze bedzie mnie TAM bolec? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
doroti
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 8:55 pm Temat postu: |
|
|
Hej laseczki!
Wind przesliczny brzusio:) juz coraz blizej jak sie czujesz? z tego co tam przelecialam po stronach to chyba niezle
Lizelotko a jak tam u Ciebie? Nie dopatrzylam sie fotki brzuszka, ale napewno jest superr
Lalaunia slodziak z Jamiego tak apropos zachodzenia w ciaze po cesarce to trzeba odczekac min 2 lata a najlepiej 3. Po drugie jestes 2 miechy po porodzie i uwierz mi jajniki nie doszly jeszcze do siebie zebys mogla zajsc w ciaze....takie szybkie zajscie w ciaze to naprawde rzadkie przypadki. Moja znajoma zaszla w ciazke po cesarce jakies pol roku po i miala krwiaka na macicy...wiec trzeba uwazac, ale raczej przed pierwsza porzadna miesiaczka po porodzie to sie nie zdarza...Ja dostalam okres taki normalny dopiero tydzien temu a jestem juz 3,5 miesiaca po porodzie....
Moj Kubuś juz pięknie trzyma głowkę, podnosi sie juz do siadania, juz probuje sie na boki przekrecac z plecków a jak gada to hohoh i przecudnie sie smieje w glos jak sie go rozbawia a na pleckach ma mega łaskotki cudo moje kochane
pozdrawiamu Was i trzymam kciuki dziewczyny!!! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 12:04 am Temat postu: |
|
|
Doroti- ja zdaje sobie sprawe z tego, ze wlasnie najlepiej poczekac 2 lata, ale bardzo sie przestraszylam, gdzies tam w srodku wiedzialam,ze to niemozliwe, ale strach byl. Okres przyszedl, plaster przyklejony, wiec jest git. Pokaz nam swojego Kubunia;)) duzy chlopak musi byc z niego;))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 8:34 am Temat postu: |
|
|
lala plaster tez moze zawiesc
lepiej uwazac podczas zblizen
doroti - własnie pochwal sie synkiem!
ma juz 3mce wiec napewno sie zmienił.
ja sie czuje dobrze.
jakos ost nawet plecy mi nie bola.
moge ponarzekac na zgage i trudnosci w ubieraniu butow,skarpet itp.
tak poza tym to nawet całkiem nieźle.
wahania nastroju tez sa.
raz płacze raz sie smieje.
swietami sie nie ciesze, wogole o nich nie mysle.
w głowie mam mnostwo obaw co do porodu wiec na rozmyslania swiateczne brak miejsc w moim mozgu
wiem ze jakos to bedzie , kazda z Was urodzila to i ja urodze ale im blizej tym wiekszy stres.
w piatek byłam na usg 3d ale corka jest juz tak duza ze nie dała sie sfotografowac..
a szkoda.
liczyłam ze zobacze jej buziaka.
ehh
no ale najwazniejsze ze ma sie dobrze, jest zdrowa i wazyła 1880g, wg gin prawidlowo.
ulozona głowka w doł ,czyli tak jak od 20tc
ze tez jej sie nie kreci w głowie
no i wiem gdzie sa nozki, raczki, posladki itp. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 11:32 am Temat postu: |
|
|
Wind co masz na mysli,ze plastry moga zawiezc? Antykoncepcja jak kazda inna...wiadomo,ze dopiero je przykleilam,to uwazam,tzn na razie nie mam na co,bo mam okres,wiec zblizen nie ma:D
A tu sie nie obchodzi wielkanocy tak jak w PL,wiec ja to juz w ogole o tym nie mysle:P bo nie obchodze,zreszta moj N i tak bedzie w pracy.
My dzis mamy pierwsza szczepionke...troche sie boje jak Jamie zareaguje. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 1:43 pm Temat postu: |
|
|
Wind..nie wiem dlaczego w ogóle wybrałaś się na to usg??W tym tygodniu??? To usg wykonuje się między 22 a 24 tygodniem. Później jest już dziecko duzo za duże. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 7:02 pm Temat postu: |
|
|
doroti napisał: | Lizelotko a jak tam u Ciebie? Nie dopatrzylam sie fotki brzuszka |
Doroti, bo nie wrzucałam jeszcze foty, ale zaraz wrzucę, bo obiecałam zrobić to jak zacznę 30 tc
Wind, super, że wszystko dobrze z Twoją małą księżniczką
No w tym tygodniu to usg już wiele nie pokazuje niestety, musisz cierpliwie czekać, już niedługo zobaczysz Zuzię po tej stronie
Piszesz, że strach coraz większy... ehh... a jakoś się nie boję, może to jeszcze do mnie nie dociera? W każdym razie w czwartek mam spotkanie zapoznawcze z moją przyszłą położną, może ona zdoła obudzić we mnie jakiś niepokój
Lala, na pewno będzie dobrze wszystko Jamie silny chłopaczek jest, więc szczepionka to będzie pikuś dla niego
Dodano po 3 minutach:
A oto i Adasiowy domek
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 7:07 pm Temat postu: |
|
|
lizelotko chciałabym byc tak opanowana jak TY
piekny Adasiowy domek. w sam raz
chyba za duzo nie utyłas co?
Tosiu ja poszłam na usg 3d nie tylko po to by zobaczyc jak ona wyglada tylko u tej babki co chodze prywatnie to jest usg przedporodowe ktore wykonuje sie miedzy 30-31tc, w miedzyczasie mozna właczyc funkcje 3d/4d.
ja wiedzialam o tym ze mała moze juz nie byc tak wyraźna jak w 20tc ale poszłam ze wzgl na to ze ta kobieta bada o wiele dokładniej niz moja gin z nfz.
ta panstwowa odwala chałe bo musi.
a za kase spr. mi wszystkie narzady, przepływy krwi, prace serca, aorty,pepowine, wody, łozysko..no dosłownie wszystko co potrzebne.
chciałam miec pewnosc ze z bejbikiem jest wszystko dobrze jesli chodzi o wykształcone narzady.
szkoda ze fotki nie mamy ale to nic.
mam z 20tc i to az 10 wiec nie jest źle.
-------------
a teraz troche Wam pomarudze.
- czuje sie jak słon, kloc, foka ;/
- wszystko mnie denerwuje i nie potrafie sie cieszyc, nawet ze swiat.
- w głowie mam tylko porod i porod i porod
- boje sie ze bede sama jak to sie zacznie, ze nie bede wiedziala co mam robic
- ciezko mi sie oddycha
- nie dam rady zalozyc butow, skarpet, o goleniu miejsc intymnych nie wspomne
- przejde pare krokow i juz sapie
- plecy od paru dni nie bolały ale dzisiaj poszłam do szkoły r na cwiczenia i znow sie zaczeło..chodze i stekam
- zgaga daje mi popalic, szczegolnie noca chociaz dzis cały dzien mnie piecze
- no i to chyba tyle.
a no i sie czuje nieatrakcyjna.
w niczym sie sobie nie podobam
mam wrazenie ze moje nogi sa grube;/
ale marudze nie?
te hustawki nastrojow sa okropne :{ _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 8:22 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope napisał: | lizelotko chciałabym byc tak opanowana jak TY |
Wind, wiesz to może sie tak skończyć, że Ty przed porodem będziesz spokojna, bo się teraz wystresujesz, a ja dopiero wpadnę w popłoch
wind_of_hope napisał: | chyba za duzo nie utyłas co? |
Taaak... jasne... niedużo... "jedynie" jakieś 13 kg ( na razie ), a co jeszcze przede mną?
wind_of_hope napisał: | a teraz troche Wam pomarudze. |
Hhehe, już widzęjak Tosia na każde Twoje marudzące zdanie odpisuje: normalne
wind_of_hope napisał: | a no i sie czuje nieatrakcyjna |
Wind, podobno ciąża to najpiękniejszy czas, kiedy kobieta jest najbardziej kobieca Ja tak sobie powtarzam ilekroć nie wchodzę w spodnie, które jeszcze tydzień temu były dobre, lub kiedy w sukience, w której do tej pory ładnie wyglądałam, nagle widzę, jak mi się wszędzie fałdki robią _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|