FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 8:51 pm Temat postu: |
|
|
Lizelotko piekny brzuszek nie wygląda na duzy , zgrabniutki jest .
Strach Cie jeszcze nie dopadł ? To dobrze:). Wiesz ja się niby bałam ale nie myślałam za dużo . I powiem szczerze ,że dużo mi dał wcześniejszy poród.Myślę,ze gdyby do terminu było już tuz tuz to panikowałabym jak nie wiem
Wind Tak też myślałam . Bo po 30 tygodniu mozna zrobić szczegółowe badanie wszelkich przepływów itd ale dzieciaczka już się ładnie nie zobaczy. NO nieważne ...dobrze,że wszystko jest w porządeczku z księżniczką .
Co do marudzenia .....wszystko jest NORMALNE
Tak na serio to pod koniec większość kobiet czuje się nieatrakcyjnie...są zapewne opuchnięcia, ociężałość itd.
Ja czułam się "ładnie" ale mój mąż powtarzał to na każdym kroku,że jako "ciężarówka" wyglądam zabójczo seksownie ). Tak też się czułam . Ja nie przytyłam więc oprócz wystajacego brzucha nie zmieniłam się .
Cytat: | - boje sie ze bede sama jak to sie zacznie, ze nie bede wiedziala co mam robic |
Jak się zacznie to pojedziesz do szpitala. Jak będziesz sama to wezwiesz taksówkę . Nie będzie na pewno tak,że Cię złapią skurcze i odrazu zaczniesz przeć . Spokojnie dojedziesz do szpitala. Pamiętaj tylko żeby już mieć torbę spakowaną i postawioną w miejscu gdzie nawet w szoku i stresie ją znajdziesz . Uwierz mi dasz radę . Opanujesz się . U mnie jak się zaczęło byłam bardzo bardzo opanowana gdzie znając mnie powinnam się rozpłakać ze strachu. Podeszłam na luziku. Nie myśl o porodzie ja o wielkim fizycznym bólu bo wcale tak być nie musi. Może masz taka wytrzymałość jak ja i wcale nie będzie to aż tak bolesne?? Nie nastawiaj się na cierpienie bo psychicznie sobie faktycznie to wmówisz. Jak sie zacznie to postaraj się zrelaksować. Powiedz sobie "Spokojnie...oddychaj...nie będzie aż tak bolało - dam radę !"
Podczas porodu na pewno wszystko położna cI wyjaśni. Powie jak oddychać i bedzie pomagać .
Kochana .... zrób sobie makijaż , pomaluj paznokietki, ubierz się szałowo i powiedz ....fajna MAMUŚKA jestem _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Tosiu, dziękuję
No nie panikuję na razie, ale tak jak napisłam, kto wie co będzie za jakiś czas?
Wind, widzisz? Miałam rację Wszystko jest NORMALNE
ja to sobie sprawiłam na ciąże kilka sukienek, takich super ładnie skrojonych i w nich zawsze czuję się bardzo ładnie i kobieco, chociaż czuję się też ciężko _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 3:42 pm Temat postu: |
|
|
Lizelotko-brzusio cudny:) jak ja wam zazdroszcze BRAKU rozstepow:) ale jak juz mowilam A CO TAM:D chociaz lepiej jakby ich nie bylo:)
Po szczepionce ok.Jamie plakal przy uklociu,ale potem sie uspokoil,przytulilam go,dalam wode do picia i wrocilismy do domu. Wracalismy na piechote,piekna pogoda,u nas jest 20 stopni od paru dni,takze spal w wozku pieknie,ale jak wrocilismy do domu to sie obudzil,ogolnie ma tak,ze jak wejdziemy do klatki,to on ma oczy szeroko otwarte!
Wszystko bylo ok,smial sie ,ale pod wieczor zaczal sie robic marudny.
Plakal i plakal,przytulalam i w koncu usnal i jak juz usnal to spal i spal. Obudzilismy go o 23,zeby COS zjadl,no to zjadl i z powrotem do spania:)
A dzis juz jest ok,aktywny,az za bardzo,haha:)))
Wind- ja sie w ciazy czulam dosc ladnie:) zawsze sie umalowalam,ubralam fajnie,paznokietki zrobione:) wszyscy na okolo mowili,ze ladnie wygladam wiec mnie to podbudowywalo:)
Pod koniec ciazy jak juz czulam sie ciezka jak slonica i ledwo chodzilam,to wtedy mnie dopadalo juz takie zmeczenie materialu.Cale szczescie,ze ja nie bylam opuchnieta.
Ogolnie to glowa do gory!!! Wiesz jaka ja panikara i przezylam ,wiec i Ty przezyjesz! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 9:17 am Temat postu: |
|
|
no napewno przezyje
ja tez nie jestem opuchnieta,tylko czuje sie jak słon.
ciezko mi jest.
waga +9kg, wiec pewnie do 15stki dobije
masakra.
twarz jak pyza, brzuch ciezki, tylko łydki sa w niezmienionym stanie..
w spodnie sie mieszcze ale czuje dyskomfort.
wqrzaja mnie te gumki, cisna w brzuch, a niby powinny rosnac razem z brzuchem?!
pF
chyba je wypruje
Tosiu no juz niewazne z tym usg
a powiedzcie mi od kiedy chodzi sie na ktg? od ktorego tc?
nawet do szkoły r. mi sie nie chce chodzic
nic mi sie nie chce.
na jutro zaplanowałam malowanie włosow,bo potem juz nie bedzie kiedy ale nie mam najmniejszej ochoty paplac sie w farbie.
sama sobie ją nałoze, bo włosy podciełam ale najgorzej to umyc..
przeciez nie siade do wanny i nie bede siedziała jak dziecko a po ciele splywała czarna farba ...
musze sie nachylic a moje plecy dluzej jak 2min nie wytrzymaja w tej pozycji.
ehhhhhhhhhhhhhh
skad mam wziac energie?
jestem tak rozleniwiona ze nawet sobie nie zdajecie sprawy.
wiadomo ze kolor wlosow poprawi nastroj tylko nie mam siły sie za to zabrac.
do fryza nie pojde.
szkoda mi kasy.
--------
teraz z innej beczki:
- ile powinnam zapakowac pieluch tetrowych? wogole ile ich zakupic?
- czy flanelowe do czegos sie nadadza?
- jaki krem do pupy polecacie?
mam probki nivea i hipp ale nie wiem czy nie sa za małe..
mam smarowac skore dziecka po kazdym przewinieciu czy jak???
Tosiu torbe spakuje, juz mało mi zostało.
wypiore koszule, podpaski juz mam, tantum rosy jedynie nie i jakis kosmetykow pod prysznic.
musze dostac jakiegos powera i wtedy zajmie mi to 1 dzien...
LIzelotko Ty masz 13kg na +? nic nie widac, serio a jak wasze zakupy?dla Ciebie i dla Adasia?
łozeczko u nas juz stoi tyle ze nie upiekszone posciela wiec narazie nie bede Wam sie chwaliła. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 2:18 pm Temat postu: |
|
|
A rozmowy o kremie do pupy nie bylo tu juz?
Ja uzywam bepanthen i jestem zachwycona,rewelacja:) pieknie nawilza i natluszcza:)
Ja staram sie przy kazdym zmienianiu pieluchy,ale robie to tak czesto ze wzgledu na mojego czyscioszka,wiec nie robie tego przy kazdej zmianie.
BO nie ma sensu co 10 min smarowac:D a zdarzy mu sie siknac po 10 min i wtedy afera i trzeba zmienic ta pieluche,hahaha:D ale juz Wam o tym pisalam:PPP nie bede sie powtarzac:)
Ja do szpitala nie pamietam ile bralam pieluch tetrowych,ale jak np byly brudne,to dawalam N,a on mi przynosil czyste:) to tez zalezy ile w tym szpitalu bedziesz siedziec,wez tak z 3 moze:) najwyzej Ci maz doniesie:) Ja chyba mam w domu 20 ich ogolnie,ale glowy nie dam sobie uciac,uzywam ich bardzooo duzo:))
Ja mam 3 pieluszki flanelowe i Ja
mie ma jedna w wozku pod glowke,druga w kolysce,a 3 nie wiem gdzie jest,hihi:D
U nas od tygodnia piekna pogoda,ok 20 stopni,slonko...dzis tylko ciutke wieje,bylam na spacerku,Maly dosypia w wozku teraz,ale pewnie niedlugo sie obudzi,nie ma lekko:D
Spal mi 8.5h w nocy,zjadl i nastepne 5 wiec pospalismy:D chociaz jak wstalam to sie czulam jakbym na kacu byla:D
Wind-juz niedlugo i skoncza sie ciazowe dolegliwosci:))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 5:40 pm Temat postu: |
|
|
Wind, no to raczej normalne jest, że Ci się ciało zmieniło Gromadzisz zapasy na czas karmienia piersią No 9 kg na tym etapie to w normie jest, wcale nie za dużo
Też się zastanawiałam od którego tc chodzi się na ktg, ale jeśli wszystko jest ok z dzidzią, to chyba dopiero po 38?? Tak mi się wydaje.
wind_of_hope napisał: | - ile powinnam zapakowac pieluch tetrowych? wogole ile ich zakupic?
- czy flanelowe do czegos sie nadadza?
- jaki krem do pupy polecacie?
mam probki nivea i hipp ale nie wiem czy nie sa za małe..
mam smarowac skore dziecka po kazdym przewinieciu czy jak??? |
Wind, ja do szpitala biorę 5 sztuk tetrowych ( ale w domu mam około 20 szt ), flanelową wezmę jedną ( w domku mam 3 szt ), krem do pupy mam bepanthen, tak jak Lala Generalnie najlepiej smarować przy każdym przewinięciu, chyba, że się ma tak jak Lala, to wtedy trudno powiedzieć
Ja do szpitala mam już wszystko oprócz klapek pod prysznic, podkładów do przewijania i koła do siedzenia, jeżeli jednak by mnie nacieli.
Adasiowi brakuje jeszcze kilka rzeczy, ale można je kupić nawet po porodzie, bo jest to. np. lampka nocna, łóżeczko turystyczne i pewnie coś jeszcze o czym teraz nie pamiętam
Wiesz Wind 13 kg to sporo w 30 tc i uwierz mi widać to po mnie
Tylko Ty tego nie widzisz, bo na zdjęciach tego nie widać
Ale jeśli nie wchodzą na mnie ciążowe spodnie sprzed 2 tygodni, w których przed porodem się topiłam ( i to nie w brzuszku, a w udach i pupie ) to uwierz mi, naprawdę to widać
Lala, no Twój czyścioch to ewenement jest Oby szybko wyrósł z pieluszek, bo zbankrutujecie
Bardzo ładnie Ci sypia Jamie, mam nadzieję, że mój Adaśko też taki będzie ułożony _________________
Przyjdzie taki czas, gdy wyda Ci się, że świat jest Twój... Poczujesz wiatr... powiesz...leć wietrzyku, a on Cię poniesie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 10:47 pm Temat postu: |
|
|
Oj zbankrutujemy:D
Wiecie co,za kazdym razem jak ide do wanny n a relax,z maseczka na twarz,z gazetka to Jamie nie daje tacie zyc:D a jak N bral kapiel wczoraj to Jamie mi wariowal:D cos w tym jest dziwnego,hihi:D _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 11:38 am Temat postu: |
|
|
dzieki za odp.
pewnie była rozmowa pare str temu ale ja mam skleroze i nie wiem co pytałam, a o co nie.
a teraz z innej beczki..
jak pozbyc sie kataru?
kropli nie mozna, wiec czym mam sobie ulzyc?
czosnek jem ale nie mam ochoty "smierdziec" 2 noce z rzedu wiec tez odpada.
masc majerankowa? slyszalyscie czy mozna???
lalalunia napisał: | Wind-juz niedlugo i skoncza sie ciazowe dolegliwosci:))) |
jestem tym przerazona, w sensie porodu, ale tez nie bede sie powtarzała.
im blizej tym gorzej z moimi myslami.
ohhh
skonczy sie Kwiecien a ja bede w 36tc wtedy dostane paniki...
jejkuuu
aaaa Lizelotko: macie wanienke ze stojakiem czy bez?
nie wiem czy lepsza jest 82cm czy 104.. ;/
chyba wezme 82..
a laktator masz? bierzesz ze soba?? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lizelotka
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Wind, gdzieś czytałam, że maść majerankową można w ciąży na katar
Co do wanienki to ja mam o wymiarach większych, ale stojaka nie kupowałam. Koleżanka co prawda mi polecała, ale u mnie jest mała łazienka i łatwiej mi będzie myć Adasia na podłodze, niz na stojaku. Jak postawię stojak to się już nie ruszę w żadną stronę.
Laktator mam, dostałam od koleżanki, chyba wezmę go do szpitala na wszelki wypadek, ale jeśli wszystko będzie ok, to nie sądzę, żeby był potrzebny
Powiem Ci jeszcze, że wczoraj byłam na spotkaniu z moją położną. Powiedziałam jej, że się nie boję porodu ( na razie ), a ona mi na to, że to normalne, wiele dziewczyn, które jeszcze nie rodziły nie boi się, bo nie wiedzą jak to będzie
Zobaczysz Wind, jak przyjdzie co do czego, będzie tak jak pisze Tosia, opanujesz się i wszystko będzie ok _________________
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 3:07 pm Temat postu: |
|
|
oby,oby