FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Cześć mamuśki!
Ja jak zwykle - z doskoku.
Widzę, że Wind uskutecznia 1000 pytań do...
Kochana, WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE, nie stresuj się tak!
Jak już Twoja córeczka przyjdzie naświat, to Ty będziesz wiedziała, co dla niej najlepsze, nikt inny, tylko Ty!
Ja na wiele Twoich pytań odpowiedziałabym zupałniej inaczej, niż tosia, ale właśnie o to chodzi - każda mama ma swoje sprawdzone metody, rzeczy, maści, pieluchy, stojaki, itp itd.
Nie ma szans, żebym Was nadrobiła, ale mam nadzieję, że czujecie się dobrze, drogie Brzuchatki. Już niedługo powitam Was w nowym dziale "pogaduchy o maluchach"
A właśnie lala chyba nas tam nie lubi, co?..
U nas wszystko ok, Adaś zdrowiutki, ma już 8 ząbków, atopowe zapalenie całkowicie pod kontrolą, jemy już mnóstwo różnych rzeczy. Maluch uczy się raczkować, gaworzy cudnie, tylko czasu coraz mniej...
Dobrze, że 2 razy w tygodniu udaje mi się wyskoczyć na siłownię, to sobie pobiegam na bieżni, schudłam już 6 kg. Ćwiczę tez ostro brzuszek, choć on wciąż uparty i nadal nie wygląda tak, jak przed ciążą. Ale dopnę swego!
Życzę Wam spokoju i radości z każdego upływającego dnia ciąży, to piękny stan i tak szybciutko mija...
Buziaki! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 6:53 pm Temat postu: |
|
|
Lobuz,hihi,lubie,lubie,ale tak przyzwyczajona jestem do wchodzenia tutaj,ze kompeltnie zapominam o dziale dla maluszkow:D w ogole nie powinnam tu pisac przeciez:D hihi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 1:12 pm Temat postu: |
|
|
lalalunia napisał: | w ogole nie powinnam tu pisac przeciez:D hihi |
ja Ci dam zaraz nie powinnam
masz tu siedziec do czasu az rozpakujemy sie z lizelotka hehe
z kim mam pisac jak Ciebie nie bedzie?
razem zawsze raźniej
łobuz ojjj ja mam chyba z milion pytan
strasznie chciałabym byc na Twoim miejscu i liczyc kazdy ząbek, poki co odliczam dni do maja .. i sram w gacie. jak zwykle
i znowu mam pytanie:
czy bolący zab w ciazy to powazne zagrozenie dla dziecka???
jak katar odpuscił to gardlo zaczeło drapac no i do tego bolący ząb ... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 3:06 pm Temat postu: |
|
|
Wind... oj zobaczysz co bedzie później. Będzie jeszcze gorzej. Każda wysypka , katar maluszka itd przyprawi Cię o zawał serca;) NIe będzie łatwo
Bolący ząb...nie;). Jeszcze oczywiście zalezy co się z tym zębem dzieje ale zazwyczaj nie ma co panikować. Ja byłam w ciąży u dentysty na leczeniu . Nic się nie stało _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Wind ok nigdzie nie ide:))))
wspolczuje choroby,tez to przeszlam i szlag mnie trafial,ze nic nie dzialalo!!!
poplucz gardlo woda z sola! zawsze cos!!!
Co konkretnie dolega Ci z tym zebem?! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Wind pytałam o to moją dentystkę. Można leczyć i wyrywać zęby na znieczuleniu. Tylko w I trymestrze nie zaleca się jakiś tam konkretnych znieczuleń.
A na gardło? Posmaruj sobie raz szyję spirytusem salicylowym na noc - drapanie odpuści.
tosia ma rację, potem chyba wyrwiesz sobie włosy z głowy, jeśli już teraz tak się boisz.
Oj, pamiętam doskonale, jak na początku każdy płacz dziecka przyprawiał mnie o zawrót głowy i panikę... Człowiek nie wiedział, co robić?.. Jak pomóc?.. O co w ogóle chodzi?... Nic nie wiedziałam, czułam się jak bezużyteczna baba, a nie matka, która powinna dzidzi pomóc...
Ale w tym właśnie rzecz, że to DOŚWIADCZENIE nas uczy najlepiej. A żeby je mieć, trzeba mnóstwo sytuacji przejść osobiście, niestety żadne porady od innych nie przygotują nas na bycie rodzicem. Owszem, warto posłuchać, poczytać, podowiadywać się. Ale praktyka rządzi się swoimi prawami.
Niemniej czeka Cię piękny czas, kiedy Twoja córeczka będzie taką maleńką Kruszyneczką, a Ty nie będziesz mogła oderwać od niej wzroku... Ona na pewno pokaże Ci wiele rzeczy, musisz tylko się uspokoić, wyciszyć - dzidzia będzie odbierała Twoją energię. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 11:02 pm Temat postu: |
|
|
Powiem tylko JEDNO - SWIETA RACJA co napisala Lobuz:)))) _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 10:11 am Temat postu: |
|
|
ok ok
naucze sie wszystkiego
napewno
lala z zebem to z tego co zauwazyłam to wykruszyło mi sie troche plomby i powstała taka mała dziurka i stad bol, ALE od 2ch dni cisza..
a byłam dzisiaj u lekarza.
mam zwykłe przeziebienie i nic poza tym.
jakies tam leki wypisała ale nie wiem czy je wykupie.
zobacze.
Tosiu, łobuz czy Wy robiłyscie badania u okulisty?
pytam tylko z ciekawosci, nie mam problemow ze wzrokiem, chciałabym tylko spr czy "nadaje" sie do porodu sn
lali nie pytam bo pewnie za granica zupelnie inaczej jest.
a dzis lekarz rodzinny mi powiedzial ze nie daja sierowania do okulisty.
poprostu ide i rejestruje sie..
tak i czekam 10mcy..
|
|
|
lalalunia
|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Skoro sama zauwazylas,ze nie masz problemow ze wzrokiem,to ich nie masz i kwalifikujesz sie do sn:)) Przy naprawde bbbaaarrdzo duzych wadach wzroku robi sie cesarke,wiec nawet jakbys miala jakas lekka wade,o ktorej nawet nie wiesz to i tak sn.
ja mam -1.25 cos takiego plus astygmatyzm. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sro Kwi 04, 2012 5:16 pm Temat postu: |
|
|
Hihi Wind ciagle szukasz i szukasz czegoś co doprowadzi do cesarki ). Panikaro moja . Niestety wzrok musiałabyś mieć mocno zepsuty czyli np. problemy z odklejająca siatkówką , zaćmę itd.
Nikt nie kieruję przed porodem do okulisty no chyba,że jest stwierdzona wada;) _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|