Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agentka27
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 17, 2006 11:08 pm Temat postu: pominięta tabletka |
|
|
witam:)
mam takie pytanie otoz biore tabletki antykoncepcyjne Diane 35 od 4 miesiecy i w ostatnim tygodniu ich przyjmowania zapomnialam wziasc jednej tabletki(prawdopodobnie byla to przed ostatnia tabletka z opakowania --do stosunku doszlo 3 dni przed pominieta tabletka) oczywiscie na drugi dzien wzielam pominietą tabletke lacznie z obecna do wziecia. Dostalam normalny(obfity) okres podczas 7 dniowej przerwy i zaczelam nastepne opakowanie. Jestem przy 3 tabletce ale caly czas obawiam sie ciazy ze przez to iz pominelam tabletke doszlo do zaplodnienia, dodam ze wogole nie mam apetytu i od paru dni mam mdlosci(jednak te tabletki zawsze na poczatku wywołuja takie objawy u mnie ) Jednak boje sie bardzo. Bardzo prosze o szybka porade i odpowiedz na moje pytania za ktora z gory bardzo dziekuje:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pauli86
|
Wysłany: Wto Lip 18, 2006 6:18 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli do stosunku doszło 3 dni przed pominiętą tabletką tzn., że byłaś zabezpieczona bo przecież tego dnia normalnie wzięłaś tą która przypadała na określony dzień. Nie martw się bo moim zdaniem napewno nie jesteś w ciąży. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
moniuska
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 10:02 am Temat postu: zapomnialam wziasc tabletki:( |
|
|
witam:)mam mały problem:/biore tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe poniewaz jestem karmiącą mamą:)wczoraj jednak zapomniałam jej wziąść:/czy teraz mam normalnie dalej brać tabletki o tej samej porze,czy jak??prosze o pomoc:)i z góry dziękuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 10:22 am Temat postu: |
|
|
bierz o stałej porze ale do konca opakowania nie ufaj tabletkom i uzywaj prezerwatyw. _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 12:08 pm Temat postu: |
|
|
A nie jest przypadkiem tak, że dopuki kobieta karmi piersią to nie ma okresu?? No bo jeżeli nie ma okresu to i do zapłodnienia nie ma jak dojść _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aga xs Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 2:59 pm Temat postu: |
|
|
To zalezy m.in od tego jak czesto kobieta karmi dziecko piersia,bo jezeli nie jest to regularne karmienie to okres moze sie w kazdej chwili pojawic. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 3:10 pm Temat postu: |
|
|
i nawet jak karmi piersia caly zcas to po pologu czyli po 6 tygodniach od porodu moze juz wystapic okres ale nie musi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
moniuska
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 5:37 pm Temat postu: |
|
|
dokladnie tak jest:)tzeba sie zabezpieczac nawet jak sie karmi:)zaraz po pologu jesli sie wspolzyje mozna znowu zajsc w ciaze:)jeszcze szybciej niz normalnie:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 9:24 pm Temat postu: |
|
|
czesc, teraz mnie się pomylilo i wczoraj powinnam byla wziac 1 tabletke z kolejnego opakowania ale skapnelam sie dopiero dzisiaj rano i dzis wzielam 2 na raz. teraz mam pare pytan, czy dobrze zrobilam??
czy mam sie dodatkowo zabezpieczac? jesli tak to przez jak dlugi czas?
czy wszystko w porzadku :> _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 9:41 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem dobrze zrobilas.... jak sie zapomni tabletke to powinno sie ja wziasc a potem ta ktora przypada na ten dzien.... i powinnas sie zabezpieczac teraz.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|