Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
RocketQueen
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 12:06 am Temat postu: |
|
|
Plus123, dzięki za odpowiedź!
Test zrobiłam wczoraj - tj. 11 dni po stosunku, chyba trochę za wcześnie, ale chciałam trochę zadziałać na podświadomość i choć na chwilę się uspokoić. Wynik negatywny (na szczęście dla mnie).
Wczoraj dostałam okres, początkowo niepokojąco skąpy, jednak dziś się rozkręcił, pojawiły się skrzepy i wszystko wydaje się być w porządku... no właśnie, wydaje się, bo dopóki nie zrobię kolejnego testu, będę się chyba nadal trzęsła ze strachu Czy ta miesiączka to dobry objaw w moim przypadku? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 1:53 am Temat postu: |
|
|
Nie na szczęście bo niewiarygodny. Żeby był wiarygodny musi minać minimum 14-16 dni od stosunku.
I teraz zaczne swój monolog :
1.Skoro nie było wytrysku, to nie ma mowy o ciazy, bo żeby do ciazy doszło, potrzebna jest zarówno komórka jajowa jak i plemnik.
2. Wzięłaś escapelle. to czym się jeszcze martwisz?zwłaszcza, ze wziełaś ją zupełnie niepotrzebnie? _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 12:51 pm Temat postu: |
|
|
RocketQueen, nowicjuszka ma rację, nie ma możliwości, śpij spokojnie na dodatek dostałaś okres. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 1:54 pm Temat postu: |
|
|
rocketQueen odpowiedz mi na bardzo proste pytanie: dlaczego wzięłaś tabletkę po? przecież wytrysku nie było w Tobie... mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że zrobiłaś niezłą burzę hormonów dla swojego organizmu przyjmując ją niepotrzebnie, ot tak, bo panikujesz.. kobieto myśl racjonalnie i nigdy więcej nie faszeruj się niepotrzebnie.. <olaboga>
a tak w ogóle nie jesteś moim zdaniem gotowa na sex... i to bardzo, bo jeżeli Twoja wiedza ogranicza się do tego, że od włożenia penisa do pochwy zachodzi się w ciążę to wybacz. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
RocketQueen
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 3:43 pm Temat postu: |
|
|
nastja napisał: | rocketQueen odpowiedz mi na bardzo proste pytanie: dlaczego wzięłaś tabletkę po? przecież wytrysku nie było w Tobie... mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że zrobiłaś niezłą burzę hormonów dla swojego organizmu przyjmując ją niepotrzebnie, ot tak, bo panikujesz.. kobieto myśl racjonalnie i nigdy więcej nie faszeruj się niepotrzebnie.. <olaboga>
| Nie wiem, może faktycznie to było głupie, nigdy wcześniej nie uprawiałam seksu bez zabezpieczenia, teraz bałam się że 'może jednak coś tam się dostało', fakt - ot, spanikowałam. Nie dlatego, że jestem małolatą, która 'puszcza się' na lewo i prawo nie zdając sobie sprawy z konsekwencji, ale dlatego, że męczyły mnie wyrzuty sumienia, że poddałam się chwili i zdałam się jedynie na rozsądek (a raczej refleks) mojego faceta.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 4:33 pm Temat postu: |
|
|
jesli nie bylo wytrysku to i ciazy nie bedzie! to chyba logiczne ?
trzeba uwazac podczas uniesien i myslec nie tylko dolna czescia ciała ale i głowa
Dodano po 31 sekundach:
a jak facet ma kiepski refleks to tym bardziej powinniscie sie zaopatrzyc w gumki a nie brykac bez _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wykształciuch
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 9:24 pm Temat postu: |
|
|
nastja napisał: | a tak w ogóle nie jesteś moim zdaniem gotowa na sex... i to bardzo, bo jeżeli Twoja wiedza ogranicza się do tego, że od włożenia penisa do pochwy zachodzi się w ciążę to wybacz. |
A mnie nasuwa się takie przekorne pytanie - więc gdzie trzeb tego penisa wsadzić, aby kobieta zaszła w ciąże? w ucho? w oko? Prześledziłem wątki na tym forum i z żalem muszę stwierdzić, że dużo ludzi którzy radzą innym co należy robić, nie posiada samodzielnie wystarczającej wiedzy, aby pomóc sobie, a co dopiero innym... Zaś co do "wątpiącej" osoby - polecam następnym razem nie dać się ponieść ąż tak "chuci lubieżnej" (jak to kiedyś mawiano(, aby w ferforze walki zapomnieć o gumie. Sprawna pewnie wyjaśniła się po Twojej myśli, więc sądzę, że miałaś dobrą nauczkę, że nie ma co ryzykować
Zaś co do sprawy tabletki "po", to uważam, że postąpiłaś słusznie, mimo efektów ubocznych jakie tego typu tabletki wywołują. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masterofpulpets
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
mam pytanie. Ostatnio kochałem się z dziewczyną w bodajże 9 dniu cyklu. Podczas stosunku pękła prezerwatywa, lecz chwile przed stosunkiem wyciągnąłem członka a do wytrysku doszło po tym jak dziewczyna dokończyła ręką czyli, dobrą chwilę. Wg mnie i mojej dziewczyny były to dni nie płodne bo było po prostu sucho. Ona ma cykle tak 32-dniowe (+/- dwa dni). Byłem u lekarza rodzinnego zapytać o receptę na tabletke 72h no ale on mi powiedział że nie może tego przepisać, a nie każdy ginekolog to zrobi.
No i zachodzę w głowę czy mogło dojść do tego zapłodnienia.
I czy lekarz rodzinny może przepisać coś takiego czy nie? Bo z tego co mi wiadomo to może.
Będę wdzieczny za wyczerpujące odpowiedzi.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 3:12 pm Temat postu: |
|
|
tylko gin moze przepisac recepte...ewentualnie na pogotowiu mozna sie spytac, powinni pomoc.
jesli dokonczyla reka to było na dlugo przed wytryskiem. na moje oko jest OK nie ma potrzeby brania escapelle, tym bardziej ze ma dlugie cykle i owulacji nie było. ale to tylko moje zdanie. zrobicie jak bedziecie uwazali. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
masterofpulpets
|
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 4:05 pm Temat postu: |
|
|