Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 1:29 pm Temat postu: |
|
|
ja tak samo postawiłabym na 33 .. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 9:48 am Temat postu: |
|
|
A ja bym od 30odjęła 20 a od 33 odjęła 11 i już wiem, ze płodne przypadają od 10 do 22 dc...Pod warunkiem ze najkrotszy cykl ma 30 dni a najdłuzszy 33... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bitumiks
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 30, 2010 6:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam , mianowicie 7 dni temu uprawialiśmy petting z moją dziewczyną , ja nie miałem wytrysku , potem pieściłem ją , lecz jakaś tam częsc preejakulatu sie wydostała z mojego penisa. Lecz ja go prawie nie dotykałem i nie czułem nic na palcach , a palce wszedłem w nią ze 3 razy.Prosze o odpowiedź czy jest szansa zajścia w ciązę ? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Paź 31, 2010 8:47 am Temat postu: |
|
|
w prejakulacie nie ma plemnikow. pojawiaja sie tuz przed samym wytryskiem. wiec jesli było do niego daleko to miales na palcach zwykłe podniecenie. a ciaza w takim przypadku jest niemozliwa.
do tego potrzebne sa jeszcze dni płodne i owulacja a nie byle jaki dzien. spokojnie _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
RocketQueen
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 03, 2010 11:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
przeczytałam przed chwilą cały wątek, czuję jednak potrzebę dorzucenia swoich '5 groszy'.
24-go października kochałam się ze swoim chłopakiem, poniosło nas trochę i - dziś bardzo tego żałuję i wiem, że absolutnie nie powinniśmy tego zrobić - nie zabezpieczyliśmy się. Do wytrysku doszło już poza mną, nie poczułam nic oprócz kilku pchnięć, stosunek trwał bardzo krótko.
Wpadłam w panikę. Po licznych 'przepychankach' u lekarzy zdobyłam w końcu receptę na tabletkę 'po' - Esc wzięłam w trzeciej dobie, po ok. 60 godzinach, licząc się ze zmniejszeniem skuteczności. Musiałam jednak spróbować.
Partner próbuje mnie uspokajać, twierdzi że był ostrożny, jest pewien, że nic się do mnie 'nie dostało', ja jednak nie mogę przestać panikować.
Ostatnią miesiączkę miałam 6-go października, poprzednią 27-go sierpnia (!), odkąd pamiętam, moje cykle są bardzo nieregularne. Od kilku dni miewam bóle brzucha i żołądka, sądzę, że spowodowane nieustannym stresem, czasem odczuwam lekkie kłucie w lewym jajniku, nie zauważyłam jakichkolwiek zmian co do piersi - może są ciut powiększone, jak przed zbliżającym się okresem, ale nic poza tym... żadnego bólu głowy, mdłości. Jutro mam zamiar zrobić test, przyznaję, że cholernie dygam ze strachu.
Jak sądzicie - jak wysokie są szansę na ciążę w moim przypadku? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 5:20 pm Temat postu: |
|
|
RocketQueen, jeżeli stosunek był krótki, a partner doszedł już chwilę po wyjęciu to nie masz się czym martwic .. jeśli jednak do wytrysku doszło od razu po wyjęciu z pochwy, a na dodatek miałaś dni płodne to ciąża jak najbardziej możliwa .. tabletka tzw. "po" moim zdaniem została za późno zażyta, chociaż niby się mówi, że do 72 h .. jedynym wyjściem z sytuacji będzie test ciążowy lub test krwi .. życzę Ci, aby wynik był taki jakiego chcesz. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
on.
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 5:30 pm Temat postu: niby wiadomo.... |
|
|
hej, tak czytam i niby wszystko jest jasne i mi sie wydaje, że nie ma co panikować, ale moja partnerka myśli inaczej...
nie współżyliśmy a jedynie dochodziło do pieszczot, pojawiał się preejakulat ale do wytrysku nigdy nie doszło...
mojej partnerce spóźnia się @ już 5 dni...
a ostatnimi czasy Jej cykl malał z 28 26 24 dni i teraz nie ma okresu...
ostatni był 7.10 ale nie współżyliśmy....
wydaje mi sie że nie ma podstaw do ciąży...
nigdy nie było kontaktu bezpośredniego narządów płciowych, jedynie przez bielizne lub ubranie, i wydzielał sie płyn podczas podniecenia i to wszystko, a tu już 5 dni opóźnienia...
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 6:34 pm Temat postu: |
|
|
on., nie ma żadnych szans na ciążę, ponieważ wytrysku nie było, a po za tym nie uprawialiście stosunku .. ciąża wykluczona .. Twojej dziewczynie okres może się spóźniac przez: stres, leki, alkohol, męczącą podróż czy chorobę .. śpijcie spokojnie _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
on.
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 7:03 pm Temat postu: |
|
|
właśnie też tak myśle, ale czasem człowiek głupieje... bo to już 5,6 dni a tu nic... niby nerwy, stres były i to poważne... ale aż tak może na to wpływać... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
|
Wysłany: Pią Lis 05, 2010 7:39 pm Temat postu: |
|
|
on., tak, nerwy i stres mogą aż tak wpłynąc na okres .. najlepiej będzie jak Twoja dziewczyna się wyluzuje, weźmie ciepłą, relaksującą kąpiel lub Ty zabierz ją do kina lub na pizzę - żeby na chwilę o tym nie myślała .. ale jak nadal będzie się denerwowac to zróbcie test ciążowy, ale gwarantuje, że wynik będzie negatywny. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|