Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

preejakulat a plemniki

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Mar 25, 2010 8:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jesli nie doszedł to nie ma szans na ciaze..aleeeee
po 1: mialas płodne.. tym samym blisko owulacja itp.
po 2: wyjał przed samym wytryskiem a to najgorsza metoda jaka moze byc bo nie wiadomo czy nic nie poleciało wczesniej. a wystarczy ze mialas owulacje i ciaza murowana.
radze uwazac podczas dni płodnych Smile jednak uwazam ze w ciazy nie jestes.
ps - jak dlugi masz cykl? i ktorego to dnia sie stało?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika  
dede

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 5:29 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam takie pytanie. Jestem totalną histeryczką i ogólnie zachodzę w ciążę co miesiac i tym razem martwi mnie taka oto sytuacja- dotykałam członka na którym znajdował sie preejakulat, jednak w czaise no powiedzmy"pocierania"(wszyscy wiedza o co chodzi) o niego ręką praktycznie wszystko sie wysuszyło, a potem tą ręką dotknęłam na chwilę dłoń chłopaka a z kolei potem (już kończe ;p) chłopak włożył mi palec do pochwy to czy jest mozliwe, że ta wręcz nie zauważalna ilość preejakulatu mogła przyczynić się do zapłodnienia? (o ile oczywiscie w międzyczasie się nie wytarł). Dodam, ze był to moje dni płodne.
Dodam jeszcze tylko, ze do wytrysku w ogle nie doszło i nei było go też na długo przed tym zdarzeniem
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dede napisał:
Jestem totalną histeryczką i ogólnie zachodzę w ciążę co miesiac

Pierwsze co mi się nasuwa po przeczytaniu tego tekstu ... pomyśl czy jesteś gotowa na seks jak masz takie napady.... ale nie mnie to oceniać.

Drugie: ak byś poczytała troszkę to co tu cały czas włakujemy, to byś wiedziała że w preejakulacie nie ma plemników, jedynie na krótko przed wytryskiem pojawia się w nim porcja plemników zdolna do zapłodnienia. Zjawisko wytrysku i kropelkowania są nierozłączne.

CO za tym idzie nie ma wytrysku nie ma plemników w preejakulacie = nie ma ciazy.

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 7:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem, że nie jestem gotowa dlatego o zwykłym stosunku w ogóle nie ma mowy. Myślałam, ze z czasem mi ta panika przejdzie ale jak widać nic z tego, już nie wiem za bardzo co z tym zrobić. Przeczytałam całe to forum i byłam spokojna tylko z kolei trafiłam na strone ponton.org.pl gdzie osoby odpowiadające napisały mi, że każde wprowadzenie preejakulatu do pochwy wiąże się z ryzykiem i to wzbudziło mój niepokój. W każdym razie dziękuję za odpowiedź i poświęcony mi czas:)
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Kwi 08, 2010 9:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dede powiem ci tak... na innych forach to jest takie "straszenie" zeby malolaty bardziej uwazaly - co jest jak walka z wiatrakami bo one zwykle po fakcie sie interesuja. Po drugie ktos cos palnal nie majac wiedzy na ten temat i tak sie to roznioslo. Trzeba miec poprawke.

A wierz mi nie bylo tu na tym forum sytuacji zeby z preejakulatu, bez wytrysku dziewczyna zaszla w ciaze. jedynie moga sie pojawic w wyniku kropelkowania bezposrednio przed wytryskiem (dlatego stosunek przerywany nie jest metoda antykocnepcyjna).

Bez obaw w ciazy nie bedziesz, a na przyszlosc zastanow sie czy jestes gotowa... na takie rzeczy... bo to ty musisz czuc komfort psychiczny a nie strach

Dodano po 18 sekundach:

Pamietaj to ma byc przyjemnosc dla obojgu partnerow a nie tylko dla 1.

PostWysłany: Sob Kwi 10, 2010 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tamta strona prowadzona jest przez edukatorów seksualnych dlatego sądziłam, ze udzielą mi najbardziej wiarygodnej, potwierdzonej naukowo odpowiedzi, ale teraz jak czytam inne ich odpowiedzi, to też mam wrażenie, ze oni wolą założyć, że wszystko jest niebezpieczne ku przestrodze nastolatków. W kazdym razie ja się uspokoiłam i jestem Ci wdzięczna za wszystkie odpowiedzi:)
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Kwi 10, 2010 5:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Trzeba mieć poprawkę na niektóre fora, bo często jest tak ze ktoś coś palnie i potem idzie plota w świat.... Confused A tak jak opisałaś zajść w ciażę sie nie da.

Powodzenia życzę i na przyszłość mniej stresujących sytuacji Smile

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Sob Kwi 10, 2010 6:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dede - mala_mi ma rację Smile jeśli panicznie się boi zajścia w ciąże to nie powinno się współżyc na pewno Mr. Green
ja miałam tak samo jak Ty, co miesiąc zachodziłam w ciążę, co miesiąc strach, panika, depresja, płacz, zgrzytanie zębami, nawet, jeśli nie miałam terminu miesiączki Cool
trzeba wziąśc na luz i powiedziec sobie: "dzieci z powietrza się nie biorą" lub pozostac w abstynencji seksualnej Wink
a ciąży tutaj nie widzę, chyba, że .. w Twojej głowie Mr. Green

pozdrawiam cieplutko Razz
sanderus

PostWysłany: Nie Maj 09, 2010 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No w końcu normalne forum, to mówicie że w prejakulacie nie ma plemników..hmm no w sumie prawda bo stosuje tą metodę od 3 lat i nie ma wpadki, tylko takie pytanko pleminiki pojawiają się tuż przed wytryskiem ? czyli jesli ktoś np wyciąga członka przed wytryskiem i dokończa ręką ? tak na oko z 10 sec przed wytryskiem to jest szansa na zapłodnienie ?

A i takie pytanko, czy wysiłek fizyczny ma wypływ na okres ? ostatnio ze swoją zaczełem pracę roznoszenie gazet, wiecie ciężki wózek plus dużo latania czasami po 7h dziennie latania i chyba jej się okres rozregulował bo dziś powinna dostać ale okresu brak, jakichkolwiek objawów ciąży także brak, test ciążowy negatywny x2 czyli zalecacie poczekać czy wybrać się do gina bo coś może być nie tak ?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Maj 09, 2010 10:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczekać...Organizm to nie maszyna...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 6 z 42