Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 9:34 pm Temat postu: |
|
|
A podaj mi jeszcze ile trwa u niej miesiaczka wtedy sie dowiemy ktorego dnia cyklu sytuacja miala miejsce.
DNi plodne ma srednio od 12 dnia cyklu - przy zalozeniu ze nie miala stresow i nic sie nie przesunelo. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Czesc dziewczyny - mam pytanie :
Cykl ( pierwszy beztabletkowy bo odstawilam Qlaire) mialam 32 dniowy.
W 3 dzien miesiaczki kochałam sie z facetem w sumie 3 na 4 dzień w nocy. Dzisiaj jest 5 dzien okresu.
A wracajac do sedna - stosunek byl przerywany - wytrysk był poza mną, nie wiem czy kropelkowanie bylo czy nie bo akurat moj facet nie umie tego wyczuć. Po stosunku standardowo - toaleta, mycie i tampon. Wiem,ze zadna z was nie da mi 100% pewnosci - ale czy sa szanse na to,ze moge zajsc w ciaze? Co prawda miesiaczka to zwykle dni nieplodne - dlatego sie zgodzilam - a wystrysk byl poza mną... chociaż teraz sie zastanawiam czy stresować sie mocno czy tak troche:] |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Maj 19, 2010 7:10 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | nie wiem czy kropelkowanie bylo czy nie bo akurat moj facet nie umie tego wyczuć. |
Zaden facet nie potrafi wyczuc kropelkowania
Miesiaczki ale twojej "naturalnej" czy przez miesiaczke rozumiesz krwawienie z odstawienia.
jesli MIalas naturalna miesiaczke - no to szanse sa male, jesli jednak mowisz o krwawieniu z odstawienia - w ciaze tak czy siak mozesz zajsc w ciaze gdyz jest to sztuczne krwawienie, a ciaglosc antykoncpecji nie jest zachowana bo nie zaczniesz brac kolejnego opakowania.
wytrysk nastapil zaraz po wyjsciu z Ciebie czy po paru minutach? To tez jest bardzo istotne przy okreslaniu czy sa szanse na ciaze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 1:00 am Temat postu: |
|
|
To byla miesiaczka - tabletki odstawilam 36 dni temu. Kochalismy sie w 3 dzień jej trwania - a trwa do teraz - dzisiaj jest 4 dzien, w sumie zaczyna sie 5 bo jest 1 w nocy!
Wytrysk był może jakies 2 sekundy po tym jak ze mnie wyszedł. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 8:08 am Temat postu: |
|
|
malixa myślę że szanse są bliskie zeru - wiadomo po odstawieniu tabletek organizm czasem dziwnie reaguje i nie mamy pewności czy CI się cykl nie skrócił. Ale nie sądzę aby z tego wynikła ciąża. Musiałabyś mieć ogromnego pecha. No wytrysk był "na styk" a takie sytuacje, bywają niestety ryzykowne, i nikt nie da ci 100% gwarancji że nie ma szans na ciąże. Wiadomo ze każdy stosunek bez zabezpieczenia jest ryzykowny i nie stosując metod antykoncepcji musisz liczyc sie z mozliwoscia "wpadki" bo stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcyjna poczytaj sobie na internecie ile wynosi dla niej wskaźnik Perla i co on oznacza i sama wyciągnij wnioski. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 9:24 pm Temat postu: |
|
|
To wiem - spokojnie - gdy dzialają emocje - mózg przestaje pracować. Nie chodzi mi o to, żebyś mi dawała jakąkolwiek gwarancje - bo wiem, że kochana nie możesz i jest to dla mnie logiczne. Po prostu przeczytałam na kilku forach wypowiedzi i zgłupiałam, bo odniosłam wrażenie, że bardziej straszą małolaty niezabezpieczonym sexem niż piszą jak jest.
Wiem,ze wytrysk był na styk ale z 2 strony - miesiączka, która trwa nadal, teoretycznie dni nieplodne, wytrysk nie był we mnie.
Szanse na ciąże sa zawsze ale jak piszesz mi tez sie wydaje, że w tym przypadku bliskie zeru.
Co do antykoncepcji to musialam poczekac wlasnie do tego okresu by moc isc do ginekologa i opracowac jakas inna metode bo hormony w moim przypadku odpadaja niestety.
Wstrzmywalam sie przez caly miesiac bo nie chcialam wpasc , wiec pomyslalam,ze 3 dc to najlepszy moment. Trzymaj kciuki by bylo ok, czyli brak ciazy...
Na moje nie powinno jej byc - na "twoje" tez , wiec jedna ( normalna ) opinia mi wystarczy i za to ci dziekuje:* |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 9:55 pm Temat postu: |
|
|
mala_mi no wiesz małolaty naprawdę nei myślą, a jak sie mowi to jest dla tych którzy nie chcą. Często jest tak ze małolata raz pojdzie do lozka i zajdzie w ciaze a malzenstwa ktore pragna dziecka latami miec go nie moga. Wiec jak widac na to nie ma reguly, u jednych wystarczy 1 stosunek i konczy sie pozywtywnym testem u innych lata staran i nic.
Jednakze napisalam ze w Twoim przypadku sznase na ciaze sa bliskie zeru, bo musialby ci sie mocno cykl skrocic. NIestety stwierdzenie ze w czasie miesiaczki nie jest mozliwe nie jest do konca prawdziwe, bo wszystko zalezy od dlugosci cykli. No ale mysle ze tutaj nie ma co gdybac. CIazy z tego nie powinno byc _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 12:54 am Temat postu: |
|
|
Tez tak sadze - ale wolalam sie upewnic bo po niektorych forach zglupialam po prostu!
Fajnie bylo pogadac normalnie i uzyskac odpowiedz - tez normalną bez zbędnych umoralniań
A tak na marginesie - to juz sie doczekac nie moge az jakas normalna antykoncepcje ktos dla mnie wymysli:/
Jak ja bym chciala zeby hormony mi pasowaly jak to bylo kiedys...
No coz zobaczymy co moj gin wymysli tym razem oby cos sensownego bo takich akcji jak dotychczas (escapelle) i ta ostatnio sex w 3 dc to ja dluzej nie zniose:/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 10:16 am Temat postu: |
|
|
A plastry?Albo moze tabletki jednoskladnikowe...Skoro na zlozone reagujesz zle...
Ale juz Koniec off'a _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malixa
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Tylko Ci odpisze - plastry - odpadaja i jednoskladnikowe - sprawdzalam tez :/ |