Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

preejakulat a plemniki

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Maj 15, 2010 9:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A podaj mi jeszcze ile trwa u niej miesiaczka wtedy sie dowiemy ktorego dnia cyklu sytuacja miala miejsce.

DNi plodne ma srednio od 12 dnia cyklu - przy zalozeniu ze nie miala stresow i nic sie nie przesunelo.

Otrzymał 7 podziękowań w 7 postach

Ostrzeżeń: 1
PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 5:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczyny - mam pytanie :
Cykl ( pierwszy beztabletkowy bo odstawilam Qlaire) mialam 32 dniowy.
W 3 dzien miesiaczki kochałam sie z facetem w sumie 3 na 4 dzień w nocy. Dzisiaj jest 5 dzien okresu.
A wracajac do sedna - stosunek byl przerywany - wytrysk był poza mną, nie wiem czy kropelkowanie bylo czy nie bo akurat moj facet nie umie tego wyczuć. Po stosunku standardowo - toaleta, mycie i tampon. Wiem,ze zadna z was nie da mi 100% pewnosci - ale czy sa szanse na to,ze moge zajsc w ciaze? Co prawda miesiaczka to zwykle dni nieplodne - dlatego sie zgodzilam - a wystrysk byl poza mną... chociaż teraz sie zastanawiam czy stresować sie mocno czy tak troche:]
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Maj 19, 2010 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
nie wiem czy kropelkowanie bylo czy nie bo akurat moj facet nie umie tego wyczuć.

Zaden facet nie potrafi wyczuc kropelkowania Confused Exclamation

Miesiaczki ale twojej "naturalnej" czy przez miesiaczke rozumiesz krwawienie z odstawienia.

jesli MIalas naturalna miesiaczke - no to szanse sa male, jesli jednak mowisz o krwawieniu z odstawienia - w ciaze tak czy siak mozesz zajsc w ciaze gdyz jest to sztuczne krwawienie, a ciaglosc antykoncpecji nie jest zachowana bo nie zaczniesz brac kolejnego opakowania.

wytrysk nastapil zaraz po wyjsciu z Ciebie czy po paru minutach? To tez jest bardzo istotne przy okreslaniu czy sa szanse na ciaze

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 1:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To byla miesiaczka - tabletki odstawilam 36 dni temu. Kochalismy sie w 3 dzień jej trwania - a trwa do teraz - dzisiaj jest 4 dzien, w sumie zaczyna sie 5 bo jest 1 w nocy!
Wytrysk był może jakies 2 sekundy po tym jak ze mnie wyszedł.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 8:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

malixa myślę że szanse są bliskie zeru - wiadomo po odstawieniu tabletek organizm czasem dziwnie reaguje i nie mamy pewności czy CI się cykl nie skrócił. Ale nie sądzę aby z tego wynikła ciąża. Musiałabyś mieć ogromnego pecha. No wytrysk był "na styk" a takie sytuacje, bywają niestety ryzykowne, i nikt nie da ci 100% gwarancji że nie ma szans na ciąże. Wiadomo ze każdy stosunek bez zabezpieczenia jest ryzykowny i nie stosując metod antykoncepcji musisz liczyc sie z mozliwoscia "wpadki" bo stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcyjna poczytaj sobie na internecie ile wynosi dla niej wskaźnik Perla i co on oznacza i sama wyciągnij wnioski.

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 9:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To wiem - spokojnie - gdy dzialają emocje - mózg przestaje pracować. Nie chodzi mi o to, żebyś mi dawała jakąkolwiek gwarancje - bo wiem, że kochana nie możesz i jest to dla mnie logiczne. Po prostu przeczytałam na kilku forach wypowiedzi i zgłupiałam, bo odniosłam wrażenie, że bardziej straszą małolaty niezabezpieczonym sexem niż piszą jak jest.
Wiem,ze wytrysk był na styk ale z 2 strony - miesiączka, która trwa nadal, teoretycznie dni nieplodne, wytrysk nie był we mnie.
Szanse na ciąże sa zawsze ale jak piszesz mi tez sie wydaje, że w tym przypadku bliskie zeru.
Co do antykoncepcji to musialam poczekac wlasnie do tego okresu by moc isc do ginekologa i opracowac jakas inna metode bo hormony w moim przypadku odpadaja niestety.
Wstrzmywalam sie przez caly miesiac bo nie chcialam wpasc , wiec pomyslalam,ze 3 dc to najlepszy moment. Trzymaj kciuki by bylo ok, czyli brak ciazy...
Na moje nie powinno jej byc - na "twoje" tez , wiec jedna ( normalna ) opinia mi wystarczy i za to ci dziekuje:*
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Maj 20, 2010 9:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi no wiesz małolaty naprawdę nei myślą, a jak sie mowi to jest dla tych którzy nie chcą. Często jest tak ze małolata raz pojdzie do lozka i zajdzie w ciaze a malzenstwa ktore pragna dziecka latami miec go nie moga. Wiec jak widac na to nie ma reguly, u jednych wystarczy 1 stosunek i konczy sie pozywtywnym testem u innych lata staran i nic.

Jednakze napisalam ze w Twoim przypadku sznase na ciaze sa bliskie zeru, bo musialby ci sie mocno cykl skrocic. NIestety stwierdzenie ze w czasie miesiaczki nie jest mozliwe nie jest do konca prawdziwe, bo wszystko zalezy od dlugosci cykli. No ale mysle ze tutaj nie ma co gdybac. CIazy z tego nie powinno byc Smile

PostWysłany: Pią Maj 21, 2010 12:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tez tak sadze - ale wolalam sie upewnic bo po niektorych forach zglupialam po prostu!
Fajnie bylo pogadac normalnie i uzyskac odpowiedz - tez normalną bez zbędnych umoralniańRazz
A tak na marginesie - to juz sie doczekac nie moge az jakas normalna antykoncepcje ktos dla mnie wymysli:/
Jak ja bym chciala zeby hormony mi pasowaly jak to bylo kiedys...
No coz zobaczymy co moj gin wymysli tym razem oby cos sensownego bo takich akcji jak dotychczas (escapelle) i ta ostatnio sex w 3 dc to ja dluzej nie zniose:/
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Maj 21, 2010 10:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A plastry?Albo moze tabletki jednoskladnikowe...Skoro na zlozone reagujesz zle...

Ale juz Smile Koniec off'a Wink
malixa

PostWysłany: Sob Maj 22, 2010 8:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tylko Ci odpisze - plastry - odpadaja i jednoskladnikowe - sprawdzalam tez :/
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 8 z 42