Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problem z moją wagą

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KOBIETA

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Wrz 06, 2006 1:00 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja mysle ze kiedy juz skonczy sie u ciebie okres dojrzewania proporcje twojego ciala sie zmienia i nawet jesli pozostaniesz szczupla jednoczesnie staniesz sie bardziej kobieca. To bedzie nie tylko kwestia figury ale calosci poczawszy od rysow twarzy a na osobowosci skonczywszy. Na razie twoje cialo jest w takim trudnym i dziwnym okresie przejsciowym. Ja w twoim wieku mialam problem wrecz przeciwny Wink Tez marzylam o tym ze bede kiedys inna czyli szczupla i ze ludzie beda uwazac mnie za ladna. I wiesz co- wcale nie jestem szczupla a mimo to wiekszosc ludzi twierdzi ze wcale niebrzydka ze mnie kobita Laughing
W atrakcyjnosci jest cos takiego co plynie z wnetrza. Kobieta ktora akceptuje siebie podkresla swoje atuty i nie afiszuje sie z tym czego w sobie nie lubi zawsze jest postrzegana przez innych jako osoba atrakcyjna chocby nawet nie pasowala do jakiegos tam stereotypowego idealu. To co myslisz o sobie ma kolosalny wplyw na to co mysla o tobie inni. Dopoki traktujesz swoje cialo jak problem i wroga wysylasz do ludzi sygnaly- nie jestem ladna nie jestem atrakcyjna. Wiem ze w twoim wieku trudno jest znalezc w sobie cos ladnego ale sprobuj Smile
Co do okresu to owszem teoretycznie powinien byc regularny ale malo ktora kobieta ma tak od razu. Moze sie to regulowac nawet do 21 roku zycia bo do tego wieku rozwija sie uklad hormonalny.
Okres trwa mniej wiecej 4-7 dni. To jest normalne.
i powiem ci jeszcze ze sam fakt ze zaczelas miesiaczkowac swiadczy o tym ze z twoja waga wcale nie jest tak zle. Jesli dostajesz okres co miesiac to znaczy ze zawartosc tluszczu w twoim organizmie jest prawidlowa i problem moze lezec co najwyzej w wygladzie zewnetrznym Wink Oczywiscie wizyty u lekarza nie odradzam Wink
Stajesz sie kobieta. Dorastasz. To jest szalenie trudny i dziwny proces. Jeszcze nie raz bedziesz zawiedziona ze cos w zyciu nie idzie po twojej mysli. Nie tylko w wygladzie zewnetrznym. Niestety tak wlasnie wyglada doroslosc do ktorej wszystkim sie tak spieszy Razz Pierwszy objaw jest taki ze przestaje ci byc wszystko jedno Wink
Ale wierze ze znajdziesz w sobie troche akceptacji dla samej siebie troche dobroci dla wlasnego ciala i za pare lat zobaczysz w lustrze kobiete ktora jest piekna bo jej piekno plynie z czegos wiecej niz wyglad zewnetrzny ktory przeciez zmienia sie przez cale zycie Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
anonim 13
Gość

PostWysłany: Sro Wrz 06, 2006 4:44 pm    Temat postu: problem z moją wagą Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o to czy boli mnie brzuch to odpowiedź brzmi : nie. Już od dawna nie mam z tym problemów. Tylko co mam powiedzieć moim znajomym jeśli znowu będą się przyczepiać do mojego wyglądu?Chciałabym aby traktowali mnie normalnie ja im nie przypominam codziennie o ich wadach bo lubie ich takich jakimi są. Boje się zapytać moją mame czy pójdzie ze mną do lekarza bo zawsze gdy poruszam ten temat ona mówi że przesadzam i że wkońcu przyjdzie czas kiedy przytyje. Najbardziej dręczy mnie to, że moje życie to koszmar. Już wole być troche grubsza niż taka jaka jestem. Przecierz moi znajomi wiedzą, że ja bardzo dobrze sie ucze co roku od 3 lat zdaje z czerwonym paskiem, nie jest mi nie dobrze, nie jestem blada i nie zachowuje się jak człowiek który nie ma na nic siły. Z wf-u miałam 5 i kiedyś pokonałam dużo grubszą ode mnie koleżanke w siłowaniu na ręke, no i co ważne wszyscy widzą, że ja jem. To na pewno nie są skutki nie jedzenia. Po dobno moja siostra która ma teraz 23 lata w młodości też była taka szczupła a teraz wygląda moim zdaniem świetnie, jest bardzo ładna.
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Wrz 06, 2006 6:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli tka właściwie są 2 kwestie.

1) Sprawa otoczenia i samooceny
2) Kwestia wizyty u lekarza.

Drógą można załatwić przy zwykłej wizycie u lekarza, pozatym jeżeli masz wiecej niżeli 16 lat sama możesz iść do lekarza. Wystarczy pediatra (chodzi sie do 18 roku żcyia do pediatry Wink a przepisy stanowią że nie trzeba skłądać deklaracji o lekarzu pierwszego kontaktu do 21 roku życia Wink ) - więc to żadna ujma, no tak ten lekarz sie nazywa, choć owszem brzmi to nieco dziwnie jak 18 czy 17 latek ma iść do pediatry Razz zwłaszcza dla młodych ludzi.

Co do pierwszego problemu, znam go z autopsji, też miałem problemy z akceptacja, mam go nawet czasami do teraz.
Jak byłem młodszy to zadawałem sie z dziecmi które też nie miał lekko w tym temacie Wink z "grubym" utrzymuje kontakty do teraz, a znamy sie od zerówki.

Teraz to poprostu śmieje sie z takich ludzi którzy wytykają innychy i zwracają na to szczególna uwage.
Sam sie nauczyłem śmiać z siebie, że niski że pryszczaty Wink
To też rozluźnia atmosfere, wiadomo że nie trzeba przy takiej osobie trzymać sie jakiś zasad.
No czasem nawet grupa dobrych znajomych przesadzi, ale to chwilowe, zapomną sie albo coś. Każdemu sie zdarza wypalić coś a potem pomyśleć "cholera po co ja to mówiłem".
Mi też to sie zdarza.
Dobrze jest wyjśc na przeciw ludzią, czasem pogadać gdy mają doła, obronić ich czy wesprzeć, choćby w takich pierdołach jak jakaś 3 jedynka w tym samym dniu w szkole, czy podczas bieganiu na w-f'ie.
Oczywiście nie zjednasz wszystkich, ale pare osób za pewien czas przekona sie do Ciebie, i będą mieli w dupie to jak wyglądasz, będa wiedzieć że mogą liczyć na Ciebie i to przeważy nad tym jak wyglądasz.

Często sie zdaje że my mamy źle, no bo nas to rusza, a problemy innych nie zawsze tak nas ruszają.
Nie trzeba być jakimś tam bohaterem czy "matką polką" Wink

Ja poznałem po 2 latach osoby których moge chyba nazwać przyjacółmi, może nie do grobowej deski, ale wiem że mnie nie odżucą, a bywało ciężko, bardzo ciężko dla mnie.
Na jakieś dobra setka ludzi z którymi przebywam są 4, jak coś sie dzieje to moge stać koło nich i liczyć na to że nie dostane od nich po głowie Wink
Dużo nie dużo? Sam nie wiem, musi wystarczyć.
Powrót do góry
anonim 13
Gość

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 6:40 pm    Temat postu: problem z moją wagą Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A co wchodzi w skład diety bezglutenowej?
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 7:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A skąd wiesz że ona będzie odpowiednia? Bo ktoś tak twierdzi że jemu pomogła(?).
Zakładam że chcesz ją zastosować.
Powrót do góry
smerfetka

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 07, 2006 10:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w diecie bezglutenowej nie wolno jesc nastepujacych produktow ktore zawieraja takie składniki : zbóż , glutanamin sodu , bułka tarta .Nalezy rowniez uwazac na syropy glukozowe gdyz moga w swoim skladzie zawierac gluten.Nalezy byc pod stała kontrola lekarza..Wiec praktycznie nic nie mozna , bo nawet w czekoladzie sa sladowe ilosci glutenu ..Jednak sa specjalne sklepy ze zdrowa zywnoscia w ktorych mozna kupic chleb , ciasto itp. Mozna ziemniaki , ryz i soje Razz Polecam forum : forum.celiakia.pl tutaj pisze duzo na temat tej choroby ..
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2006 11:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale jesli nie masz celiakii to jedzac produkty bezglutenowe schudniesz jeszcze bardziej wiec naprawde najpierw powinnas poradzic sie lekarza.
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 08, 2006 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Też tak myśle, dbanie o siebie, pilnowanie składników jedzenia proporcji, jak najbardziej tak, tylko z SENSEM.

Po co próbować na własną ręke jakiś diet, itd. Jak można poprostu pujść do dietetyka który ustali odpowiednią diete, pory oraz ilości, tak aby uzyskać porządany efekt Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3