Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Problem z oczami ( ból, dyskomfort itp. )- zbiorczy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Okulistyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
natalmania

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 22, 2008 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

O, merci za odpowiedz Smile Ja jednak potrzebuje takich na noc, bo czasem zdarzaja sie takie dni, ze soczewki sa potrzebne i w ciagu dnia i w nocy Wink A orientujesz sie moze w ich cenie?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Niiedostepna00

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 11:20 am    Temat postu: Nitka Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Mam problem. Od jakiegoś czasu, paru dni, w lewym oku pojawiła mi się czarna nitka, która płynie tam gdzie się spojżę. Wczoraj jej nie miałam, a dzisiaj rano wstalam, i oko lewe mnie bolało jak patrzałam się np. w lewo i pojawiła się czarna nitka. Czy ktoś, kto się na tym zna, mógłby mi powiedzieć co to jest? Lub co mam z tym zrobić? Strasznie mnie to denerwuje.
Pozdrawiam Smile
Powrót do góry
mewa81

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 3:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najlepiej bedzie jesli przejdziesz sie do lekarza, on na pewno Ci pomoze.
Powrót do góry
helenabonn

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to może być początek zaćmy - ale podstawa to jest wizyta u okulisty, albo chociaż porządnego optyka i zrobienie podstawowych badań!!
Powrót do góry
12345678

PostWysłany: Wto Sty 13, 2009 7:25 pm    Temat postu: Coś wpadło mi do oka :/ Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

Przed chwilą mały kawałek (a właściwie kilka) plastiku wpadł mi do oka, udało mi się wyciągnąć chyba wszystko, przemyłem oko wodą, ale niestety nadal "czuje" to oko jakoś dziwnie, inaczej niż zawsze . Jak się przypatrzę w lustrze to widzę takie czerwone jakby plamki koło tęczówki (po tej stronie "koło nosa"), natomiast w drugim "zdrowym" oku tego nie widzę.
Czy to może być coś poważnego ? Mam się czego obawiać ?

BARDZO proszę o pomoc Crying or Very sad

Z góry ogromnie dziękuje za jakąkolwiek pomoc !

Pozdrawiam,
Powrót do góry
tallka

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sty 14, 2009 12:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

najlepiej udać się o poradę do okulisty. on najlepiej oceni, czy wszystko zostało usunięte i dokładnie oczyszczone.
dziwne uczucie może być spowodowane podrażnieniem rogówki (w końcu jest bardzo unerwiona) i może pobolewać jeszcze jakiś czas.
ALE!- ponieważ nigdy nie wiadomo, co mogło być na tych plastikowych okruszkach i co w Twoim oku jeszcze siedzi- lepiej nie ryzykować i udać się do fachowca Smile duże (duże dla gałki ocznej; nie koniecznie dla nas) urazy, które uległy zakażeniu mogą ostatecznie doprowadzić do blizn i pogorszenia widzenia, CZEGO NIE CHCESZ, prawda?
Powrót do góry
mpawlak

PostWysłany: Pią Kwi 24, 2009 6:56 pm    Temat postu: Choroby oczu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Od dłuższego czasu mam problem z oczami ciągle mnie pieką kłują bądź też bolą. Najgorsze są bóle zlokalizowane nad wewnętrznymi kącikami oczu. Do tego dochodzi nadwrażliwość na kosmetyki, nie mogę używać kremów do twarzy gdyż ból oczodołów jest nie do wytrzymania, mam również nadwrażliwość na zapachy. Dodam tylko że wizyty u okulistów i alergologów nic nie dały. Leczenie lekami przeciwalergicznymi i kroplami do oczu nie przyniosło rezultatów. Proszę o kontakt tych którzy mają podobne problemy.
Powrót do góry
prokata

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 10:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja miałam podobne objawy przez długi czas, nie pomógł mi dermatolog ani okulista, dopiero gdy zrobiłam szczegółowe badania alergologiczne wyszło że to alergia, teraz biorę leki i wszystko jest w należytym porządku. Chyba że u ciebie to są objawy jakiegoś wewnętrznego zapalenia. W każdym razie nie można tego lekceważyć. Pozdrawiam
Powrót do góry
mpawlak

PostWysłany: Pon Kwi 27, 2009 9:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jakie testy alergologiczne miałaś wykonywane? Ja miałam robione testy wziewne, które prawie nic nie wykazały. L ekarz w ciemno stwierdził że to alergia i brałam ok. 3 miesięcy amertil. W jakim czasie u ciebie nastąpiła poprawa i jakie leki przeciwhistaminowe bierzesz?Czy używasz kropli przeciwalrg. do oczu?
Powrót do góry
Piortekkkk

PostWysłany: Sro Maj 20, 2009 10:57 am    Temat postu: Zmęczone oczy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bez względu na to, czy śpię 5 godzin, czy 10 godzin, zawsze mam zmęczone oczy. Od małego miałem ciemne zakola pod oczami, ale od paru lat moje oczy są bardziej przekrwione i mimo, że mój organizm jest wypoczęty, przez moje oczy czuje się zmęczony.

Byłem wcześniej u specjalisty to też mówił, że mam zmęczone oczy, ale wtedy byłem u niego w innej sprawie, po badaniach wyszło, że mam zdrowe oczy i bardzo dobry wzrok, tylko powiedział, że muszę więcej odpoczywać, bo są zmęczone. Ale ja odpoczywam bardzo dużo i dalej mam ten problem. Zanim wstanę z łóżka to muszę bardzo długo zmuszać się do otwarcia oczu, dużo dłużej niż kiedyś.

Mam coś robić z tym problemem, czy wyolbrzymiam?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Okulistyka Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Następny
Strona 6 z 14