Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pią Maj 22, 2009 6:29 am Temat postu: |
|
|
Piortekkkk
Objaw wskazuje na chroniczne zapalenie spojówek(może nawet na tle alergicznym,bez badania nie można ocenić)Można stosować np:Starazolin krople do oczu,Betadrin
Decymal Euphrasia
Sulfacetamidum 10%.
w aptece bez recepty. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
On27
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Maj 25, 2009 2:53 pm Temat postu: |
|
|
tez tam ten problem.Ciagle chce mi sie spac,mam zmeczone oczy ,czesto mnie bola.Zanim dojde siebie po obudzeniu mija godzina nawet wiecej.Zwalam wine na pogode i leki ktore biore obnizajace puls i cisnienie.Zauwazylem pogorszeni wzroku od kiedy biore te leki.Zrobilem sobie badanie oczu i niestety bede musial nosic okulary |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Justyna G.
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 2:15 pm Temat postu: Powiększająca się, biała plamka na oku |
|
|
dzień dobry mam poważny problem rok temu zauważyłam że na oku tzn na soczewce mam biała plamke a gdy mnie oko zaczeło boleć to po paru dniach ta plamka stawała sie bardzo duża nie wiem co mam robić bo teraz ta plamka jest coraz to większa
zmieniłam tytuł na bardziej sugerujący treść. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Pią Paź 09, 2009 8:50 pm Temat postu: |
|
|
Justyna G.
Objaw wskazuje na zaćmę.
Do okulisty,mogą wystarczyć odpowiednie okulary lub operacyjne usuwa się chorą soczewkę, która zostanie wymieniona na soczewką z tworzywa sztucznego.Lek.okulista oceni jakie podjąć leczenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
markus9292
|
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 9:15 pm Temat postu: Wyskrobiny z oczu |
|
|
Witam!
Mam pytania dotyczące wyskrobin z oczu
1. Czy to boli?
2. Czym oni to robią?
Proszę o szybką odpowiedź bo nie mam za dużo czasu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Sro Paź 14, 2009 9:41 pm Temat postu: |
|
|
markus9292
Nie boli tyle co odczucie swędzenia,pobiera się tzw.wymazówką transportową(np alginianu wapna) to nic innego jak szpatułka a polega na potarciu od zewnętrznej strony oka do spojówki. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marcin2284
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 10:46 pm Temat postu: Bardzo prosze o pomoc.... |
|
|
Mam problem od 2 dni a mianowicie wszystko zaczelo sie w pracy, pracuje w mc donalds w londynie ma kontakt z goracym powietrzem bo pracuje na kuchni,jest tam suche powietrze i klikatyzowane, malo spie 5 godz to max pracuje 12h i dwa dni temu przy gwaltownym skreceniu glowy w lewa strone poczulem tak jakby prawe oko zostalo w lewej ozycji przy skrecie glowy a lewe oko bylo normalnie proste i odczylem tak jakby mial zeza (a w zeczywistosci jestem krotko zwroczny nie mam zeza nosze okulary) i strasznie zaczelo mi sie krecic w glowie przez kilkanascie sekund. Ale to ustalo i widze dobrze ale czuje ze mnie to oko a dokladnie tak jakby pod okiem boli, gdy patrze w lusterko mam tak jakby powiekszona zylke w prawym oku po lewej stronie troche sa zaczerwienione i czyje tak jakby byly suche.Bardzo prosze o jak najszybsza odpowiedz co mi moze dolegac dla czego tak sie stalo i czy mi to przejdzie a do polski nie moge zjechac zeby przebadac oczy, mam krople DICORTINEFF czy po nich przejdzi czy moge je uzyc? Bardzo rosze o jak njszybsza odpowiedz. Marcin!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
|
Wysłany: Czw Paź 29, 2009 11:16 pm Temat postu: |
|
|
marcin2284
DICORTINEFF Ci nie pomoże,objaw
[quote:6ffaeac69f="marcin2284"]powiekszona zylke w prawym oku po lewej stronie troche sa zaczerwienione |
wskazuje na stany zapalne,wzrost ciśnienia,osłabienie organizmu a warunki w jakich pracujesz pogłębiają ten stan w tym neurologiczny.Sen i odpoczynek to jest lek na Twój problem(problem pogłębia wada wzroku).Musisz nawilżać oczy kroplami oraz na podrażnienia.Należy dawać odpoczynek oczom przez patrzenie w dal(dobrze jak na kolory zielone) i spacer na świeżym powietrzu.Zapewne odżywiasz się byle czym i nieregularnie( bez witamin,a te są b.wskazane,najlepiej witaminy z pierwiastkami)Oczywiście wizyta u okulisty jest wskazana. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |