Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 12:25 am Temat postu: |
|
|
Slusek
człowiek jest tak genialnie zbudowany, że jak mu jest za ciepło to się poci. nie wiem czy uważałeś na lekcjach biologii ale o tym była mowa.
organizm poprzez pocenie się zapobiega przegrzaniu organizmu.
dziwne by było gdybyś się nie pocił.
a to, że pocisz się na całym ciele wynika z tego, że posiadasz komórki łojowe/ potowe.
co do wyprysków- zacznij się myć odpowiednimi kosmetykami, dobrze sprawdza się mydło z siarką i otrębami .
na nadmierną potliwość pomaga szałwia . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kuba1234
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 2:17 pm Temat postu: |
|
|
Gosia85 napisał: | Slusek
na nadmierną potliwość pomaga szałwia . |
No właśnie też tak słyszałem. Tylko jak ją stosować? Robiąc okłady, pijąc, czy łykając jakieś tabletki z szałwią? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 11:34 pm Temat postu: |
|
|
Pije się napar z szałwii. Kupisz gotowe mieszanki w aptece lub sklepie zielarskim. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kuba1234
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 1:15 pm Temat postu: |
|
|
A co myślicie o tabletkach PerspiBlock?? Bo właśnie przeczytałem, że w nich jest też duża dawka szałwii, a jednak łykanie tabletek jest wygodniejsze niż parzenie naparów. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Pawelwro
|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 1:36 pm Temat postu: |
|
|
Ja stosuję te tabletki już prawie 3 miesiące i efekty są naprawdę widoczne. To prawda, że jest w nich szałwia ale nie tylko. Ogólnie pocę się o wiele mniej, zwłaszcza na plecach \, co strasznie utrudniało mi życie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 2:55 pm Temat postu: |
|
|
też słyszałam, że tabletki PerspiBlock są super na problemy z potem i to w dodatku wszędzie; na twarzy, pod pachami, na plecach, nawet nogach.. ba przecież tam antyperspirantem nie będziemy sie smarowac _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kuba1234
|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 2:58 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za odpowiedzi i pomoc. Chyba skuszę się na PerspiBlock bo naprawdę sporo pozytywnych opinii przeczytałem. Poza tym to, że nie zadziałały na kogoś innego, nie znaczy, że nie zadziałają na mnie. Działanie każdego leku jest kwestią indywidualną i mam nadzieję, że PerspiBlock mi pomoże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
AthisX
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 1:31 am Temat postu: Brzydki zapach stóp! Pomocy! |
|
|
Witam.
Mam problem ze swoimi stopami. Otóż po włożeniu butów strasznie mi się pocą i wydzielają brzydki zapach Mam ten problem już od około 3 lat. Początkowo się tym nie przejmowałem i żyłem myślą że to samo przejdzie za jakiś czas. Jednak minęły 3 lata a stopy coraz bardziej się pocą i śmierdzą. Zaczynam się o siebie martwić! Mam 16 lat, za niedługo będę miał dziewczynę..Ale jak tu do niej jechać z takimi stopami?! Wystarczy mi pół godziny w butach i stopy już brzydko pachną! Coraz częściej o tym problemie myślę i zaczynam już tracić nadzieję że kiedykolwiek się z tego wyleczę. Używałem specjalnego dezodorantu do stóp ale to i tak mi nie pomogło. Jeszcze większym problemem są rodzice, którzy mi nawet nie pomogą!! Ich ten problem nigdy nie dotknął i nie wiedzą jak to jest. Ciągle tylko powtarzają ''myj nogi a to samo przejdzie''. Ich słowa oraz codzienne mycie stóp mi nie pomagają, dlatego nie wiem już co robić! Moje nadzieje na wyleczenie tego powoli sięgają zera :/ Błagam, doradźcie mi jak mam swoje stopy wyleczyć raz na zawsze!
Dziękuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 10:43 am Temat postu: |
|
|
a probowałes dezodorantow do stop z firmy Scholl ? to naprawde dobra firma. posiada bogata serie roznych kosmetykow do stop. moze warto sie przejsc do lekarza? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 7:56 am Temat postu: |
|
|
Również słyszałam o tym tabletkach pozytywne opinie-hamują pocenie się na całym ciele. Jeśli chodzi o pachy-polecam antidral-dość silny środek z apteki. Trzeba jednak z nim uważać, bo w nadmiernej ilości potrafi nawet uszkodzić naskórek pod pachami, dlatego trzeba go z umiarem i wyczuciem dozować. I najlepiej na noc, ponieważ może nieodwracalnie farbować ubranie.
Ale działa na pewno. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|