Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mandaryn
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Paź 02, 2010 8:53 pm Temat postu: Ręce |
|
|
Siemka, otoz mam takie pytanie caly czas mam spocone rece myje rece mydlem i nadal mam spocone co zrobic tak zeby rece byly bardzo bardzo czyste???
Dodano po 2 minutach:
i jeszcze mam pytanie, co zrobic żeby rece byly sterylne uzywalem wiele mydełtak jak Palmolive i Protex , mydło Carex no i domestos wiem ze to glupie ale ja mam fioła na punkcie czystych rąk... Pomożecie mi, raz nie umyłem rak przed przyjsciem ze szkoly i poszłem spac bo bylem bardzo zmeczony rpzylem do domu o 21 padlem do łózka i sie boje czy mi sie cos stanie ???
temat przenosze w odp. miejsce ---Wind_of_hope---
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
metycja
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 11:14 am Temat postu: |
|
|
Podobno pocenie się może wskazywać na niedobory witaminy D |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Hemma
|
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 4:10 pm Temat postu: |
|
|
Cały czas pocą Ci się ręce? Moim zdaniem to jest do wyleczenia nawet w dobrym gabinecie kosmetycznym. Albo idz do dermatologa, też pomoże. Częste mycie rąk wbrew pozorom nie jest zdrowe! Przez to możesz często chorować, łapać infekcje. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agamaras
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 1:23 pm Temat postu: Problemy z potem - rozwiązane. |
|
|
Witam,
Kiedyś opisywałem tutaj mój problem dotyczący pocących się stóp. Długo miałem z tym problem. Może nawet kilka lat. Stosowałem wiele preparatów. Wydaje mi się, że żaden nie pomagał. Wszystko samo przeszło pewnego dnia.
Piszę o tym tylko dlatego, bo wiem że to jest okropny problem dla kogoś, kogo to dotyczy - ku pokrzepieniu serc.
Można sobie pomagać różnymi preparatami, ale jak było w moim przypadku niewiele ta reanimacja stóp dawała.
Trzeba nauczyć się żyć z problemami, bo faktycznie nie ma człowieka, który
jest bezproblemowy.
Pozdrawiam : ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jenka
|
Wysłany: Pią Sie 10, 2012 11:03 am Temat postu: |
|
|
Mojemu facetowi na nadpotliwość nóg pomogło moczenie ich codziennie w roztworze soli termalnej Zabłockiej. Można kupić na allegro, w aptekach tez można spotkać. Tania kuracja, a skuteczna. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
clour
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sty 11, 2018 3:23 pm Temat postu: |
|
|
Niestety, ale w wielu przypadkach domowe sposoby na ograniczenie potliwości nie wystarczają.Są ludzie, u ktorych wydzielanie potu jest duże oraz może pomóc jedynie jakis konkretny zabieg
Polecam poczytać sobie o botoksie. Wbrew pozorom zabiegi są wykonywane również u osób, które mają problemy z nadmierną potliwością. Ostrzykuje sie pachy, stopy, ręce ( tam gdize nam to najbardziej przeszkadza).
http://roztocze.net/co-to-jest-botoks/
I na rok problem mamy z głowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drdree
|
Wysłany: Sro Lut 14, 2018 2:22 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem warto się z tym do lekarza. Jeśli to ma podłoże hormonalne to po odpowiednich badaniach to wyjdzie. Poza tym spróbuj np. brać chłodniejsze kąpiele,bardziej dbać o higienę by problem nie występował tak często. Jeśli nad potliwość wynika ze stresu to niestety mało można zrobić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Janessie
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2018 10:08 pm Temat postu: |
|
|
Zdecydowanie moim zdaniem nawet dla własnego komfortu warto iść do lekarza, bo przecież są środki, jest możliwe leczenie - da się temat ogarnąć spokojnie. Ja miałam kłopot z potliwością stóp w dodatku - no niefajne doswiadczenie zwłaszcza ze trenuje wiec moje stopy są narazone na pocenie, ale bywalo ze naprawde ciezko mi bylo zniesc zapach samej, a co dopiero innym... Bylam u podologa i z czasem przy odpowiendim leczeniu problem wyparowal. Stosowałam piankę do stóp z kerpro.pl z clotrimazolem, która działa zapobiegawczo i grzybobójczo, przynoszac ulge stopom |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowela
|
Wysłany: Czw Maj 31, 2018 4:06 pm Temat postu: |
|
|
Ja od wielu lat mam z tym duże problemy, ale najgorzej jest z potem pod pachami. Ręce i nogi jakoś zniosę, choć też muszę bardziej dbać o ich higienę, ale pachy to jakiś dramat. Musiałam na wiele lat zrezygnować z bluzek w większości kolorów, i nosić wyłącznie czarne, ciemnoszare/niebieskie oraz białe. Odkąd kupiłam ałun w sztyfcie, zapomniałam o tych problemach. Jedyny problem jest taki, że jest bezzapachowy, a niestety mój pot ma silny zapach, więc oprócz niego muszę nakładać też swój antyperspirant, tylko w mniejszej ilości. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
urm
|
|
Powrót do góry |
|
|