Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Przerwa w braniu tabletek

Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pawelek

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 8:26 am    Temat postu: Przerwa w braniu tabletek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
Mam taki problem, bo do konca nie jestem pewny. Moja dziewczyna bierze tabletki hormonalne doustne. i teraz podam przyklad.
Pierwsza tabletke wziela np. pierwszego dnia miesiaca Czerwca (czwartek), a ostatnia 21-ego czerwca (środa) teraz powinna zrobic tydzien przerwy, czyli: 22, 23, 24, 25, 26, 27 i 28.
I teraz pytanie. Czy nowe opakowanie powinna wziasc 28-ego (środa) czy 29-ego (czwartek)? Prosze o jak najszybsza odpowiedz.

Pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 12:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

w czwartek 29-go
Powrót do góry
Kineg
Gość

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 5:23 pm    Temat postu: przerwa w braniu tabletek Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak jak na samych tabletkach (na ulotce) masz to uwidocznione - zaczyna (na podanym przez ciebie przykladzie )w czwartek (przewaznie powinien byc to pierwszy dzien miesiaczki jesli jest to jej pierwsze branie tabletek) robi to przez 21 dni zaczynajac od najwyzszej "polki" tabletek pod nazwa "czwartek i idzie tak az do skonczenia pudelka z kierunkiem strzelek. zerknij na tabletkach - zapewne skonczy je w środe; dodaj ta tygodniowa przerwe siedmiu dni, i jak zapewne zauwazysz to w 8 dzien wypadnie czwartek Smile Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Roxanka_19

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 6:27 pm    Temat postu: Tabletki anty - mam pytanie Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Very Happy

Mam pytanie odnosnie tabletek anty, a wiec skonczyłam brac pierwsze opakowanie tabl w moim zyciu i chcialabym je odstawic na ten drugi miesiac a potem znow zaczac brac, czy moge tak zrobic?

a wszystko wynika to z tego ze moj chlopak bedzie mial operacje i stwierdzilismy ze nie ma sensu brac tabl skoro i tak nie bedziemy w tym miesiacu mogli wpolzyc, dlatego pytam czy mozna tak zrobic jak pytalam powyzej.

dziekuje za wszystkie odp Very Happy
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 8:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wydaje mi sie ze nie mozna Exclamation chociaz moge sie mylic..ale tabletki maja swoje dni przez które powinnas je brac a przerwa moze byc tylko podczas rozpoczecia okresu...wiec nie radze zaprzestawac bo ochrona zmniejszy sie o połowe i łatwiej zajsc w ciaze Rolling Eyes

Powrót do góry
Roxanka_19

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale my wlasnie nie chcemy wspolzyc! przez cly miesiac!

dopiero jak bym dostala nastepny okres to bym znow zaczela brac tabl po tej miesiecznej przerwie, czy moze byc tak?
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 9:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

myśle że może w końcu i tak co 6 miesięcy powinno się robić przerwe, przynajmniej tak mi gin powiedział. Jeżeli jesteście pewni na 100% że nie będziecie mieli okazji na sex (bo chęci to nie zamiary:) to ja osobiście nie widze problemy żebyś przez ten cykl odstawiła proszki
Roxanka_19

PostWysłany: Pią Cze 08, 2007 9:38 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak nie bedziemy wspolzyc na pewno bo moje kochanie bedzie miec zabieg i to wlasnie z tego powodu! Sad
A postanowilismy ze miesiac przerwy, bedzie trudno ale obiecalismy sobie ze damy rade i grzeczniutko przeczekamy calutki miesiac Very Happy
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Cze 09, 2007 9:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha dobrze wiedziec Wink Razz

Powrót do góry
madziunia 23

PostWysłany: Czw Lip 05, 2007 11:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mozesz tak zrobic.. tylko musisz sie liczyc z malym wahaniem poziomu hormonow.. Wiec ja na twoim miejscu nie ryzykowalabym...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3