Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pawelek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 8:26 am Temat postu: Przerwa w braniu tabletek |
|
|
Witam,
Mam taki problem, bo do konca nie jestem pewny. Moja dziewczyna bierze tabletki hormonalne doustne. i teraz podam przyklad.
Pierwsza tabletke wziela np. pierwszego dnia miesiaca Czerwca (czwartek), a ostatnia 21-ego czerwca (środa) teraz powinna zrobic tydzien przerwy, czyli: 22, 23, 24, 25, 26, 27 i 28.
I teraz pytanie. Czy nowe opakowanie powinna wziasc 28-ego (środa) czy 29-ego (czwartek)? Prosze o jak najszybsza odpowiedz.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 12:42 pm Temat postu: |
|
|
w czwartek 29-go |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kineg Gość
|
Wysłany: Pią Cze 23, 2006 5:23 pm Temat postu: przerwa w braniu tabletek |
|
|
tak jak na samych tabletkach (na ulotce) masz to uwidocznione - zaczyna (na podanym przez ciebie przykladzie )w czwartek (przewaznie powinien byc to pierwszy dzien miesiaczki jesli jest to jej pierwsze branie tabletek) robi to przez 21 dni zaczynajac od najwyzszej "polki" tabletek pod nazwa "czwartek i idzie tak az do skonczenia pudelka z kierunkiem strzelek. zerknij na tabletkach - zapewne skonczy je w środe; dodaj ta tygodniowa przerwe siedmiu dni, i jak zapewne zauwazysz to w 8 dzien wypadnie czwartek |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roxanka_19
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 6:27 pm Temat postu: Tabletki anty - mam pytanie |
|
|
Witam!
Mam pytanie odnosnie tabletek anty, a wiec skonczyłam brac pierwsze opakowanie tabl w moim zyciu i chcialabym je odstawic na ten drugi miesiac a potem znow zaczac brac, czy moge tak zrobic?
a wszystko wynika to z tego ze moj chlopak bedzie mial operacje i stwierdzilismy ze nie ma sensu brac tabl skoro i tak nie bedziemy w tym miesiacu mogli wpolzyc, dlatego pytam czy mozna tak zrobic jak pytalam powyzej.
dziekuje za wszystkie odp |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 8:51 pm Temat postu: |
|
|
wydaje mi sie ze nie mozna chociaz moge sie mylic..ale tabletki maja swoje dni przez które powinnas je brac a przerwa moze byc tylko podczas rozpoczecia okresu...wiec nie radze zaprzestawac bo ochrona zmniejszy sie o połowe i łatwiej zajsc w ciaze _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roxanka_19
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 9:04 pm Temat postu: |
|
|
ale my wlasnie nie chcemy wspolzyc! przez cly miesiac!
dopiero jak bym dostala nastepny okres to bym znow zaczela brac tabl po tej miesiecznej przerwie, czy moze byc tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 9:10 pm Temat postu: |
|
|
myśle że może w końcu i tak co 6 miesięcy powinno się robić przerwe, przynajmniej tak mi gin powiedział. Jeżeli jesteście pewni na 100% że nie będziecie mieli okazji na sex (bo chęci to nie zamiary:) to ja osobiście nie widze problemy żebyś przez ten cykl odstawiła proszki _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Roxanka_19
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2007 9:38 pm Temat postu: |
|
|
tak nie bedziemy wspolzyc na pewno bo moje kochanie bedzie miec zabieg i to wlasnie z tego powodu!
A postanowilismy ze miesiac przerwy, bedzie trudno ale obiecalismy sobie ze damy rade i grzeczniutko przeczekamy calutki miesiac |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2007 9:23 am Temat postu: |
|
|
aha dobrze wiedziec _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
madziunia 23
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 11:43 am Temat postu: |
|
|
Mozesz tak zrobic.. tylko musisz sie liczyc z malym wahaniem poziomu hormonow.. Wiec ja na twoim miejscu nie ryzykowalabym... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|