Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Przerwa w braniu tabletek

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Passerby

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 6:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu,a jako że też mam pytanie o tabletki to piszę tutaj Wink

sytuacja, w której wybieram nie 21, a 18 tabletek i robię przerwę 10 dni (7 normalnie+ te 3 z tabletek). Chciałabym tylko zapytać, czy to nie spowodowałoby jakichś konsekwencji dla zdrowia itd? Czy może lepiej nawet po tych 18 tabletkach zrobic przerwe tylko 7?

Ostatnio zmieniony przez Passerby dnia Sob Sty 03, 2009 12:54 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Wrz 29, 2008 8:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

robisz przerwę po 18 tabletce ale 7 dni, nie więcej i będzie wszystko ok :)
Passerby

PostWysłany: Wto Wrz 30, 2008 7:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Emilko, złota z Ciebie kobieta Smile
Powrót do góry
Magdzia87

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pią Paź 03, 2008 2:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mam pytanie od wczoraj biorę tabletki antykoncepcyjne wziełam tabletkę o godzinie 21 bo wcześniej zapomniałam a chciała bym brac o 20 kiedy najlepiej znienic ta godzinkę od nowego opakowania w przyszłym miesiącu Question bo tak przy pierwszej tabletce to może nie bardzo robic odrazu opoźnienie co o tym myślicie Question Dzięki za wszystkie opinie Smile
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Paź 04, 2008 9:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

godzina w tę czy w tę nie robi różnicy, możesz zmienić ją kiedy chcesz
Magdzia87

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Czw Paź 09, 2008 11:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej od tygodnia biorę tabletki czy chłopak juz bezpiecznie może kończyć we mnie czy poczekać jeszcze troszkę Question mam jeszcze takie pytanko czy podczas brania tabletek też jest tak ze jedne dni są bardziej pewne ze nie zajdzie się w ciążę a inne nie tak jak to jest kiedy nie bierze sie tabletek wtedy przed okresem było bezpieczniej czy teraz jak biorę tabletki też jest jakaś mała różnica cz bez znaczenia wszystkie dni są takie same nie ma tych bardziej i mniej pewnych Question
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Paź 10, 2008 12:19 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystkie dni są niepłodne i tak samo pewne. po tygodniu już spokojnie chłopak może kończyć w Tobie
Passerby

PostWysłany: Wto Paź 21, 2008 7:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A więc w sytuacji gdy wybrałam te tabletki, zrobiłam 7 dni i przerwy i wzięłam 3 z kolejnego opakowania. Czy jestem zabezpieczona?

Ostatnio zmieniony przez Passerby dnia Sob Sty 03, 2009 12:56 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Paź 21, 2008 9:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli wzięłaś 8mego dnia przerwy kolejne tabletki i dalej kontynuujesz branie, to zabezpieczenie jest pełne i mozecie się kochać 'do końca' w Tobie. po to są tabletki ;)
Passerby

PostWysłany: Wto Paź 21, 2008 4:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale wzięłaś pod uwagę, że to nie było 21 tylko 18 tabletek?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3