Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kamilka54
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 10:54 am Temat postu: Przetłuszczające się włosy :| |
|
|
Mam problem. Włosy strasznie mi się przetłuszczają Umyję na wieczór jednego dnia, a rano mam już paskudztwo na głowie... Byłam u lekarza z tym, i okazało się że wszystko mam w porządku (nie mam objaw nadczynności gruczołów łojowych ani nic takiego)....
Może są jakieś kosmetyki które zwalniają proces przetłuszczania się włosów??
Używałam szamponów do tego typu włosów, najpierw z odżywkami potem bez ale i tak nie ma żadnego efektu...Słyszałam coś o nafcie kosmetycznej, ale w internecie wyczytałam że ma ona właściwości wyłącznie regenerujące np. zniszczone lub spalone po trwałej włosy. A do włosów przetłuszczających się nie nadaje
A może znacie jakieś domowe sposoby? Proszę o pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 12:42 pm Temat postu: |
|
|
a jak hormony, w normie?
dużo to nie doradzę. powinnaś myć codziennie włosy, stosować szampony peelingujące, oczyszczające (najlepiej ziołowe), dwa razy w tygodniu nakładać maseczkę z glinki, jak odżywka to tylko do włosów przetłuszczających się (z miętą, pokrzywą, czarną rzepą).
może szampon polytar by pomógł? podobno daje dość dobre efekty.. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 1:51 pm Temat postu: |
|
|
Udaj się do dermatologa. Tez miałem problem. Zapisała odpowiednią jeszcze bardziej tłusta odżywkę Pomogło. pzd |
|
Powrót do góry |
|
|
|
naneczka
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 8:58 pm Temat postu: |
|
|
ja z kolei slyszalam, ze zbyt czeste mycie glowy moze wpynac na przetluszczajace sie wlosy i ze powinno sie "przenosic" te tluste wlosy przez pare dni to nie beda sie tak przetluszczaly. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Błędna teza... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mikmik
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 9:19 pm Temat postu: |
|
|
gonzi to jest NIE błedna teza;)jest ona jak najbardziej prawdziwa im częsciej myjesz włosy tym bardziej sie one przetłuszczają, bo organizm musi wytworzyć warstwe ochronna im czscie niszczysz tą warstwe tym szybciej ona sie wytwarza, ze wszystkim tak jest;) zgrubiała sk¶óa na dłoniach im bardziej ścierasz skóre na dłoniach przy pracy tym grubsza masz skóre aby chronić ręce to są podstawowe mechanizmy adaptacyjne;]
Ostatnio zmieniony przez mikmik dnia Czw Wrz 27, 2007 9:43 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 9:34 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | "powinno sie "przenosic" te tluste wlosy przez pare dni to nie beda sie tak przetluszczaly." |
O tym mowa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 9:38 pm Temat postu: |
|
|
no. tylko trzeba wytrwałości, żeby przesiedzieć tak z tydzień i myć raz na 7 dni jak ja już dostaje skrętu macicy jak drugi dzień nie myję ale podobno skutkuje. osobiście nie próbowałam, bo mam raczej suche włosy _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zibi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Próbowałem. I to nie raz. Efekt? Zerowy. Codzienne mycie wyszło. To wszystko zalezy od organizmu człowieka. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 9:43 pm Temat postu: |
|
|
hehe ja tak samo ale cos ost. tez na złe szampony trafiam Wrr...głowa mnie swedzi po nich. zapewne wina alergii - mało jest rzeczy ktore mi pasuja ehhh no nic.ale bede szukac dalej _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|