Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Przetłuszczające się włosy :|

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
naneczka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 3:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gonzi napisał:
Próbowałem. I to nie raz. Efekt? Zerowy. Codzienne mycie wyszło. To wszystko zalezy od organizmu człowieka.

we wczesniejszym poscie napisales ze moja teza jest bledna, ale np mi to pomaga, a teraz napisales ze to nalezy od organizmu czlowieka.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 4:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

naneczka napisał:
Gonzi napisał:
Próbowałem. I to nie raz. Efekt? Zerowy. Codzienne mycie wyszło. To wszystko zalezy od organizmu człowieka.

we wczesniejszym poscie napisales ze moja teza jest bledna, ale np mi to pomaga, a teraz napisales ze to nalezy od organizmu czlowieka.

Nie rozumiem? Chyba to zalezy od ogranizmu? Chodziło mi tutaj szczególnie o wiek dojrzewania. Mi takie coś nie pomogło, więc stwierdzam że to nie prawda- w moim wypadku. Ale mam swoich znajomych i wiem o co chodzi, a co najwazniejsze mam dermatologa, którego znam od 4-5 lat i duzo wiem nt.
Powrót do góry
mikmik

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 5:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gonzi od organizmu może zależeć jedynie nasilenie objawów ale mechanizm jest ten sam;] u każdego

a skoro od 5 lat masz takie problemy to lepiej zmień dermatologa;D
Powrót do góry
Zibi
Przyjaciel forum

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Pią Wrz 28, 2007 6:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mikmik napisał:
epiej zmień dermatologa;D

Chyba żartujesz. Jezus ludzie czy wy znacie co to jest wogóle organizm człowieka?! Kazdy ma swoje "COŚ"

EOT i nie wałkujmy tego więcej.
Powrót do góry
naneczka

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2007 2:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja od czwartego roku zycia jestem pod opieka dermatologa i tez mam pojecie na ten temat.
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 5:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mi tez sie przetluszaczaja wlosy.. nawet uzywam juz szamponu dziecego bambino (tak poradzila mi fryzjerka) bo ja mam bardzo cieniutkie wloski i dlatego fryzjerka kazala kupic mi taki szampon zeby ich nie meczyc jakimis innymi.. Fakt ze wlosy teraz sa inne i odzyl kolor Smile ale przetluszczaja mi sie dalej. I tak jak kolezanki w tym poscie pisaly musze myc je codziennie a jak nie to sa tluste jak smola bleee Confused moze spruboje tej glinki do wlosow albo pojde do dermatologa Question bo w sumie z probleme wlosow to jeszcze u niego bylam..
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 5:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja na przetluszczajace wloski polecam wcierke z rzepy, naprawde zmiejsza przetluszczanie i przy okazji wzmacnia wloski Very Happy Wyprobowalam na sobie Wink
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 5:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i jak to sie robi Question mozesz mi opisac dokladnie prosze.. z gory dzieki Smile a olejek rycynowy? slyszalam ze to tez na to moze byc.. pozdrowki Smile
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Gru 15, 2007 5:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jasne ze moge chociaz w tym nie ma zbytniej filozofii Wink
Najlepiej przechylic glowe nad wanne i polac troszke przy karku,tak zeby sciekala po skorze glowy i wtedy wcierac w skore glowy. Czubek glowy to normalnie, zrob najlepiej przedzialek i wcieraj. Technika jest dowolna wazne abys wtarla w skore calej glowy Wink
A z olejkie rycynowym jest tak. Pomaga na zniszczone i przesuszone wlosy ale niestety(przynajmniej w moim przypadku) na krotka mete Confused Po miesiacu stosowania juz nic nie daje. A jesli chodzi o przetluszczanie to nie mam pojecia czy ma na nie jakis wplyw.

Aha jesli chodzi o ta wcierke to unikac kontaktu ze skora twarzy i bron Boze uwazaj zeby Ci do oka nie nalecialo bo bedzie kaplica.. Rolling Eyes
Powrót do góry
bejbiś

PostWysłany: Wto Sie 19, 2008 4:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm,,,,ja mam ten sam problem,mycie codziennie głowy niczego nie załatwi,wrecz przeciwnie to jeszcze gorzej;;brałam antybiotyk przepisany u dermatologa na przesuszenie skóry,,a głowe myje juz co 3 dzien;)oczywiscie szampony musza byc odpowiednie.. Laughing
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Kosmetyki i pielęgnacja ciała Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3