Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

pytanie co do zapłodnienia

Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
malusia

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Lut 05, 2007 12:19 am    Temat postu: pytanie co do zapłodnienia Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pytanie co do zaplodnienia
chcialabym wiedziec dla siebie jak dochodzi do zaplodnienia ,tak ksiazkowo naukowo,bo wiedziec to ja wiem ale wiadomo...w szkolach nie ma przygotowan do rodziny do zycia seksualnego wiec dowiadywac mozna sie od starszych doswiadczxonych itp a chcialabym sie dowiedziec od Was tez bardziej doswiadczonych.
Np kiedy jest zagrozenie podczas seksu ze kobieta zostanie zaplodniona?

-------edit by drapaka-----
Temat został zmieniony na taki który odzwierciedla problem zawarty w poście.[proszę nie nadawać tematu np. pytanie co do...], problem, pomocy, itp.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Sonia

PostWysłany: Sob Lut 10, 2007 12:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie orientacyjne;p jesli chlopak"wejdzie do srodka" andoslwone chwile,pare sekund,dlugo dlugo po wytrysku i po wytarciu go o suchy material,czy ejst mozliwe zpaoldniene,czy mozlwie jest zajscie ciaze?
Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sob Lut 10, 2007 12:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moim zdaniem nikle szanse Smile
Powrót do góry
malusia

PostWysłany: Nie Lut 11, 2007 10:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale nikt mi nie odpowiedzial:(
Tak wiec inaczej zadam pytanie;>
czy jesli nie nastapil wytrysk we mnie to nie ma obaw o ciaze?
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Nie Lut 11, 2007 11:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jezeli bylod aleko do wytrysku to nie ma szans na ciaze Smile
Powrót do góry
ula_01981

PostWysłany: Pon Lut 12, 2007 10:39 am    Temat postu: mam problem z zajsciem w ciaże Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czesc!!
    chcialabym zeby mi ktos szybko pomogl, dał kilka rad!!
    od 4 miesiecy staramy sie z mezem o dziecko i nic, wyniki mam prawidlowe, biore kwas foliowy od dluzszego czasu i nie wiem w czym tkwi problem????
    jak to jest mozliwe ze prawie codziennie robilismy proby zaplodnienia i nic z tego????
    moze mi ktos podpowie jak jest z tymi dniami plodnymi, jesli okres miala ostatnio 09.01.2007-13.01.2007, a nastepna miesiaczke dostalam 09.02.2007-13.02.2007
    pomozcie wyliczyc dni plodne!!!!!

jedni mowia ze zaraz po miesiączce inni ze przed!!!
    blagam !!!
Powrót do góry
pituszka

PostWysłany: Pon Lut 12, 2007 1:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jezeli twoje cykle trwaja 32 dni to dni plodne sa mniej wiecej od 15 do 20 dnia cyklu Smile czasami tak bywa ze jak sie chce dziecko bardzo to nie mozna tego dokonac, postaraj sie nie myslec az tak bardzo o tym , wyluzuj i ciesz sie zblizeniami a ja trzymam kciuki zeby sie udalo Very Happy
Powrót do góry
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witajcie! Ja też mam pytanie odnośnie zapłodnienia-choć pewnie nieco nietypowe. Czy wirus grypy żołądkowej może mieć na zapłodnienie wpływ? Mój mężulek miał ostatnio grypę zołądkową. Gdy po 2 dniach poczuł się dobrze, nieco pobroiliśmy. No i wtedy mnie dopadła wstrętna wirusówka... Tak sobie teraz myślę, że byłam wtedy podczas dni płodnych i -teoretycznie- mogło dojść do zapłodnienia. Najbardziej boję się o to, że DNA wirusa mogło w jakiś sposób połączyć się z DNA jajeczka, czy plemników upośledzając je w ten sposób.
Proszę, nie śmiejcie się, że jestem panikara, bo w zeszłym roku straciłam już jedną ciążę (była pozamaciczna), a w 1wszym tygodniu TEŻ dopadła mnie grypa żołądkowa, a lekarz po zabiegu laparoskopii wyraźnie mi powiedział, że wirusy szkodzą o wiele bardziej, niż nawet alkohol, czy papierosy.
No i teraz, po całym zdarzeniu, po przebytej chorobie i dniach płodnych podczas jej trwania, naszły mnie właśnie takie "czarne" myśli, przypomniały mi się wydarzenia z zeszłego roku... Być może nawet nie będę w ciąży po tym miesiącu, ale napiszcie proszę, co o tym myślicie!..
Sad

Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 1:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kazda grypa w czasie ciazy jest grozna. Swoja droga hmm stosunek w czasie dni plodnych w czasie choroby... trudno cokowiek powiedziec.
Moze to miec wplyw ale nie musi na ewentualny plod. Trudno jednoznacznie stwierdzic.

Najlepiej bedzie jak zrobic 14 dni po stosunku test (najlepiej z krwi BHCG) a w przypadku gdyby wyszedl pozytywny, poprostu podczas 1 wizyty u lekarza powiedz ze przechodzilas grype zoladkowa.

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 3:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki mala_mi! Być może i jestem nieco przewrażliwiona po tym, co usłyszałam od lekarza, ale po tej przygodzie z ciążą pozamaciczną już o wszystkim myślę... Cóż, trzeba poczekać. Rolling Eyes Teraz mogę mieć jedynie nadzieję, że nie doszło do zapłodnienia, a jeśli już-to że paskudny wirus nie czepił się ani jajeczka, ani plemników Neutral

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2