Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
milencia005
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Nawet jeżeli ona i jej matka zezna że nie chcą aby ojciec dziecka poszedł za kratki i że jest wszystko w porządku? Czy sprawa w sądzie może odbyć się bez zgody rodziców tej dziewczyny? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
st_jakub
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Moderaotrzy bałagan tutaj [/color]O forum czy o ciąży małoletniej dział?
---edit by Wind_of_hope---
Prosze nie zmieniac koloru czcionki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 12:09 am Temat postu: |
|
|
st_jakub
w taki mrazie gdzie twoim zdaniem powinien znaleźc się ten problem?
Na forum niestety nie ma działu poświęconego tego typu problemom. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
st_jakub
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 6:55 am Temat postu: |
|
|
Z tego co pamiętam Gosiu to ciąże (w obojętnie jakim wieku) były w dziale "objawy ciąży" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 23, 2007 8:23 am Temat postu: |
|
|
tak, ale tu nie ma kwesti ciąży jako medycznej, ale prawnej. A działu o sprawach pranych nie mamy. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
iwka
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 4:20 pm Temat postu: chce zostac polozna |
|
|
Witam
W przyszlosci chcial bym zostac polozna i mam pytanie czy sa jakies wymagania co do ukonczenia jakiegos specjalnego kierunku liceum a czy jak szukalam w necie jakis studi to jak bym chciala studiowac zaocznie to tylko wszedzie widzie studia pomostowe. czy ktos mogl by mi to przyblizyc bo ja juz sie w tym gubie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 5:11 pm Temat postu: |
|
|
hejka ,poczekaj na wypowiedz Pituszki ona studiuje poloznictwo-napewno Ci pomoze pzdr. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Maj 16, 2007 7:32 pm Temat postu: |
|
|
hej:)
jezeli chodzi o liceum to najlepiej jakbys byla po bio chemie bo jezeli warunkiem przyjecia bedzie konkurs swiadectw to przedmiotem ktory biora pod uwage jest biologia i chemia.... ale na akademie medyczne w wiekszych miastach jest zazwyczaj egzamin...
i nie tylko sa studia pomostowe ale takze normalne dziennne albo zaoczne musisz porpostu postarac sie o informator z uczelni ktora cie interesuje, w poznaniu ja obecnie studiuje ale magisterke ... z tego co wiem to sa dzienne poloznicze i nie tylko pomostowe a w kaliszu skonczylam licencjat dziennie
od tej pory co ja zaczelam studiowac wiele rzeczy i kierunkow sie pozmienialo wiec najlepiej wejdz do jakiejs ksiegarni i kup informator wszystkich uczelni w kraju |
|
Powrót do góry |
|
|
|
barbara27b
|
Wysłany: Pon Sie 17, 2009 12:20 pm Temat postu: Zawód położna |
|
|
Z zawodu jestem położną.Moja "droga do zawodu"przebiegała nastepująco.
Ukonczylam Liceum,zdałam maturę.dlugo wahalam sie jesli chodzi o wybor szkoły ale cos podpowiadalo mi aby zlozyc papiery do szkoły poloznych.Być moze wiele sie zmieniło bo było to w 2000 roku.
Wtedy wygladało to tak ze wybralam sobie Medyczne Studium we Wroclawiu(nie bylo jeszcze licencjatow itp) zlożyłam wymagane papiery,przeszłam rozmowę kwalifikacyjną i od wrzesnia rozpoczelam naukę.(Edukacja trwała 2,5 roku i zakończyła się uzyskaniem Dyplomu Polożnej który uprawnia mnie do pracy na terenie calej Polsk)i Teoria,wiele bardzo ciekawych praktyk w szpitalach,poradniach.nie ukrywam ze bylo dosc cięzko,stresująco.Po pierwszych praktykach w szpitalach (sala porodowa)kilka dziewczyn zrezygnowało.Zawód sam w sobie uważam że jest piękny ale tez ciezki dyzury nocne,zmiany.
Ja obecnie zlozylam papiery na pomostowke roczna dzieki temu uzyskam tytul licencjata.We Wrocławiu napewno są te kierunki na Akademii Medycznej.Wiem tez ze w Kaliszu i w Opolu jest łatwiej sie dostać niz we Wrocławiu.Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
aleks652
|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 2:29 pm Temat postu: |
|
|
Żeby dostać się na studia nie trzeba kończyć konkretnego liceum, ale ważne są przedmioty zdawane na maturze. To musi być chyba biologia albo chemia. Nie będę się o tym rozpisywać. Ja znalazłam informacje o tym jak zostać położną na tych stronach:
Usuwam. takie info proszę sobie podawać na pw.
Gosia85 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|