Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 17, 2007 5:50 pm Temat postu: |
|
|
A rusz dupę trochę i mniej żryj, wtedy schudniesz a nie będziesz się tabletkami szprycować.
Tabletki antykoncepcyjne zatrzymują wodę, więc pomyśl... schudniesz czy nie?
Na pryszcze - już mówiłam, może pomóc.
Poza tym - Ty i siostra macie dwa różne organizmy, wiec nie możesz myśleć w ten sposób: jej pomogło to i mi pomoże... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kuka
|
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 3:44 pm Temat postu: |
|
|
a ja myślałam ze to takie przyjazne forum... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Lis 18, 2007 2:02 am Temat postu: |
|
|
A pewnie że przyjazne, tylko na niektóre problemy należy sobie radzić w inny sposób. Jeżeli komuś coś mówisz i nie dociera, należy to powiedzieć w inny sposób.Czy widzisz u nas dużo takich postów? Nie.Bo nasze forum jest przyjazne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya663
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Tabletki powodują zaburzenia łaknienia co oznacza ze możesz jeść jak świnia albo nic, mnie sie przytrafiło to drugie a moja kumpela przytyła kilka kilo więc na własne ryzyko, ponadto odkąd biorę pojawił mi się celulit, a nigdy nie miałam. Co do cery, no cóż ja tez miałam swego czasu straszne z nią problemy, czerwone plamy, pryszcze no tragedia, ale zapytałam sie farmacełty co można na to poradzić i kazał mi przecierać spirytusem salicylowym, poprawa nie był błyskawiczna ale po pół roku regularnego stosowania miałam idealnie czystą skóre, zadnych wyprysków zaskuniaków nic! Spróbuj przed pójściem spać przecierać buźkę. Spirytus zabija bakerię usówa tłuszcz, oczyszcza skórę. Uwaga jest to metoda skuteczna tylko dla cery przetłuszczajacej się, inna zostanie zabardzo wysuszona. A tak ogólnie pij soki przecierowe, karotka ma zbawienny wpływ na stan skóry, plus jest to sok gęsty, możesz po niego siegać jak złąpie cię głód, ma mało kalori a uspokoi twój brzuszek na kilkanaście minut. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Laluna Zbanowany
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 10:56 pm Temat postu: |
|
|
Freya nie prawda ze tabletki maja wplyw na łaknienie... one absolutnie nie maja wpływu na łąknienie i zadne badania na swiecie nie potwierdzają takie związku. Co najwyzej moga mieć delikatny wpływ na przemiane materi... Poza tym stosowanie spirytusu salicylowego na skore nawet przetluszczającą sie nie ejst wskazane! spirytus ma troszke inne zastosowanie. W aptekach sa specjalne kosmetyki do cer tradzikowych. Pozatym tabletki anty nie sa dobra metoda na walke z problemami cery.
Jesli chodzi o skutki uboczne to zalezy czy tabletki sa dobrze dobrane czy nie i nie mozesz z gory zakładac ze kazde tabletki u kazdego beda wywolywac skutki uboczne. Jesli w Twoim przypadku tak jest to zrob sobie test na ----link kasuje. emilka---- i wtedy sie dowiesz na ile Twoje tabl sa prawidlowo dobrane. Antykoncepcja ma pomagac i zwiekszac jakos zycia kobiet a nie powodowac same kłopoty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 11:16 pm Temat postu: |
|
|
Byla tu mowa o tabletkach antykoncepcyjnych Diane 35... Zdecydowanie odradzam ten specyfik... No chyba ze wasz ginekolog po przeprowadzeniu wszystkich potrzebnych testow bedzie w stu procentach pewnien ze mozecie je zarzywac... U mnie w organizmie dokonaly spustoszenia mimo tego, ze niby z testow wyszlo mi ze moge je brac.. Generalnie od tego czasu jestem na nie jezeli chodzi o tabletki hormonalne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Laluna Zbanowany
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 11:21 pm Temat postu: |
|
|
nie rozumiem jak mozna komus polecac albo odradzac tabletki jesli nie ejst sie lekarzem! Antykoncepcja to indywidualna sprawa, to ze Tobie nie pasowały, nie znaczy ze są kiepskie. Kwestia dopasowania. Tak jak mnie pasuje cillest tak Ty mozesz po nim miec straszna cera, utyc 20 kilo, miec depresje i tkliwe piersi. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 30, 2007 11:26 pm Temat postu: |
|
|
A czy ja komus doradzam albo polecam droga kolezanko?? Ja tylko podzielilam sie wlasnym doswiadczeniem i stwierdzilam ze trzeba naprawde dobrze dobierac te tabletki bo hormony to nie zarty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Freya663
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 4:36 pm Temat postu: |
|
|
Ja tylko mówie z własnego doświadczenia ze mnie pomógł spirytus, nie chce nawet mysleć o tych kwotach które wydałam na "cudowne" kremy, toniki, maseczki i inne świństwa które nic nie dawały . A co do łaknienia, to tak pisze w ulotce moich tabetek , więc niewiem może coś w niej naściemniali, ale tak pisze. Pozatym tagże uważam że tabsy powinno się stosować tylko do celu do jakiego są przeznaczone. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Nie Gru 02, 2007 7:49 pm Temat postu: |
|
|
Freya663 napisał: | Co do cery, no cóż ja tez miałam swego czasu straszne z nią problemy, czerwone plamy, pryszcze no tragedia, ale zapytałam sie farmacełty co można na to poradzić i kazał mi przecierać spirytusem salicylowym, poprawa nie był błyskawiczna ale po pół roku regularnego stosowania miałam idealnie czystą skóre, zadnych wyprysków zaskuniaków nic! Spróbuj przed pójściem spać przecierać buźkę. Spirytus zabija bakerię usówa tłuszcz, oczyszcza skórę. Uwaga jest to metoda skuteczna tylko dla cery przetłuszczajacej się, inna zostanie zabardzo wysuszona. |
No spirytus oczyszcza skórę i zabija bakterie. Zmywa tłuszcz - ale tylko na jakiś czas.
Ale nie można go stosować - bo wysusza skórę.
Skórę przetłuszczającą się należy leczyć w inny sposób niż smarowanie alkoholem - należy podawać środki normalizujące pracę gruczołów łojowych, ponieważ tu leży przyczyna cery przetłuszczającej się.
Z każdym rodzajem cery jeżeli masz problemy, musisz iść do kosmetyczki czy dermatologa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|