Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ciemneokna
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 4:41 pm Temat postu: rak czy nie rak? |
|
|
Ja już nie wiem, ja mam chyba raka mózgu i bardzo przeraża mnie okazanie się tego dlatego nie mogę się zebrać do lekarza, dlatego założyłam sobie tu konto i piszę to co teraz właśnie piszę. Cały czas kręci mi się w głowie, cały czas mi przed oczami wiruje, nawet jak rano wstanę z łóżka, to pierwsze co mnie wita to ta turbulencja i muszę często leżeć, spóźniać się wszędzie i ciągle płakać. Myślałam, że to z głodu, ale śniadania jedzone rano nie zmieniają specjalnie tego stanu rzeczy. Chodzę ciągle we wściekłości, osłabiona i z poczuciem, że śmierć już tylko czeka. Proszę mnie żałować, proszę mi powiedzieć, że to nie jest rak mózgu tylko zwykłe przeziębienie, bo już cała zamarzam ze strachu...
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zimna_kropla
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 5:28 pm Temat postu: |
|
|
ale sobie wymyśliłaś, dziewczynko nie masz żadnego raka. wydajesz się bardzo nerwową osóbką, wiedz, że to może mieć z Twoimi przypadłościami wiele wspólnego. nie zaszkodzi oczywiście zrobić sobie jakąś morfologię czy ogólna rozmowa z lekarzem, ale przede wszystkim to spokój Cię uratuje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Bianka16
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 6:19 pm Temat postu: |
|
|
Ciemneokna, tak dają o sobie znać nerwy, proponuję melisę przed snem, dobrze wywietrzony pokój i weekend za miastem z przyjaciółmi w ramach odstresowania się. Możesz oczywiście porozmawiać na ten temat ze swoim lekarzem domowym |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Wto Maj 26, 2009 7:39 pm Temat postu: |
|
|
ciemneokna napisał: | Proszę mnie żałować, proszę mi powiedzieć, że to nie jest rak mózgu tylko zwykłe przeziębienie, bo już cała zamarzam ze strachu... |
a masz objawy przeziębienia?
mam Cię okłamać ?
poza tym- jak mogę Ci napisać, że na pewno na coś chorujesz lub, że jesteś zdrowa kiedy nie wiem jakie masz wyniki badań?
jedyne co mogę (a to nie jest na pewno żałowanie Cię) to poradzić Ci żebyś poszła do lekarza.
objawy o których piszesz mogą świadczyć o :
* zbyt niskim/ wysokim ciśnieniu krwi
* zaburzeniach błędnika (objawia się przede wszystkim zawrotami głowy)
* skokach ciśnienia
* problemach z oczami
* zaburzeniach hormonalnych
* zaburzeniach hormonalnych
* braku właściwego odżywania/ niedoborze witamin
* złymi wynikami krwi
* nerwicą
itp, itd
wymieniać można jeszcze długo. ale co tak naprawdę Ci dolega ocenić może wyłącznie lekarz, który zleci potrzebne badania i sprawdzi wyniki.
nie ma na co czekać, może okazać się, że to coś błahego a Ty niepotrzebnie się męczysz i zamartwiasz.
jest Ci to potrzebne?
idź do lekarza! z własnego doświadczenia Ci powiem, że najgorsza jest niewiedza (no przynajmniej jak dla mnie). |
|
Powrót do góry |
|
|
|
peiklo.83
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2009 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem cierpisz ewentualnie na błędnik albo na za niskie ciśnienie. Nie sądzę żeby to miało cokolwiek z rakiem wspólnego. Nie trzeba panikować ani się rzucać, jak się ma niskie ciśnienie to idzie się do lekarza, on przepisuje Gutron i jeśli się trzymasz kuracji, to powinnaś zauważyć poprawę po kilku tygodniach. Te zawroty głowy to bardzo do objawów pasują, mroczki przed oczami, ogólne rozbicie, także przestań "zamarzać" ze strachu... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sarenka.25
|
Wysłany: Pon Cze 01, 2009 12:17 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z przedmówcą o kurcze, ale musisz być trudna w pożyciu jeśli co chwile wymyślasz sobie choroby... mam taką osobę w rodzinie i nie jest to łatwe do zniesienia, bez urazy też miałam niskie ciśnienie i rzeczywiście tak to wyglądało jak opisuje peiklo.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
peiklo.83
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:49 pm Temat postu: |
|
|
I co, czy okazało się coś z tym "rakiem"? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czlowiek159
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 10:00 am Temat postu: czy to rak? |
|
|
na głowie wylazła mnie kość dokładnie nad lewym okiem, co to może być? prosze o pomoc
Temat przenosze w odpowiednie miejsce
Mala_mi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
carboczar
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 193 podziękowań w 189 postach
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 11:14 am Temat postu: |
|
|
czlowiek159
opisz to dokładniej,jakie to jest miękkie,twarde,czy było uderzenie,przesuwalne,boli,zaczerwienienie,od kiedy. _________________ Nie udzielam już porad na tym forum. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
czlowiek159
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2009 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Jest twarde, jusz jest okolo trzech miesięcy, czy boli to tak naprzawde sam niewiem, może raczej nieboli a tak czasami trochę czuję że na czole jest coś. Gdy naciskam na samym czole to nic nieczuję, żadnego bólu, czuję tylko gdy naciskam z dołu kolo oka, ale niejest to ból silny tylko tak trochę czuję. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|